Skocz do zawartości

Dobre i z Polski - śpiochy.

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni.

Mamy polskie blanki, tuby, podbieraki - przyszedł czas i na śpiochy!

I to nie jakiś daleki wschód pakowany i sprzedawany w PL, ale, jak donosi wywiad gospodarczy ;) - szyte w PL, na niezły wypasie.

Praktycznie każda wydana złotówka zostaje w kraju!

Kilka kroi, pełne, do pasa, dla naszych lasek - pełen wypas. Planowane kilka modeli, do 6 warstwowych pancerników.

Myśleliście nad zmianą śpiochów? Chyba warto poczekać, mają być w przyszłym sezonie, producent potrzebuje dobrego przetestowania przed ruszeniem z produkcją, co tylko dobrze świadczy o podejściu do tematu.

Temat na razie pewnie świeży, oczekiwanie może wydawać się dlugie, ale... chyba warto poczekać.

Do tego buty też "nasze".

Zostaje czekać aż bedą ogólno dostepne.

• Like 6

Nie, ja jestem zbyt zajety jedzeniem soli i marzeniami o łososiach (czytaj zbyt niezorganizowany :P) i jedynie mam przyjemność znać producenta. z resztą... Nie ja jeden :)

Dla mnie to news spory - wreszcie i serwis na miejscu i polska produkcja :)

A co do cen, ma być naprawdę dobrze, zważywszy na deklarowaną jakość. Nie będzie to liga cenowa "ceraty od Czesława" ale i cena ma nie zabijać, myślę ze będzie bardzo konkurencyjna dla śpiochów znanych i używanych przez muszkarzy :) i mieścić się w średniej przyjętej dla takich ciuchów, nie budząc zjeżenia.

• Like 1

Sławek, oczywiście, masz rację. "Każda złotówka" było na wyrost, w pełni przyznaję.

Tego nie przeskoczysz, nikt dla uszycia śpiochów nie zacznie robić produkcji pewnie nastu różnych materiałów. Bo jeszcze i kleje itp

Pewnie i folia w którą będą zawinięte - też nie z PL.

Idąc tą drogą, to nie wiem czy cokolwiek możemy określić jako polskie. Bo jaką mam gwarancję ze plastik na stery ręcznie robione jest z PL, że rudę na ołów wykopał polski górnik, a na bank nie każdy składnik lakierów i farb jest z Polski. Nie daj Buka, jeszcze ktoś z balsy struga. To co to za polski produkt, balsa w PL nie rośnie ;)

podobnie jak i polskie blanki, patrząc tym sposobem - nie sa polskie, przecież mat w PL się nie wykonuje, podobnie jak żywic i reszty.

Nie dajmy się zwariować.

:D

• Like 2