hlehle Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 W oczekiwaniu na te wielkie 70centymetrowe kleniska poszperałem na necie za okazami tego gatunku.Dla rozpalenia wyobraźni: Rekord na wyspach:http://anglingtimes.blogspot.com/search/label/Andy%20maker Grubasy ze stojącej wody: http://www.ccmoore.com/galleries_feedback/carp_2007/Steve%20 White/pages/Steve%20White%209lb%203oz%20Record%20claim%20Chu b%20Particles%20and%20Intense%20_jpg.htm http://www.ccmoore.com/galleries_feedback/carp_2007/Steve%20 White/pages/Steve%20White%209lb%20Chub%20Particles%20and%20I ntense%20Hemp_jpg.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Ten z ostatniej fotki to naprawde niezly ANTEK Robi wrazenie Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jeziorm 1 Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Normalnie SZOK !! Wygladają jak niezłe amury pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Włóczykij Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Raczej jak dzieci Amurów...Kleksy ładne ale myślałem że będą większe...Ten pierwszy robi wrażenie ale pozostałe 2 wyglądają na ponad 60 ale nie 70 cm.Znajomy mi wspominał że jak był dzieciakiem to złowili na wiśle z gruntu klocka 5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zander_90 Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Ja słyszalem o kleniu 75cm złowionym w Rudzie na żywczyka kiełbika. Opowiadał mi o tym sam łowca. Chciałbym go zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 w tamtym roku, latem, krotko po zmierzchu do moich wobkow wychodzily nurtowe klenie w granicach +75 do +80 cm ... na prawde trudno dokladniej okreslic ich wielkosc, bo juz dosyc ciemnawo bylo ... jedna rzecz jest pewna, nawet jak znamy miejscowke, to skuteczne i regularne lowienie tych kaprysnych i doswiadczonych ryb, na sztuczne przynety, jest trudne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zander_90 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 W 100% się zgadzam. Taki profesor się pomyli prędzej na pijawkę, raczka, konika polnego niż na woblera. Naprawdę przebiegłe ryby nie tak bardzo płochliwe jak dyskretne i sprytne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 z moich doswiadczen z kleniowymi klockami wynika jasno, ze one oczywiscie, jak najbardziej i chetnie woba ... ale nie kazdego, taki gabaryt ryby lubi odpowiedni gabaryt przynety, zwlaszcza o zmierzchu... tutaj najczesciej byly ogladane i atakowane woblery zaliczane przez wiekszosc wedkarzy do 'niekleniowych' ... wybiki 7-mio ... 9-cio centymetrowe trafialy najczesciej w gust tych duzych kleni ... jedkaze drugim, najwazniejszym parametrem, obok wymiaru, byla praca takiego woblera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixiuuu Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 w mojej okolicy jest fajny stawik no i mozna tu spotkac klenie 60-70cm jest ich sporo co widac w lecie.. niestety nie biora praktycznie na tradycyjne przynety.. mialem pare wyjsc uwaga do obrotowki nr 4 i teraz uwaga do salmo pike no i raz udalo mi sie skusic takiego 60+ niestety kotwice sie polamaly.. i tyle z moich doswiadczen :/ jak ktos ma jakis pomysl jak zlowic takiego byka z wody stojącej to prosze o rade :DDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniak Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Ja natomiast widziałem pierwszy raz na oczy duże klenie podczas wakacji w Chorwacji w Jeziorach Plitwickich, ujrzeć takiego 60-70cm to jednak jest coś pięknego.Fotki można obejrzeć tutaj: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=6508& ;amp ;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 w mojej okolicy jest fajny stawik no i mozna tu spotkac klenie 60-70cm jest ich sporo co widac w lecie.. niestety nie biora praktycznie na tradycyjne przynety.. mialem pare wyjsc uwaga do obrotowki nr 4 i teraz uwaga do salmo pike no i raz udalo mi sie skusic takiego 60+ niestety kotwice sie polamaly.. i tyle z moich doswiadczen :/ jak ktos ma jakis pomysl jak zlowic takiego byka z wody stojącej to prosze o rade :DDD A próbowałeś na muchę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Klocki z zapory w Solinie, największe miały z 60cm, ale większych nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Włóczykij Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 z moich doswiadczen z kleniowymi klockami wynika jasno, ze one oczywiscie, jak najbardziej i chetnie woba ... ale nie kazdego, taki gabaryt ryby lubi odpowiedni gabaryt przynety, zwlaszcza o zmierzchu... tutaj najczesciej byly ogladane i atakowane woblery zaliczane przez wiekszosc wedkarzy do 'niekleniowych' ... wybiki 7-mio ... 9-cio centymetrowe trafialy najczesciej w gust tych duzych kleni ... jedkaze drugim, najwazniejszym parametrem, obok wymiaru, byla praca takiego woblera Nie pierwszy raz słysze o tym że przy kleniowaniu sprawdzaja się selektywne woblery.Mam takie miejsce w którym muszą być klenie w podobnych rozmiarach i w przyszłym roku na pewno poświece trochę czasu na obłowienie go większymi woblerami, przy okazji może trafi się jakaś wąsata przystawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
W oczekiwaniu na te wielkie 70centymetrowe kleniska poszperałem na necie za okazami tego gatunku.
Dla rozpalenia wyobraźni:
Rekord na wyspach:
http://anglingtimes.blogspot.com/search/label/Andy%20maker
Grubasy ze stojącej wody:
http://www.ccmoore.com/galleries_feedback/carp_2007/Steve%20 White/pages/Steve%20White%209lb%203oz%20Record%20claim%20Chu b%20Particles%20and%20Intense%20_jpg.htm
http://www.ccmoore.com/galleries_feedback/carp_2007/Steve%20 White/pages/Steve%20White%209lb%20Chub%20Particles%20and%20I ntense%20Hemp_jpg.htm
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi