malinabar Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Wojtek , Robert ma chyba rację . Ten Veloce to typowy kij bassowy , więc jest chyba zdecydowanie mocniejszy niż wynika to z opisu . Na YT jest filmik ( cytowany tu zresztą w stosownym wątku ) , na którym Madziar , niejaki Peter Sztahowitz , na Veloce do 5 gram wyholował sumka 188 cm , a kij nie giął się po rękojeść zbyt chętnie ... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Tutaj film z tym 632ul. Wygląda, jakby pasował, gnie się już pod małą rybą, chyba dość szybko wraca. Sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 A ja naogladałem się rosyjskich produkcji i tam mają np. takie Vivo w kilku odmianach, które jest sztywne jak drut przy podbiciu,a gnie się pod rybą niczym EX. Trochę ciężkawe, ale za to mocniejsze scianki niż np w silverado.Gdyby nie mój ostatni giełdowy zakup- czyli xzoga shiteno, która również nieźle się układa pod obciążeniem, to wywaliłbym na giełdę moje okoniówki i myślał o tym vivo na poważnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Faktycznie mają sztywne vivo na swoj rynek ale w wersji powiedzmy okoniowej to tam nie ma zadnego patyka. No chyba ze masz grube garby u siebie i łowisz je kijem trochę mocniejszym. A co w sciankach silverado jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 A p co kij ma się "ładnie giąć pod obciążeniem? Hę? Bo moim zdaniem kij na dobrze rzucać, dobrze sygnalizować, dobrze amortyzować i nie gubić ryb. Zresztą kije które mam i te JDM które miałem i widziałem (czyt obławiałem) mają widoczne przesztywnienia w miejscu łączenia sekcji lub w miejscu wklejka-blank. Jedynym, który tego nie miał było, bodajże, SC parabellum i Avid Ul w monoblanku ale to kije raczej pod żelastwo/mini woblery lub białoryb choć ci którzy odkupili je ode mnie bardzo chwalili jako okoniówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Faktycznie mają sztywne vivo na swoj rynek ale w wersji powiedzmy okoniowej to tam nie ma zadnego patyka. No chyba ze masz grube garby u siebie i łowisz je kijem trochę mocniejszym. A co w sciankach silverado jest nie tak?Mój brak kultury obchodzenia ze sprzętem Poza tym występuje w mocniejszym kalibrze niż MLAle mieć takie ML Silverado- czemu nie......Fido, te ładne ugięcie pod obciążeniem jest tożsame z niegubieniem ryb małych i dużych i amortyzacją ich ataków. Czyli kij ma to, co jest słabszą stroną kijów bassowych- ładowanie się, hol mniejszych ryb, czy też moment zatrzymania ugięcia na dolniku i jednocześnie przewyższa możliwosciami detekcji brania fasty amerykańskie. Tak mi wynika z własnych doświadczeń z croixami i oglądem materiałów o vivo i silverado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Jak sprawdzę, porównam, to napiszę.Póki co wyglądają mi na bardzo uniwersalne i niestety drogie kije. Może w przyszłym roku się zbiorę. Te kije zdecydowanie gną się mocniej pod rybą i regularnie. amerykańskie xf co je miałem , w krótkich wersjach bardziej pod twój opis pasowały by, miałem, sprzedałem, trzeba szukać czegoś innego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Takie pytanie mam do użytkowników corto lub innych modeli. Czy macie problem delikatnych pęknięć lakieru na przelotkach? Mimo że kij robi robotę i poracuje ok. To praktycznie na każdej mojej przelotce występuje to zdarzenie,a na jednej nawet delikatnie klika. Czy u Was też takie coś występuje? Dzięki z góry za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 (edytowane) Maciek, a moze za daleko szukasz? Zobacz Tiro Nuovo bedace na naszym rynku - szybki blank wspaniale pracujacy pod ryba. Nie jedna osoba byla juz mega pozytywnie zaskoczona tym, co ten kij pokazuje pod ryba A i gwarancja jest przy okazji, dostep do czesci rowniez... Juz dawno polowalem na te rosyjskie wersje, ale skutecznie sie z tego wyleczylem Edytowane 24 Października 2018 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Maciek, a moze za daleko szukasz? Zobacz Tiro Nuovo bedace na naszym rynku - szybki blank wspaniale pracujacy pod ryba. Nie jedna osoba byla juz mega pozytywnie zaskoczona tym, co ten kij pokazuje pod ryba A i gwarancja jest przy okazji, dostep do czesci rowniez... Juz dawno polowalem na te rosyjskie wersje, ale skutecznie sie z tego wyleczylem To takie hobbystyczne poszukiwanie Świętego Graala - jak ryby nie biorą/zeżarte.......A poważnie to rosyjskie wersje są bezproblemowo osiągalne u Bałtów, wysyłka do nas 15ECo do gwarancji - w przypadku Graphitów to trochę nie tak, bo regularnie wchodzą nowe modele i może okazać się że nie dostaniesz tego, co potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 (edytowane) To takie hobbystyczne poszukiwanie Świętego Graala - jak ryby nie biorą/zeżarte.......Święta prawda Edytowane 25 Października 2018 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Pojawiła się opcja na veloce neo 632-UL. Mocno myślę nad nim, szczyt 1.1, powinien być ok. Wszystkie Veloce które miałem (bodajże 4szt,3 casty i jednego spina)to super fajne,czułe i szybkogasnące kije ale też z bardzo mocnymi dolnikami. Raczej nie widze okonia który wyginałby je po Dolnik:-)) Moim zdaniem,przynajmniej przy Serii Veloce trzeba mocno uważać i nie sugerować się tylko opisem CW. Dla przykładu GLVNC-63ml(CAST) ma wyrzut opisany od 3-10g ale już moc 8-14lb.Spokojnie można tym machnąć 17-18g i Dolnik jak na opis CW.jest naprawdę mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 To są bassowe kije, stąd te mocarne dolniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Mam Veloce Neo do 5g i tak naprawdę od tych 5g zaczyna być jakiś sensowny komfort łowienia. A najlepiej moim zdaniem dla niego to 10g. To takim patykiem wyjęto tego suma 188cm.Tutaj mam filmik jak okoń 30+ wyjeżdża na klatę, targany przez zielsko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Używa może ktoś z was któregoś modelu:Graphiteleader '15 Finezza Nuovo GNFS-832ML-TGraphiteleader Finezza Nuovo GNFS-762L-TKtóry model będzie odpowiedni pod moje łowienie: gumki 2-3,5" na główkach najczęściej 2-5g, czasami 6-8g. I to chyba nie są wklejki jak model 3lb do 5g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Było już tu wiele razy ale masz...-T-tubular (rurka)-S-solid (pełna szczytówka/wklejka)HS- hard solid (mocna wklejka). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Nie są to wklejki.Myślę że ta do 7g spokojnie Cię zadowoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Używa może ktoś z was któregoś modelu:Graphiteleader '15 Finezza Nuovo GNFS-832ML-TGraphiteleader Finezza Nuovo GNFS-762L-TKtóry model będzie odpowiedni pod moje łowienie: gumki 2-3,5" na główkach najczęściej 2-5g, czasami 6-8g. I to chyba nie są wklejki jak model 3lb do 5g?Jak chcesz lowic gumkami do 3,5” na glowkach do 8g to niedlugo będę wystawial vigore 742ML 224cm i wurzut do 10,5g - najwyzsza bassowa seria graphiteleadera. Piękny kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 W tym sezonie ostro testowałem Silverado GSIS 742ML które całkowicie "skradło mi serducho". Do pary dobrałem sobie Toro Nuovo GONTS 762M. Świetna kosa, ale jedna rzecz mnie zastanawia. We wszelkich opisach mowa jest o przelotkach Torzite Titanium podobnie jak na Silverado, jednak na pierwszy rzut oka widać że to są inne przelotki. Pomoże ktoś mi rozwikłać tą zagadkę? http://team-rapa.pl/sklep/produkt/tiro-nuovo-762m-oczekiwanie-na-dostawe/ Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 W tym modelu sa przelotki SIC + Torzite (szczytowa). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Używa może ktoś z was któregoś modelu:Graphiteleader '15 Finezza Nuovo GNFS-832ML-TGraphiteleader Finezza Nuovo GNFS-762L-TKtóry model będzie odpowiedni pod moje łowienie: gumki 2-3,5" na główkach najczęściej 2-5g, czasami 6-8g. I to chyba nie są wklejki jak model 3lb do 5g?Mam model GNFS - 762L - T i jest to moja ulubiona kosa okoniowa . Przeważnie używam gum w rozmiarze 2"- 3" na główkach od 2g do 5g ale spokojnie ogarnie 7g-8g . Oczywiście można też zastosować główki 10g + guma 3" , ponieważ kijek ma zapas mocy .... okonie do 30 cm można brać na klatę Informacyjnie dodam tylko ,że nie jest to wklejka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 W tym sezonie ostro testowałem Silverado GSIS 742ML które całkowicie "skradło mi serducho". Do pary dobrałem sobie Toro Nuovo GONTS 762M. Świetna kosa, ale jedna rzecz mnie zastanawia. We wszelkich opisach mowa jest o przelotkach Torzite Titanium podobnie jak na Silverado, jednak na pierwszy rzut oka widać że to są inne przelotki. Pomoże ktoś mi rozwikłać tą zagadkę? http://team-rapa.pl/sklep/produkt/tiro-nuovo-762m-oczekiwanie-na-dostawe/ Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu TapatalkaSIC masz (jesli dobrze kojarze, a nie chce mi sie kija wyciagac) 3 pierwsze od dolnika, reszta na szczycie sa Torizite. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 (edytowane) Panowie a który kij z tej stajni, poradzi sobie z okoniem na cieżko i sandaczem na lekko? Chodzi mi o mega czuły kij, który ogarnie 3cale gumy na głowkach od 5 do 12gram, a długość najlepiej koło 2.40m. A, no i nie cierpię wklejanek haha. Wymagania postawione, wiem co chce, ale nie wiem ile poszczególnie kije realnie ogarniaja, wiec dlatego tu pytam. Cześć Panowie, a co sądzicie o kiju: GLVRC-70M do zastosowania powyżej ?, miał ktoś z nim doczynienia w praktyce ? Oczywiście ze wskazaniem na sandacza :-) a właściwie tylko sandacza. Czy opis cw. 4-14 gr jest trafny a jeżeli nie to ile realnie ogarnę w komforcie przy podbijaniu ? Edytowane 11 Grudnia 2018 przez koval75 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Cześć Panowie, a co sądzicie o kiju: GLVRC-70M do zastosowania powyżej ?, miał ktoś z nim doczynienia w praktyce ? Oczywiście ze wskazaniem na sandacza :-) a właściwie tylko sandacza. Czy opis cw. 4-14 gr jest trafny a jeżeli nie to ile realnie ogarnę w komforcie przy podbijaniu ?Napisz/zadzwoń do Rafała. Chłopak pomoże ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 (edytowane) Napisz/zadzwoń do Rafała. Chłopak pomoże [emoji23]Pomoc nie potrzebna, mam swoje zdanie ale dobrze posłuchać mądrego [emoji3]. Wg mnie to kij idealny pod 10-20gr + gumiś. Kij jest świetny i sprawdzi się pod sandacza na bank. Ciekaw jestem opinii innych użytkowników [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 11 Grudnia 2018 przez koval75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi