malinabar Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) Kurczę , nie wiem Wojtku . Te kije służą mi praktycznie tylko do jigowania . Chociaż tym 732UL-T łowiłem tej wiosny może raz na @gajosikowe KillerEggi i oski i bzyki od Sieka - problemu nie było . Myślę , że ten 6102L-T spokojnie da radę z czymś pokroju Rapala Original 5 cm czy jakimś wobkiem twitchingowym tego rozmiaru . Jest tylko kwestia jak mocny będzie nurt i czy tak symboliczna długość będzie Ci w tego typu łowach odpowiadała . Chociaż dla mnie to takie trochę wróżenie z fusów - nie próbowałem . Ale pewnie do pstrągowych wypraw ( a pewnie o to chodzi ) znaleźć można coś zdecydowanie bardziej dopasowanego . Dla mnie to typowe jigówki jednak .Aaa jeszcze mała edyta : tych modeli nie widzę na oficjalnej stronie Olympic , więc chyba nie ma ich już w ofercie . Nota bene nie podoba mi się ta nowa strona wcale a wcale . U nas to chyba tylko Rafał lub Art-Rod , ewentualnie Złoty Karaś . Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez malinabar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Bartek, dzięki. Kijek musi być zacny. Niech się gnie na ujściu Li. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Mały teścik spina za ponad trzy koła . Wprawdzie w języku Dostojewskiego , ale niektórzy coś tam skumają myślę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 (edytowane) GRAPHITELEADER FINEZZA NUOVO GNFS-6102UL-S ,Stradic 1000FB,Varivas Light Game 0,2 z przyponem Stroft 0,14A to ostatnia jego zdobycz????5,7 kg podebrany około 500 metrów od zaciecia???? Edytowane 20 Sierpnia 2017 przez Salmon63 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 To cię przegonił na tym sprzęcie troszkę . Napisz coś o przynęcie bo rozumiem , że normalnie zapięty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 To cię przegonił na tym sprzęcie troszkę . Napisz coś o przynęcie bo rozumiem , że normalnie zapięty ?Crazy fish Nano minnow kolor17 na główce wolframowej około 0.8 g . Cała przyneta w pyszczku Na Dziećkowicach wszystkie ryby opychaja się narybkiem. Na tę samą przynętę doskonale biorą wzdręgi i okonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 sorrki, ale nie mogłem się powstrzymać jak to zobaczyłem - piękna historia/tradycja Olimpic F-404 B6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Miał już ktoś do czynienia z kijami z serii Veloce Neo RV? Szukam opinii o castingach, dokładnie o modelach 65ml i 68m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Mam pytanie o wędki Sliverado: GSIS-742ML i GSIS-782M. Czy mógłby je ktoś scharakteryzować? Głównie chodzi mi o akcję i zakres obsługiwanych przynęt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Mam pytanie o wędki Sliverado: GSIS-742ML i GSIS-782M. Czy mógłby je ktoś scharakteryzować? Głównie chodzi mi o akcję i zakres obsługiwanych przynęt..Nie lepiej by było Rafałowi zadać to pytanie?Kto ma wiedzieć jak nie on...http://jerkbait.pl/topic/75975-graphiteleader-varivas-zexus-promocje-wyprzeda%C5%BCe-outlet-jdm/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Nie lepiej by było Rafałowi zadać to pytanie?Kto ma wiedzieć jak nie on... http://jerkbait.pl/topic/75975-graphiteleader-varivas-zexus-promocje-wyprzedaże-outlet-jdm/Oprócz opinii dystrybutora, interesują mnie również opinie użytkowników. Niniejszy wątek jest odpowiedni do zadawania tego typu pytań wg mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Oprócz opinii dystrybutora, interesują mnie również opinie użytkowników. Niniejszy wątek jest odpowiedni do zadawania tego typu pytań wg mnieCiężko będzie Ci znaleźć opinie innych użytkowników niż dystrybutor, bo to nowość na ten rok. Z tego co wiem(usłyszałem na targach) to jest to obecnie ulubiony kij Rafała B. . Jak poszukasz na stronie firmowej jest kilka filmów:http://www.olympic-co-ltd.jp/fishing/products/silverado/Ktoś z forum chwalił się, że na targach kupił ten kij ale czy nim łowił tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Ciężko będzie Ci znaleźć opinie innych użytkowników niż dystrybutor, bo to nowość na ten rok. Z tego co wiem(usłyszałem na targach) to jest to obecnie ulubiony kij Rafała B. . Jak poszukasz na stronie firmowej jest kilka filmów:http://www.olympic-co-ltd.jp/fishing/products/silverado/Ktoś z forum chwalił się, że na targach kupił ten kij ale czy nim łowił tego nie wiem. Dokładnie nowość na ten sezon ale mieliśmy już pierwsze wędki w zeszłym roku. Większość poleciała za granicę ale kilka zostało u nas i ten do 15g ma już udokumentowane 108cm szczupłego. Klienci bardzo je chwalą a ja przyznam że w tej półce cenowej nie ma sobie równych widać że to nowsza konstrukcja od Tiro Nuovo które do tej pory miało wielu fanów, szczególnie w model 762m do 28g.Biorąc pod uwagę co jeszcze pojawi się w połowie roku zapowiada się piękny sezon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 @pointman , tak jak Mariusz i Rafał piszą - zupełna świeżynka , więc i o szersze opinie ciężko . Oczywiście w naszej strefie geograficznej pierwsze pokazały się na wschód od Bugu z modelami pewnie specjalnymi na ichniejszy rynek . To pewnie już widziałeś Taki dokładnie model zanabył na Targach kumpel . Pięknie wykonany kij na topowych komponentach , ultralekki z dużym zapasem mocy . W moim odczuciu taki bardziej uniwersał , co to się sprawdzi i przy jigu , i przy twardych wabiach . Kapitalne ugięcie i czułość - oczywiście w warunkach studyjnych na razie . Raczej z tego typu wędzisk , które się kupuje nawet wtedy , kiedy szuka się czegoś zupełnie innego ... I tak było w tym przypadku zresztą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Mam pytanie o wędki Sliverado: GSIS-742ML i GSIS-782M. Czy mógłby je ktoś scharakteryzować? Głównie chodzi mi o akcję i zakres obsługiwanych przynęt..Mam ten mocniejszy model i troche nim połowiłem w zeszłym roku.To bardzo uniwersalna wędka - b.dobrze wspołpracuje z różnymi przynętami (5-18g + guma 4", blachy, woblery) oraz rybkami jak: sandacz, szczupak, boleń, gruby okoń, pstrąg itd. Kij szybki, z pieknym progresywnym ugięciem, lekki, dobrze zbalansowany, świetnie wykonany i uzbrojony.Perełka JDM w atrakcyjnej cenie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Faktycznie na rosyjskojęzycznych stronach jest o nich już sporo informacji. Znalazłem jeszcze taki test: http://pal.sport-express.ru/tests/50720/ , dzięki google translatorowi można sporo zrozumieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Ooo , super link . Udało się przeczytać w oryginale nawet . I tutaj też podkreślają wyjątkową uniwersalność i poręczność wędziska w boju w pełnym zakresie ciężaru wyrzutowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) Witam, http://www.olympic-co-ltd.jp/fishing/products/vigore/ - najlżejszy z serii Panowie - czy ktokolwiek zna ten kijek Graphiteleader Vigore GVGC-68L i może napisać od ilu gram się ładuje? Czy będzie lepszy do gum czy raczej twardych przynęt?Z góry dziękuję za informacje. PozdrawiamTomek Edytowane 12 Marca 2018 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Rafała zagadnij-jak nie ma nikogo co kija używał to chyba najlepiej spytać poniekąd u żródła http://jerkbait.pl/topic/75975-graphiteleader-varivas-zexus-promocje-wyprzeda%C5%BCe-outlet-jdm/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Wczoraj oglądałem go na Rybomanii Co chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 (edytowane) Wczoraj oglądałem go na Rybomanii Co chcesz wiedzieć?Szukam kija pod okonie/klenie czasami szczupak jako przyłów. Łowię w średniej wielkości rzece na twarde przynęty - wobler, obrotówki. Przynęty w zakresie 2- 7gr. Czy to dobry wybór do takich zastosowań? Czy Ten kij będzie się dobrze ładował już w dolnym zakresie 2-3gr?Pewnie ciężko to stwierdzić machając kijem na sucho ale każda opinia lepsza niż żadna ;-) Edytowane 12 Marca 2018 przez gladki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Choć z załączonej ramki wynika,ze to kij raczej do twardych przynęt, to dla mnie idealny blank"sandacz na lekko"Miękka szczytówka o średnicy 1.3 mm i stosunkowo mocny dolnik.Bardzo płynne ugięcie. Nie łowię castem, także trudno mi powiedzieć czy pociągnie od 2 g. Wg mnie raczej tak od 4-5 do 12g.To był prywatny kij współpracownika Rafała.Może od Rafała dostaniesz namiary na właściciela. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Moze ktos ma i podzieli się wrazeniami:Niestety nie bylo go na targach.GVGS-610 ML Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 howtousevigoreA3.pngChoć z załączonej ramki wynika,ze to kij raczej do twardych przynęt, to dla mnie idealny blank"sandacz na lekko"Miękka szczytówka o średnicy 1.3 mm i stosunkowo mocny dolnik.Bardzo płynne ugięcie. Nie łowię castem, także trudno mi powiedzieć czy pociągnie od 2 g. Wg mnie raczej tak od 4-5 do 12g.To był prywatny kij współpracownika Rafała.Może od Rafała dostaniesz namiary na właściciela. PozdrawiamDzięki - dziś go zakupiłem ;-) Jutro testy rzutowe ale zapowiada się pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Napisz coś po próbach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi