sslonio Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Czy jest kto posiada, posiadał lub macał model Graphiteleader Tiro Prototype GOTPS 842-ML 2,55 4-24 4-24g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam NDG Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Graphiteleader Finezza Nuovo GNFS-762L-TPany poproszę o opinie użytkowników tegoż kijka> Wrażenia. plusy i minusyŁowie na wodzie 2 do 5 m dno muliste, przynęty 2 -3 cale na główkach 4 do 7g? czy sie nada pod pasiaki ??dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 (edytowane) Finezza do 7g powinna być ok, ale rozważ też silverado do 15g,będziesz miał większy górny zakres podawanych przynęt.Puki co pochwalę się przyłowem na finezzę do 5g????Z kołowrotkiem tp15 c2000s i duelem 0,3pe trochę zabawy było???? Edytowane 4 Maja 2019 przez fish28 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 (edytowane) Od dłuższego czasu jestem w posiadaniu kijka ARGENTO GOARVS 962ML. Długość 2,90m, cw. do 32g.Poznaję go, do kilku dni, w połowach bałtyckich rybek. Na dzień dzisiejszy nie będzie to w pełni miarodajna opinia ale kilkanaście ryb już wyholowałem. Głównie belony w ok. 70+cm długości oraz trzy trocie, w tym jedna ponadwymiarowa i dwie w dł. 43 i 47 cm.Na podstawie tych krótkich obserwacji:-zacięcie na plecionce pewne, nawet na maksymalnym dystansie,-rzuty bezwysiłkowe na bardzo przyzwoite dystanse,-hol ryby jest pewny a wędka świetnie amortyzuje wszelkie niespodziewane zrywy,-jak dotąd spadöw nie odnotowałem.Kijek kupiony z myślą o łowach morskkich troci, moim zdaniem, prócz nich i belon, sprawdzi się w brzegowych połowach sandaczy na przynęty gumowe oraz boleni.Ps.Wiem oczywiście, że to etap poznawania jego możliwości ale może te informacje będą dla kogoś, choć częściowo przydatne????. Edytowane 8 Maja 2019 przez popper 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) ...Puki co pochwalę się przyłowem na finezzę do 5g... Mój szczupły na finezzkę do 5g i plećkę 3,1kg - 80cm, 3,85kg Jest moc w tych kijaszkach, ten jakoś słabowity nie był, na okonie zdecydowanie szukał bym kijka do 5g Edytowane 9 Maja 2019 przez rey 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Ale musiała być zabawa, gratulacje! ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Hol nie trwał jakoś szczególnie długo, ale ten kij jest naprawdę fantastyczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Piękne macie przyłowy. Na 6102 musiała być niezła jazda zarówno z bolkiem jak i szczupakiem. A jutro debiut Graphiteleader we Wrocławiu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Piękne macie przyłowy. Na 6102 musiała być niezła jazda zarówno z bolkiem jak i szczupakiem. A jutro debiut Graphiteleader we Wrocławiu Rafał, co to znaczy?Nowy sklep będzie dystrybutorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Rafał, co to znaczy?Nowy sklep będzie dystrybutorem? Wędkarskie Centrum Krokodyl od jutra powinno mieć dość duży wybór. Jest to drugi po ART-ROD sklep stacjonarny z naszymi wędkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Fajnie, przydałby się jeszcze jakiś stacjonarny sklep na Górnym Śląsku lub w Małopolsce, co by człowiek mógł pomacać przed zakupem. Choć puki co, mam nosa do zakupów internetowych, bo zawsze trafiam w to co chciałem. Ba, czasem nawet jest lepiej niż myślałem????Myślę że w ciągu tygodnia przedstawię tutaj moje spostrzeżenia odnośnie silverado 5-20g które dwa dni temu do mnie dotarło.Puki co, po dwóch wyprawach jestem bardzo zadowolony???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 @Rafal.Bednarkiewicz Mógł bym prosić o krótką charakterystykę modelu Graphiteleader Tiro Prototype GOTPS 842-ML 2,55 4-24 4-24g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Corto GCRTS-642L-HS (1.93m / 0.5-5g / Ex-Fast / Max 3lb) czyżby następca docenionej Finezzy do 5 gram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) Absolutnie inne wędki Finezza to ultralajt z delikatnym szczytem typu solid, a Corto mimo że jest opisane tak samo do 5g to jest moc Light i hardsolidem czyli znacznie sztywniejszym, mniej poddającym się szczytem. Generalnie wszystkie corto to wędki Aji - bardzo szybkie i sztywne, zaprojektowane po to żeby łowić na lekkie przynęty makrelki które mają twarde pyski i trzeba sztywnego blanku żeby wciąć. Finezzy są bardziej spolegliwe(ale