5384 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Cześć Pytanie do użytkowników Daiwa TATULA 100HSL Jak z przeznaczeniem tego multika? Pod jerki się nada? Tak do przynęt o wadze 50-60gram?Hamulec ma 6kg więc powinien mieć moc;) Pojemność szpuli też odpowiednia Może ktoś użytkował i wypowie się na temat multika. Z góry dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 http://jerkbait.pl/topic/25428-najnowsza-nowo%C5%9B%C4%87-daiwa-tatula/Tu jest trochę o tej zabawce... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 http://jerkbait.pl/topic/25428-najnowsza-nowo%C5%9B%C4%87-daiwa-tatula/Tu jest trochę o tej zabawce...Trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Trochę Dokładnie trochę przymało Użytkuje ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Sebastianie , myślę że dopiero w maju zacznie przybywać komentarzy,uwag,ocen na temat pracy Tatuli . Nie ukrywam że też sam czekam na wypróbowanie jej ,niestety na razie czeka w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Sebastianie , myślę że dopiero w maju zacznie przybywać komentarzy,uwag,ocen na temat pracy Tatuli . Nie ukrywam że też sam czekam na wypróbowanie jej ,niestety na razie czeka w kolejce. He Ale do maja trzeba coś do kija przyczepić Kolego zamienił steeza na tatulę i wydaj się być ciekawym młynkiem szkoda że dopiero ją kupił i nad wodą nie sprawdził Więc jednak czekamy na sezon i posezonowe oceny nowych nabytków POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Jutro trzeci test Tatuli nad wodą. Dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Ja już 3 razy łowiłem. Głównie guma 3" i 10 gram przy okoniu. Łowiłem też mannsem 55mm i 7 g główką. Wyjąłem karpia 94 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 CZYLI maszynka sprawdzona w boju ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Czizys steeza na tatulę i co praca podobna Ja miałem okazję pokręcić na sucho w sklepie i już wiem że nie kupie tego młynka,praca jak w okrąglaku z jednym łożyskiem, nie dla mnie takie zabawki, ja wolę sprawdzone konstrukcje.a ten wodzik również nie wzbudza mojego zaufania.ZH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 (edytowane) Czizys steeza na tatulę i co praca podobna Ja miałem okazję pokręcić na sucho w sklepie i już wiem że nie kupie tego młynka,praca jak w okrąglaku z jednym łożyskiem, nie dla mnie takie zabawki, ja wolę sprawdzone konstrukcje.a ten wodzik również nie wzbudza mojego zaufania.ZHJakoś w swojej nie zauważyłem żeby kręciła jak okrąglak z jednym łożyskiem, w porównaniu z zillionem którego miałem Tatula wypada bardzo pozytywnie Mysle ze będzie to hit tego sezonu jeśli miałbym kupic nowego zilliona za taka kase jaka trzeba za niego zapłacić (prawie trzy razy tyle) to zdecydowanie wole kupic TATULE nawet jeżeli padnie po kilku sezonach totalnego katowania Tatula wygląda na mocna zwarta konstrukcje,według mnie w przedziale 10-50gr sporo wytrzyma, ja zaryzykowałem i kupiłem natomiast kręciłem steezem i nie wymieniłbym go nawet na Tatule to poezja sama w sobie :) zresztą poczekajmy co kolega godski napisze po dzisiejszym wypadzie Edytowane 23 Marca 2014 przez grzegorz197503 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Hmmm mam ziliona 100SHL i kręci zdecydowanie lepiej niż tatula."Okrąglak z jednym łożyskiem" to tylko aby podkreślić ze mnie nie powala praca Tatki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Hmmm mam ziliona 100SHL i kręci zdecydowanie lepiej niż tatula."Okrąglak z jednym łożyskiem" to tylko aby podkreślić ze mnie nie powala praca Tatki .ale ja nie napisałem ze kreci lepiej od zilliona chodziło mi o to ze nie ma przepasci jakościowej miedzy tymi modelami a jest przepasc cenowaps:ja posiadam TATULE TYPE-R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 nie dla mnie takie zabawki, ja wolę sprawdzone konstrukcje.a ten wodzik również nie wzbudza mojego zaufania. Mam tak samo Remik , alu to alu , nie żaden magnez, grafit czy zaion itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Dokładnie Michał, ale muszę się przyznać że jak zobaczyłem tatke raz pierwszy i toporównanie koła przekładni do ziliona to stwierdziłem że może być to doskonałymultik za rozsądne pieniążki, jak pokręciłem czar prysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
77robson Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Przez dwa sezony użytkowałem DRAGONA hsl200. Obecnie nabyłem tatulę. Oba multiki obsługują przynęty od 10g.Z doświadczenia wiem że tatula obsłuży większy cw od dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Miałem tego TD HS200IL , Slidery 12 70gr nim rzucałem , niby wszystko w porządku ale łożyska słychać było. Tatulka jest klasę wyżej i cenowo i technologicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Jutro trzeci test Tatuli nad wodą. Dam znać. Więc z Tatulą wszystko w porządku. Daleko rzuca i zadziwiająco lekko kręci. Miałem Zilliona Type-R przez chwilę i nie widziałem róznicy w pracy.Zaznaczam, że moja HSL jest po drobnym zabiegu dolożenia 4 łozysk. Koszt operacji to niecałe 3 dychy i niespełna godzinka czasu.Używałem Tatuli na przemian z Curado 201DHSV. I Curado daje rady. Seria E wcale mi nie pasowała.O trwałości napiszę za kilka lat. A właściwie nie wiem czy napiszę. Nowe zabawki czają się w głowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Mam Tatulę od tygodnia i nawiązując do przedmówców jestem drugi co to wymienił Steez'a na Tatulę. Nie bezpośrednio bo po drodze miałem 5 innch multików ale zawsze. Tatula jest znakomita. System TWS to moim zdaniem przełom w technologi wirującej szpuli itd. Kolejnym krokiem będzie T3 ale dopiero jak będzie dostępna tunningowana szpula. Jeśli otwór ustawi się skrajnie z lewej lub prawej 150 łożysk Steeza nie ma znaczenia. Poza tym Tat kręci bardzo dobrze, ma znakomity hamulec jeden i drugi. Czego więcej trzeba? W tej cenie a dałem 5 stów nie widzę konkurencji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
77robson Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Od ilu gram da się łowić komfortowo tatulą type r. Czy pociągnie od 5 gram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Z odpowiednim kijem, zdecydowanie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Jak macie ustawionego magnetyka? Pytam z ciekawości. U mnie podczas pracy z jerkami 35-60 gram poz. 8 gdy wieje i poz. 6 jak jest spokój. Ostatnio rzucałem dwa dni i zero brody. Docisk szpulki odkręcony aby szpulka miała maciupeńki luzik na boki. Edytowane 22 Maja 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 w tatyuli mialem docisk aby nie bylo luzu i magnetyk na 4-6 caly czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Jak macie ustawionego magnetyka? Pytam z ciekawości. U mnie podczas pracy z jerkami 35-60 gram poz. 8 gdy wieje i poz. 6 jak jest spokój. Ostatnio rzucałem dwa dni i zero brody. Docisk szpulki odkręcony aby szpulka miała maciupeńki luzik na boki. Odradzał bym ten "maciupeńki luzik" przy przynętach powyżej 35g (nie tylko w Tatuli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Właściwie dlaczego? Robię tak od kilku lat i nie było problemu. Luz ten jest prawie niewyczuwalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi