Skocz do zawartości
  • 0

Łódź 4,5m

Wojtulson

Pytanie

Witajcie!

Przymierzam się do zakupu łódki wędkarskiej w rozmiarze około 4,5m gdyż chcę wędkować na niej w trzy osoby.

Przeglądając portal aukcyjny wpadło mi takie coś w oko:

http://allegro.pl/lodz-marine-boat-450-ratownicy-dla-strazy-i4066329953.html

Cena bardzo OK tylko zastanawiam się czy taki sprzęt posiada jakieś ważne, dyskwalifikujące, wady.

Według opisu łódka waży 150kg.

Dodam, że nie zależy mi na jakimś super wyposarzeniu.

A moje wątpliwości biorę się stąd, że większość podobnego sprzętu który opisujecie tutaj na forum kosztuje bardziej 8 czy 10 tysięcy złotych.

Proszę o opinię i pozdrawiam!

-Wojtek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ej Panowie...ale ładnie zasuwał:)  Może jak kłusole i rybacy wywalą wszystkie ryby z naszych akwenów to i nam zostaną wyścigi na 1/4 mili po ostatniego okonia :P 

Patrząc czasem na nasze wody rzeczywiście wygląda to niekiedy komicznie nieprawdaż? 

• 0

..... Horn miał po prostu największy silnik.

może kolega zeby umiał jeszcze czytać co jest na filmie w 1:33 napisane to może by głupot nie pisał - rywalizacja horna z yamahą 30KM, a malibu 450 z silnikiem 80KM.. to tak jakby prawie 3 razy mocniejszy przeciwnik.. hmmm

ale tak wogóle czytam i czytam i zastanawiam się czy koledzy wogóle czymś pływają czy tylko z brzegu moczą? bo na zachodzie kilkaset koni mechanicznych(!) w niedużej łodzi wędkarskiej nie jest niczym nadzywczajnym poza tym, że tam wędkarstwo to jest sport dla przyjeności dla nie ubogich i ludzie inwestują w sprzęt. Bez urazy ale czytając niektóre komentarze to mam z kumplami niezłą polewkę  :D a już nie będę cytować zdania mojego kumpla co ma skeetera bo mnie jeszcze wywalą :D

A pisze o czymś takim, gdzie to jest super wypasiona łajba wędkarska - więc po co ma być szybkie? może po to aby innym robić na .... :)  po prostu inny świat i cieszę się, że są jeszcze kreatywni ludzie w naszym kraju co idą we właściwym kierunku http://www.youtube.com/watch?v=zwDKmEP7R0E

Ale pomysł nasunął się fajny żeby podsunąć dla Jacka ze sprzedażą tych łodzi dla straży rybackiej -  wtedy to będzie uwielbiana łódź dopiero heheh :D

Edytowane przez Michał81

• 0

Widziałem ten wyścigi, później oglądałem łódź , rozmawiałem z Panem Jackiem,  Horn 440 ma takie właściwości nautyczne i osiągi w porównaniu z tym co startowało że nie ma nawet co porównywać , łódź jest rewelacyjna pod każdym względem, w końcu ktoś oferuje dla wędkarzy również co jest doskonale wykonane i szybko pływa nie pchając wała wody przed sobą,  dodatkowo rozwiązania konstrukcyjne w Hornie i jakość są jak na razie nie osiągalne dla innych producentów w PL , wędkować spokojnie można ,

aby nie było , osobiście mam Woźniaka 410 + Yamaha 15HP , generalnie łódź ok, ale Horn to już inna epoka i jak na razie to uważam że jest to numer jeden w PL, jeżeli nie widzieliście na żywo to nie piszcie głupot, świat się szybko zmienia, nie krzywdźcie człowieka który robi doskonały produkt. 

• Like 1

• 0

może kolega zeby umiał jeszcze czytać co jest na filmie w 1:33 napisane to może by głupot nie pisał - rywalizacja horna z yamahą 30KM, a malibu 450 z silnikiem 80KM.. to tak jakby prawie 3 razy mocniejszy przeciwnik.. hmmm

Kolego, czytać to się naucz sam, a nie wyrywaj trzy słowa z kontekstu. Napisałem chyba jasno i wyraźnie "Być może", aczkolwiek nie doczytałem na filmiku. Co do tego typu zawodów, to po pierwsze były to zawody towarzyskie, a nie profesjonalne. Nic nie ujmując zwycięzcy, to startowali tam amatorzy, którzyj mają konfigurację zoptymalizowaną pod kątem ogólnej sprawności. Raczej nikt nie wywali kilu stów żeby wygrać puchar i dyplom. A wygrać na takim odcinku można, nawet mając gorszy stosunek masy do mocy.  Poza tym za młao jest danych od przeciwniku, żeby wyciągnąć jakiekolwiek wnioski.

Jedyne rozsądne porównanie to trzy łodzie z takim samym silnikiem, ale zoptymalizowaną przez producenta śrubą. Nie twierdzę że łódka jest zła, tylko odtrąbianie sukcesu z powodu wygranej profesjonalisty dysponującego doświadczeniem i zapleczem technicznym z amatorem i jeszcze w zawodach właściwie towarzyskich to co najmniej lekka przesada i nadużycie - nie sądzisz? Ale marketing jak zwykle górą. Nie chodzi o to, że ta łódka jest zła, bo być może jest dobra, a nawet bardzo dobra jak ktoś napisał wcześniej. Ma po prostu kiepski marketing, który zalatuje fałszem, co zauważam nie tylko ja.

Edytowane przez psulek

• 0

Jaki związek z użytecznością łodzi dla wędkarza mają wyścigi na 1/4 mili?

Może mi ktoś wyjaśnić?

Oprócz próby zaistnienia na forum ze swoim produktem, oczywiście.

A no taki że pokazują jak może pływać łódz wędkarska, może się ktoś zapytać po co nam dobre pływanie otóż każdy z nas ma drugą połówkę która po części partycypuje w kosztach naszego hobby przydałoby się czasami w taką pogodę jaką mamy teraz wyskoczyć na wodę i trochę poszaleć Horn nam to daje i to już na silniku 20 km więc nie trzeba wieszać na pawęży potwora który potrzebuje kupę paliwa żeby się odrobinę pobawić

Następna sprawa ostatnio pływając na Rosiu jak trochę dmuchnęło widziałem i pomagałem dla dwóch wędkarzy co pływali River foxem woda wlewała im się przez burtę do środka i akurat popmpa zęzowa im przestała działac - chciałbym żeby każdy krytykant Horna zobaczył tych ludzi i ich miny może skończyłoby się pisanie jaki to river jest och i ach a Hron ble. Dla wszystkich krytykantów Horna proponuję udać się do Augustowa i obejrzeć i popływać Hornem może wtedy co poniektórym spadną klapki z oczu

• Like 1

• 0

Nigdzie tu na forum nie zauwazylem, zeby ktos twierdzil, ze lodka, o ktorej mowa jest niedobra. Natomiast jej producent zamiast w wywazony sposob (to jest forum pasjonatow wedkarstwa a nie portal sprzedazowy) probowac zainteresowac swoich kolegow wedkarzy tym produktem, czesto posuwal sie do takiej promocji przez atak na innych producentow.

No coz...tak to juz jest, ze w tej branzy trzeba na swoj sukces kilka lat popracowac...tak jak inni...

Gumo

• 0

...czesto posuwal sie do takiej promocji przez atak na innych producentow.

Według mojej wiedzy ( i nie tylko mojej) rzeczywistość wyglądała zupełnie inaczej.

A jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o $$$

A szkoda, że nie doszło do dogadania się bo znając Jacka to cenny nabytek by był na forum.. przekonałem się wielokrotnie, że jak coś mówił w tematach łodzi i silników to tak jest i nie ma możliwość aby było inaczej. Tak samo polecam popływać z nim.

NIE MOJA SPRAWA :D

Edytowane przez Michał81

• 0

Mysle, ze na tym wyczerpalismy ten temat a zamykam, bo widac, ze budzi niezdrowe emocje. Na pomowienia @Michal81 nie zamierzam odpowiadac, praktyka forumowa uczy, ze niemozliwe jest jednoznaczne udowodnienie, ze nie jest sie wielbladem....

Wszystko jest w watku, pomijajac sekwencje skasowane przeze mnie oraz innych moderatorow, a ktore to byly pomowieniami oraz proba urzadzania tutaj czegos na ksztalt sklepiku.

Ciekawa tez okaze sie lektura wielu postow, zamieszczonych przez bylego uzytkownika @Horn - w wielu przypadkach edytowal on swoje posty, tak, zeby poznikaly pewne sformulowania oraz informacje.

Gumo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...