absolutnie nie są wolne). Miałem okazję łowić Super Corto Esagonale ze szczytem HS które opisane było do 4g, a w pełnym komforcie podbijałem 3"+8g główka(myślę że można jeszcze więcej), a przy finezce do 5g komfort konczy się przy 5g+2". Edytowane 3 Czerwca 2019 przez Karpiu95 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Tak z zupełnie innej beczki , choć w temacie : czy brak dostępu do strony Team-Rapa od dni kilku jest tylko chwilowy i przejściowy , czy coś się właśnie posypało ? Ktoś coś, może Rafał ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 @Karpiu95 dzięki za szczegółowe rozpisanie różnic pomiędzy finezzką a corto. Czyli najbardziej zbliżonym modelem do starej finezzki będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Podobno awaria serwera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 @Karpiu95 dzięki za szczegółowe rozpisanie różnic pomiędzy finezzką a corto. Czyli najbardziej zbliżonym modelem do starej finezzki będzie? Wyszły teraz w 2019 nowe finezki --> http://www.olympic-co-ltd.jp/fishing/products/19-finezza/ i jest tam wersja solid do 5gMiałem okazje pomachać nimi u Rafała i zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie. Chyba one będą najbliżej Finezzy Nuovo.A poza tym to jak chcesz sprawdzoną starą finezke nuovo do 5g, to chyba nie bedzie problemu zeby używke kupic ,bo o dziwo często się na giełdzie pojawiają jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebowski12 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Witam.Użytkuję Corto od kilku miesięcy. Kij zgodny z opisem kolegi. W niedzielę trafił mi się przyłów w postaci 55cm leszcza za ogon... Kij faktycznie ma spory zapas, a przy tym jest mega czuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Tiro Prototype 842ML-T Czy ktoś z Was potrafi mi to wytłumaczyć: https://m.youtube.com/watch?v=_LAMyc3cX6k Od 21 minuty 30 sekundy do 27 minuty. Waga kijka 112 gramów ale to jakiej wagi kołowrotka potrzeba do jej zbalansowania to...chyba jakieś... no sam nie wiem. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 (edytowane) Tiro Prototype 842ML-T Czy ktoś z Was potrafi mi to wytłumaczyć: https://m.youtube.com/watch?v=_LAMyc3cX6k Od 21 minuty 30 sekundy do 27 minuty. Waga kijka 112 gramów ale to jakiej wagi kołowrotka potrzeba do jej zbalansowania to...chyba jakieś... no sam nie wiem. Co o tym sądzicie?Witam,zgodnie z kryterium wyważenia statycznego spinningu, prezentowanego przez tego recenzenta, przy takim sposobie trzymania wędziska, gdze jego palec wskazujący leży naprzeciwko krawędzi szpuli - potrzeba kołowrotka o masie 372g.Taką masę razem z żyłką ma prezentowany przez niego morski kołowrotek Shimano w rozmiarze 4000.Muszę to kiedyś sprawdzić na moim wędzisku - mam ten model i kołowrotki o tych samych wielkościach i masach. Pozdrawiam Edytowane 6 Czerwca 2019 przez MieczysławS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Witam,zgodnie z kryterium wyważenia statycznego spinningu, prezentowanego przez tego recenzenta, przy takim sposobie trzymania wędziska, gdze jego palec wskazujący leży naprzeciwko krawędzi szpuli - potrzeba kołowrotka o masie 372g.Taką masę razem z żyłką ma prezentowany przez niego morski kołowrotek Shimano w rozmiarze 4000.Muszę to kiedyś sprawdzić na moim wędzisku - mam ten model i kołowrotki o tych samych wielkościach i masach. Pozdrawiam Masz ten model Tiro Prototype? No dla mnie to trochę jakieś nieporozumienie żeby wędkę o masie 112g wyważał kołowrotek który waży prawie 400g. Wydaję mi się, że uchwyt jest za nisko osadzony a dolnik za krótki stąd konieczność aż takiej wagi kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Ale wy tak poważnie czy nigdy nie mieliście w ręku kija ważącego 112g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 (edytowane) Ale wy tak poważnie czy nigdy nie mieliście w ręku kija ważącego 112g Poważnie. Masz jakieś swoje spostrzeżenia? Może napisz jakie miałeś w ręku fabryczne kijki o długości conajmniej 2,55 i cw- 4-24 z wagą 112g lub podobną. Edytowane 6 Czerwca 2019 przez sslonio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 A może tak ...Wziąłem teraz w rękę Varivasa Violente 7'3" o wadze 83g i wyważył go, centymetr powyżej końca stopki kołowrotka, kołowrotek o wadze 320g. I jest ok czy nie jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi