kostom63 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Toommkowi w pierwszej części posta chodziło pewnie o tę wypowiedź: W drugiej części przedstawił swoje spostrzeżenia.Aaa to wiele zmienia. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobimc Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Siemka. chce kupic plecionke YGK X4 VERAGASS FUNE PE1,0 grubosc 1. cy nie bedie pregrubiona? a jak sie ma grubosc ygk 1 do plecionki PP 0,10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Jakim węzłem łączycie g-soula z fluorocarbonem? Ostatnio mam z tym jakieś kłopoty. Linka 1.2 dość łatwo, za łatwo się zrywa, zawsze w okolicy węzła. Bez węzła jest bardzo mocna. Średnica fc 0.3-0.4. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Zobacz sobie ten węzeł do FC, dobry do wszystkich YGK od PE 0,6 http://jerkbait.pl/topic/27121-jaki-w%C4%99ze%C5%82-do-fluorokarbonu/page-4 Edytowane 27 Czerwca 2020 przez kineret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) Cześć, jest to przekopiowany tekst z wątku "Plecionki z Chin", ale że ta ma akurat swój wątek pozwoliłem sobie umieścić go też tutaj. Dodam tylko, że faktycznie te niby cieńsze pękały przy mniejszych obciążeniach. Kupiłem na Ali YGK G-soul Upgrade X8 w trzech rozmiarach 0,6 1,0 1,2 PE, wszystkie kolor seledynowy. Miałem kupione wcześniej 1,0 PE szara z polskiego sklepu, oraz 1,5 PE seledyn z Jerka. Wszystkie w takich samych pudełkach i na takich samych szpulach. Nie do odróżnienia. Najbardziej obawiałem się o tę 0,6 PE a tu nie ma się czego czepiać. Próby zerwania zmieściły się między 3,7 a 4 kg. Cała reszta jak to przy innych YGK Upgrade X8. Natomiast te dwie chińskie, grubsze niestety, na oko i palcami w tej samej grubości i podobne wartości przy zrywaniu, około 7,5-8,5 kg. Szara 1,0 PE wyraźnie cieńsza od chińskiej. Fakt mniej wytrzymała na zerwanieTomek Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez kostom63 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi