Skocz do zawartości

DAIWA TATULA

5384

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Pytanie do użytkowników Daiwa TATULA 100HSL ;)

Jak z przeznaczeniem tego multika? 

Pod jerki się nada? Tak do przynęt  o wadze 50-60gram?

Hamulec ma 6kg więc powinien mieć moc;) Pojemność szpuli też odpowiednia B)

Może ktoś użytkował i wypowie się na temat multika.

Z góry dziękuję ;)

Pozdrawiam

post-50736-0-72028100-1395500029_thumb.jpg

Sebastianie , myślę że dopiero w maju zacznie przybywać komentarzy,uwag,ocen na temat pracy Tatuli . Nie ukrywam że też sam czekam na wypróbowanie jej ,niestety na razie czeka w kolejce.

He :) Ale do maja trzeba coś do kija przyczepić ;)

Kolego zamienił steeza na tatulę i wydaj się być ciekawym młynkiem ;) szkoda że dopiero ją kupił i nad wodą nie sprawdził ;)

Więc jednak czekamy na sezon i posezonowe oceny nowych nabytków B)

POzdro

Czizys steeza na tatulę :lol:  :lol:  i co praca podobna :lol:  :lol:

Ja miałem okazję pokręcić na sucho w sklepie i już wiem że nie kupie tego młynka,

praca jak w okrąglaku z jednym łożyskiem, nie dla mnie takie zabawki, ja wolę sprawdzone konstrukcje.

a ten wodzik również nie wzbudza mojego zaufania.

ZH

• Like 1

Czizys steeza na tatulę :lol:  :lol:  i co praca podobna :lol:  :lol:

Ja miałem okazję pokręcić na sucho w sklepie i już wiem że nie kupie tego młynka,

praca jak w okrąglaku z jednym łożyskiem, nie dla mnie takie zabawki, ja wolę sprawdzone konstrukcje.

a ten wodzik również nie wzbudza mojego zaufania.

ZH

Jakoś w swojej nie zauważyłem żeby kręciła jak okrąglak z jednym łożyskiem, w porównaniu z zillionem którego miałem Tatula wypada bardzo pozytywnie :) Mysle ze będzie to hit tego sezonu :) jeśli miałbym kupic nowego zilliona za taka kase jaka trzeba za niego zapłacić (prawie trzy razy tyle) to zdecydowanie wole kupic TATULE nawet jeżeli padnie po kilku sezonach totalnego katowania Tatula wygląda na mocna zwarta konstrukcje,według mnie w przedziale 10-50gr sporo wytrzyma, ja zaryzykowałem i kupiłem :) natomiast kręciłem steezem i nie wymieniłbym go nawet na Tatule ;) to poezja sama w sobie :)  :) :)  

zresztą poczekajmy co kolega godski napisze po dzisiejszym wypadzie

Edytowane przez grzegorz197503

Hmmm mam ziliona 100SHL i kręci zdecydowanie lepiej niż tatula.

"Okrąglak z jednym łożyskiem" to tylko aby podkreślić ze mnie nie powala praca Tatki .

ale ja nie napisałem ze kreci lepiej od zilliona :) chodziło mi o to ze nie ma przepasci jakościowej miedzy tymi modelami a jest przepasc cenowa

ps:ja posiadam TATULE TYPE-R ;)

Jutro trzeci test Tatuli nad wodą. Dam znać. 

Więc z Tatulą wszystko w porządku. Daleko rzuca i zadziwiająco lekko kręci. Miałem Zilliona Type-R przez chwilę i nie widziałem róznicy w pracy.

Zaznaczam, że moja HSL jest po drobnym zabiegu dolożenia 4 łozysk. Koszt operacji to niecałe 3 dychy i niespełna godzinka czasu.

Używałem Tatuli na przemian z Curado 201DHSV. I Curado daje rady. Seria E wcale mi nie pasowała.

O trwałości napiszę za kilka lat. A właściwie nie wiem czy napiszę. Nowe zabawki czają się w głowie....

• 1 miesiąc temu...

Mam Tatulę od tygodnia i nawiązując do przedmówców jestem drugi co to wymienił Steez'a na Tatulę. Nie bezpośrednio bo po drodze miałem 5 innch multików ale zawsze. Tatula jest znakomita. System TWS to moim zdaniem przełom w technologi wirującej szpuli itd. Kolejnym krokiem będzie T3 ale dopiero jak będzie dostępna tunningowana szpula. Jeśli otwór ustawi się skrajnie z lewej lub prawej 150 łożysk Steeza nie ma znaczenia. Poza tym Tat kręci bardzo dobrze, ma znakomity hamulec jeden i drugi. Czego więcej trzeba? W tej cenie a dałem 5 stów nie widzę konkurencji.

• Like 2

Jak macie ustawionego magnetyka? Pytam z ciekawości. U mnie podczas pracy z jerkami 35-60 gram poz. 8 gdy wieje i poz. 6 jak jest spokój. Ostatnio rzucałem dwa dni i zero brody. Docisk szpulki odkręcony aby szpulka miała maciupeńki luzik na boki. 

Edytowane przez godski

Jak macie ustawionego magnetyka? Pytam z ciekawości. U mnie podczas pracy z jerkami 35-60 gram poz. 8 gdy wieje i poz. 6 jak jest spokój. Ostatnio rzucałem dwa dni i zero brody. Docisk szpulki odkręcony aby szpulka miała maciupeńki luzik na boki. 

Odradzał bym ten "maciupeńki luzik" przy przynętach powyżej 35g (nie tylko w Tatuli)