radim_78 Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Czy to możliwe żeby plecionka o.24mm miała wytrzymałość 37.80kg http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/berkley-whiplash-cry stal-new-2008-g5-a78-p102-k5025.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Jerzy, czyli jezeli dobrze zrozumialem to PP to jedynie taka dobra byla przy tej mocy i tym kolorze czerwonym?Ja stosuje zółta i jedno, co zauwaylem to jak jest nowa to okolice rolki mam na ten kolor. Nie zauwazylem wplywu koloru na wytrzymalosc/inne walory uzytkowe.Jedno, co mnie nieraz irytuje to ostatnio jakby zbyt czeste splatania przy dosc brutalnych wymachach PP w 10LB. Czyli w jakis sposob porownales PP i Spiderwire..i co wychodzi z tych porownan? Bo jak wspomnialem cenowo sie dosc roznia...o 10$ na motku gdzies....i cos tez chybatej Spiderwire jest mniej na tym motku Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 im dluzej ... tak sobie ... ten watek czytam, tym bardziej jestem pod wrazeniem sily marketingu i kabaretu slowno-cyfrowych zonglerow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Jerzy, czyli jezeli dobrze zrozumialem to PP to jedynie taka dobra byla przy tej mocy i tym kolorze czerwonym?Ja stosuje zółta i jedno, co zauwaylem to jak jest nowa to okolice rolki mam na ten kolor. Nie zauwazylem wplywu koloru na wytrzymalosc/inne walory uzytkowe.Jedno, co mnie nieraz irytuje to ostatnio jakby zbyt czeste splatania przy dosc brutalnych wymachach PP w 10LB. Czyli w jakis sposob porownales PP i Spiderwire..i co wychodzi z tych porownan? Bo jak wspomnialem cenowo sie dosc roznia...o 10$ na motku gdzies....i cos tez chybatej Spiderwire jest mniej na tym motku Gumo Gumo stosowałem tu w Omanie dwa rodzaje PP. zieloną 10 lbs i tę red phantom 20 funtów. Ta pierwsza taka sobie, była nowa, ale ze szpuli z przed kilku lat. Ta 20 funtowa była świeża i oryginalna. Na początku trochę sztywna. Później jakby nieco zmiękła. Bardzo zwarta i faktycznie po skałach ślizgała się najlepiej. Spidera Stealth jest optycznie cieńszy od PP przy tej samej deklarowanej mocy. Porównaj sobie 15 funtówki. Moim zdaniem to linka lepsza. Bardziej miękka, bardzo mocna. Zdecydowanie lepsza przy rzutach niż PP. Blizej jej właściwosciami fizycznymi do Strena niż PP. Podobnie dobre zdaniem mam na temat spidera 6 lbs, ale takie moce pewnie cię nie inteesują . Co ciekawe Spiderwire używany w Polsce jest moim zdaniem linką na 2-3 sezony spokojnie. PP zdychała po jednym intensywnym sezonie łowienia w PL. Mnie PP 20 lbs zdecydowanie lepiej sprawdza się w słonej wodzie niz w warunkach polskich. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Tak kolo 8-10LB wlasnie chcialem sprawdzic i...kolo 100LB.Ale chyba pozostanie w tym roku na 80LB PP. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 w takim razie zamiast PP 8-10 lbs proponuje strena o tych samych parametrach... w przypadku linki 8 funtów niema w zasadzie czego porównywać. Stren o klasę lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
radim_78
Czy to możliwe żeby plecionka o.24mm miała wytrzymałość 37.80kg
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/berkley-whiplash-cry stal-new-2008-g5-a78-p102-k5025.html
30 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi