bartosz311287 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Ja też swojego potworka Corto ex bardzo sobie cenię. Napaliłem się strasznie na okoniowke z pracowni. Lecz z każdym kolejnym dniem pytam się po co. Skoro Corto łowię okonie,szczupaki, zabieram ja na klenia,jazia przy okazji mniejszym razorem rzucę za bolkiem. Bolusie takie do 60 cm mają zero szans. Na łowisku gdzie sandacze 50 cm spokojnie sobie radzi. Okonki 15 cm jak i 40 cm nie gubi. Brania czuć elegancko. Złowiłem nim szczupaka na około 4 kg, fakt trochę z nim się po męczyłem. Ale mając już mocniejszy kołowrotek miałem na brzegu szczupaka około 90cm który został wyjęty w 5 minut. Przynęty od 1g do 6-7g plus 2,3 cala kaitechy, robale, woblerki od 2cm do 6-7cm,boczny trok pałeczkę max 10g. Jedyne chyba co zrobić będę mógł to zastąpić uchwyt który się zużyje lub założyć torzite zamiast sic. Póki co trzeba zacząć łowić, a nie świrować ze sprzętem jak to ostatnio czynię. Pozdrawiam i jestem tego samego zdania co koledzy wędka super.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Ja też swojego potworka Corto ex bardzo sobie cenię. Napaliłem się strasznie na okoniowke z pracowni. Lecz z każdym kolejnym dniem pytam się po co. Skoro Corto łowię okonie,szczupaki, zabieram ja na klenia,jazia przy okazji mniejszym razorem rzucę za bolkiem. Bolusie takie do 60 cm mają zero szans. Na łowisku gdzie sandacze 50 cm spokojnie sobie radzi. Okonki 15 cm jak i 40 cm nie gubi. Brania czuć elegancko. Złowiłem nim szczupaka na około 4 kg, fakt trochę z nim się po męczyłem. Ale mając już mocniejszy kołowrotek miałem na brzegu szczupaka około 90cm który został wyjęty w 5 minut. Przynęty od 1g do 6-7g plus 2,3 cala kaitechy, robale, woblerki od 2cm do 6-7cm,boczny trok pałeczkę max 10g. Jedyne chyba co zrobić będę mógł to zastąpić uchwyt który się zużyje lub założyć torzite zamiast sic. Póki co trzeba zacząć łowić, a nie świrować ze sprzętem jak to ostatnio czynię. Pozdrawiam i jestem tego samego zdania co koledzy wędka super....Którego modelu dokładnie używasz Bartek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Dokładnie tego http://team-rapa.pl/sklep/produkt/corto-ex-792l-hs/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Mam go również i nie oddam za żadną kasę????Na zawodach, na górnej Odrze, mogę sobie chodzić z jednym kijkiem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Witam, czy różni się corto ex od calzante ex, a w szczególności model 792 ul-t? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 HS- hard solid, czyli trochę utwardzona wklejka.792 ul-t to szczytówka tubular. Jeżeli porównywać dwa identyczne modele np: 792l- hs Corto i Calzante, są bardzo podobne. Być może są różnice materiałowe, ale dla wędkarza niedostrzegalne ????Jedynie kolor tych wędek różni się znacząco ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Mam takie pytanie-rozważam kupno lekkiej trociówki-wielkorzeczny mocniejszy uniwersał i w związku z tym mam takie pytanie -czym różnią się od siebie graphiteleader argento nuovo 962 ml między avidem 9,6'mhf2?Który szybszy ,czulszy itp.Preferuję głębokie ugięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa gwarancji i ewentualnego serwisu pogwarancyjnego na kije Graphiteleader? Rozumiem że gwarancja jest na dwa lata. Co później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Zapytaj Rafała, to jedyna osoba która może Ci udzielić odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Masz ktoś może zdjęcia ugięcia CORTO EX 732UL-T ? Strasznie kusi mnie ta wędka do animacji wszelkiego typu robali i gum bez pracy własnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Tak to wygląda po przywiązaniu się do stolika w ogrodzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Masz ktoś może zdjęcia ugięcia CORTO EX 732UL-T ? Strasznie kusi mnie ta wędka do animacji wszelkiego typu robali i gum bez pracy własnej No właśnie , Mateusz , rozwiń myśl jakich zdjęć potrzebujesz ? Maciek ma to Corto , ja mam - coś cykniemy jeszcze jak potrzeba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 No właśnie , Mateusz , rozwiń myśl jakich zdjęć potrzebujesz ? Maciek ma to Corto , ja mam - coś cykniemy jeszcze jak potrzeba .Bartek, a ty nie chcesz może pozbyć się 6102 L-T ? Dobra, tak tylko pytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Nie ma takiego numeru póki co . Set 732 i 6102 ogarnia wszystko , czego potrzebuję przy okoniowaniu . Choć 6102L-T to już poważny sprzęt jeśli chodzi o moc , to jednak zdecydowanie częściej używam 732L-T . Jeśli miałbyś gdzieś możliwość zanabyć krótszego - polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Nie ma takiego numeru póki co . Set 732 i 6102 ogarnia wszystko , czego potrzebuję przy okoniowaniu . Choć 6102L-T to już poważny sprzęt jeśli chodzi o moc , to jednak zdecydowanie częściej używam 732L-T . Jeśli miałbyś gdzieś możliwość zanabyć krótszego - polecam !ex 610L-t nie ma już chyba wszędzie w zasięgu internetu i karty kredytowej, może gdzieś w jakimś sklepie stacjonarnym. Pisałem do Rafała- cisza, w ogóle dawno go nie było tutajOsiągalne są dżapońskie corto w EU, ale drogie toto, 230E trzeba kłaść i nie wiem czy te moje poważniejsze okonie to docenią....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Niecały tysiak za dżapan Corto to dobra cena . Jednakowoż ciężko powiedzieć , czy to jest to , czego szukasz nie macając i nie doginając kijka wcześniej ... Gdzieś kiedyś już opisywałem wrażenia z krótkiego kontaktu z GORTS-732L-T i zdecydowanie była to lekka sandaczówka w moim odczuciu , ogarniająca poważne okonie z głębokiej wody łowione na poważne już przynęty . Kij przepiękny zresztą i wart grzechu . I do oglądnięcia w Polsce jakby co ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Niecały tysiak za dżapan Corto to dobra cena . Jednakowoż ciężko powiedzieć , czy to jest to , czego szukasz nie macając i nie doginając kijka wcześniej ... Gdzieś kiedyś już opisywałem wrażenia z krótkiego kontaktu z GORTS-732L-T i zdecydowanie była to lekka sandaczówka w moim odczuciu , ogarniająca poważne okonie z głębokiej wody łowione na poważne już przynęty . Kij przepiękny zresztą i wart grzechu . I do oglądnięcia w Polsce jakby co ...Niestety, ja jestem leń- by jeździć po kraju i wędki oglądać Zostają mi wschodnie produkcje filmowe i mnóstwo pytań do sprzedawców.A i jeszcze gapa ze mnie co do ceny- bo te 6102 Jp wychodzi 1350 a nie tysia....Co do zasady- to szukam mocniejszej okoniówki na głębszą wodę/lekkiej sandaczówki na płytszą. Wiem, gdzie leży ten JP Corto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 (edytowane) To ten GORTS-732L-T jest jakby dla Ciebie choć jest to tak niemiłosierna szpada, mimo że opisana fast (nie ex fast!) że ja nie dałem nią rady łowić i poszła do ludzi. Opis jest zupełnie z kosmosu, uruchamia się gdzieś w połowie opisanego CW i sięga powyżej. Edytowane 15 Sierpnia 2018 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 To ten GORTS-732L-T jest jakby dla Ciebie choć jest to tak niemiłosierna szpada, mimo że opisana fast (nie ex fast!) że ja nie dałem nią rady łowić i poszła do ludzi. Opis jest zupełnie z kosmosu, uruchamia się gdzieś w połowie opisanego CW i sięga powyżej.O, to już konkret info.Realnie co obsłuży górą? 3 smukłe cale porobi z 8-10g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 O, to już konkret info.Realnie co obsłuży górą? 3 smukłe cale porobi z 8-10g?Spokojnie, nawet z malym zapasem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) Dotarło corto 732lt dżapońskie. Szybkie jak błyskawica, gnie się bez przesztywnień ale w mniejszym zakresie niż chiński braciszek ex. W sumie akcją to przypomina mi kraaga xf 5lb ale z pełniejszym ugięciem i mocniejszym blankiem u dołu. Będzie jak znalazł na dwucyfrowe głębokości no i dwuskład to jest. Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez Maciej_K 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Jak by kogoś interesowało ugięcie finnezy do 5g to mam tutaj filmik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Panowie, machał może ktoś z Was nowym Corto 18, ciekaw jestem czy jest ono bardzo zbliżone do Finezzy Nuovo, a jak nie, to czym się różnią te blanki.Najbardziej interesuje mnie model 742L-T bo na jesienne głębsze okonie finezka do 5g może być za słaba???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VisniowY Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Witam , jakie są realne parametry Graphiteleader Argento RV GOARVS-962ML , opisany jest od 10-32g , jakie jest górne CW tak na prawdę ? Ma zapasu sporo ? Da radę na troć z rzeki i wirówki 25g w nurcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi