Skocz do zawartości

ABU GARCIA Vendetta Spin (PYTANIE)

Robert1111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam koleżanki, kolegów.

Zastanawiam się nad zakupem patyka Abu Vandetta Spin (rękojeść pianka) w jednej części. Po głowie chodzą mi dwa kije:

- Vendetta 631M -30g Spin
Długość: 1,89m ; Ciężar wyrzutowy: -30g ; Długość transportowa: 1,89m ; Waga: 116g ; Ilość części: 1

- Vendetta 691ML -25g Spin
Długość: 2,07m ; Ciężar wyrzutowy: -25g ; Długość transportowa: 2,07m ; Waga: 129g ; Ilość części: 1

Czy ktoś używa, miał w ręku taką wędę, planuję zakup przez internet a w ciemno nie wiem czy ten krótszy patyk nie będzie zbyt sztywny, (kołek).

Proszę o wszelkie sugestie odpowiedzi.

Z wędkarskim pozdrowieniem :)

Vendetta to niższy moduł węgla i już nie tak szybki i cięty jednak już mniej niedoszacowany jeśli chodzi o model 2,7, który mam. może z 2m jest bliżej do veritasa, jednakowoż rewelacji się nie spodziewaj za te pieniądze. Co do stosunku jakość/cena jest nieźle.

• 10 miesięcy temu...

Ostatnio coś tam napisalem o promocji na vendetty jednoskladowe w fm i kilka osób prosiło o jakąś tam opinię, zamówiłem trzy kije 2x 207 cm do 15g 10lb oraz 198 cm do 15g 12 lb , patyki na tych samych blankach, różnią się długością rękojeści, przelotki jakieś atc albo pacific bay nie czytalem dokładnie, bardzo solidnie wyglądają, podobne do alconite , uchwyt faktycznie fuji ten zakryty od góry pianką i to sympatyczną, jak również na reszcie rękojeści,wykonanie bardzo staranne , znawcą nie jestem ale omotki są równe bez nadlewek i przelotki lecą w jednej linii, po obmacaniu na sucho jednego 207 pogonilem dla Kolegi a drugiego 207cm i 198cm miałem 3x na Gnojnie na okoniach, jeden pod drop shota sklejony a drugi pod główkę, okonie słabo zerowaly i okazów nie było , niestety jak na złość więcej padło sandaczy i szczupakow , kijek gnie się pod dość głęboko napewno bliżej rękojeści niż dalej ;) (największa ryba 57 cm) obskakuje główki od 3 g do 18g + gumki max 2,5 cala , przy czym od 15stu troszkę juz się kładzie szczyt przy podbijaniu, ale ogólnie to chyba z założenia miała być kluseczka, piszę bardzo ogolnikowo bo to tanke kije i nie ma się co spuszczac w opisach, wydaje mi się że jak na te 170 zł to udany patyk i tego krótszego zostawiam sobie napewno pod grubsze okonie , dłuższego puszcze dalej w świat. Jutro postaram się wkleić jakieś real fotki.

pozdrawiam

Edytowane przez Kombajnista_z_PGRu