Robert1111 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Witam koleżanki, kolegów. Zastanawiam się nad zakupem patyka Abu Vandetta Spin (rękojeść pianka) w jednej części. Po głowie chodzą mi dwa kije:- Vendetta 631M -30g SpinDługość: 1,89m ; Ciężar wyrzutowy: -30g ; Długość transportowa: 1,89m ; Waga: 116g ; Ilość części: 1- Vendetta 691ML -25g SpinDługość: 2,07m ; Ciężar wyrzutowy: -25g ; Długość transportowa: 2,07m ; Waga: 129g ; Ilość części: 1 Czy ktoś używa, miał w ręku taką wędę, planuję zakup przez internet a w ciemno nie wiem czy ten krótszy patyk nie będzie zbyt sztywny, (kołek).Proszę o wszelkie sugestie odpowiedzi. Z wędkarskim pozdrowieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) Jak jest opisany jak veritas koniecznie pomacaj przed kupnem sa niedoszacowane i bardzo szybkie. Mam veritas ml i mz to lekka szczupakowka rzuca pod 30g. I mh tym to juz mozna jerkami rzucac z kutra nawet na niego lowilem. Edytowane 20 Marca 2014 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Vendetta to niższy moduł węgla i już nie tak szybki i cięty jednak już mniej niedoszacowany jeśli chodzi o model 2,7, który mam. może z 2m jest bliżej do veritasa, jednakowoż rewelacji się nie spodziewaj za te pieniądze. Co do stosunku jakość/cena jest nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) Ostatnio coś tam napisalem o promocji na vendetty jednoskladowe w fm i kilka osób prosiło o jakąś tam opinię, zamówiłem trzy kije 2x 207 cm do 15g 10lb oraz 198 cm do 15g 12 lb , patyki na tych samych blankach, różnią się długością rękojeści, przelotki jakieś atc albo pacific bay nie czytalem dokładnie, bardzo solidnie wyglądają, podobne do alconite , uchwyt faktycznie fuji ten zakryty od góry pianką i to sympatyczną, jak również na reszcie rękojeści,wykonanie bardzo staranne , znawcą nie jestem ale omotki są równe bez nadlewek i przelotki lecą w jednej linii, po obmacaniu na sucho jednego 207 pogonilem dla Kolegi a drugiego 207cm i 198cm miałem 3x na Gnojnie na okoniach, jeden pod drop shota sklejony a drugi pod główkę, okonie słabo zerowaly i okazów nie było , niestety jak na złość więcej padło sandaczy i szczupakow , kijek gnie się pod dość głęboko napewno bliżej rękojeści niż dalej (największa ryba 57 cm) obskakuje główki od 3 g do 18g + gumki max 2,5 cala , przy czym od 15stu troszkę juz się kładzie szczyt przy podbijaniu, ale ogólnie to chyba z założenia miała być kluseczka, piszę bardzo ogolnikowo bo to tanke kije i nie ma się co spuszczac w opisach, wydaje mi się że jak na te 170 zł to udany patyk i tego krótszego zostawiam sobie napewno pod grubsze okonie , dłuższego puszcze dalej w świat. Jutro postaram się wkleić jakieś real fotki. pozdrawiam Edytowane 4 Lutego 2015 przez Kombajnista_z_PGRu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi