TAURUS1989 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Coś dla widzów o mocnych nerwach: https://www.youtube.com/watch?v=uJazBmgOCSY Cena tego cuda to 55tys wróbli, po naszemu ponad 3kpln+ ew. vat i cło, także czwórka nie starczy pewnie......Stalingradfishers, znaczy Aleksander tym wywija.Wielkie mi halo moja auriga i shobu nagai potrafi tak samo a kosztowały 1/3 tego graphiteleadera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Różnica jest taka, że Auriga czy Shobu Nagai to blanki z pełnego włókna węglowego, a ten Graphiteleader nie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Jeszcze kilka dni w pracy i będę mógł potestować moje SUPER CORTO ESAGIONALE 6102L-HS. Zobaczymy co te maleństwo potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Wróciłem własnie z Mazur, gdzie m.in. testowałem Tiro Nuovo M. Sprzęt super sprawdził się na szczupakach. Wędke przetestował szczupak ponad 80 cm, pieknie gieła się i amortyzowała wygibasy silnej ryby.szczerze polecam na mazurskie połowy szczupaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Jeszcze kilka dni w pracy i będę mógł potestować moje SUPER CORTO ESAGIONALE 6102L-HS. Zobaczymy co te maleństwo potrafi.Cześć, wędka przetestowana. Poprzednio miałem Finezze 1-7 g tubulara. Corto Esagonale to zupełnie inna konstrukcja. Finezka pomimo tego, że tubular i większy cw była o wiele bardziej miękka, Corto jest bardzo sztywne i gaśnie od razu po rzucie. Przynęty 2-4g latają z tego baaardzo daleko. Finezką nie było szans uzyskać takich odległości pomimo, że Finezka była dłuższa. Wędka jest bardzo szybka. Akcja ex-fast. Jest też niesamowicie czuła: ten kto mówi, że wklejka nie jest czuła i nie czuć brań na uchwycie nigdy nie miał w ręku prawdziwej wklejki. Czuć nawet najmniejszą trawkę uczepioną do wabika. Każde podskubywanie okoni czuć i widać rewelacyjnie. Ogólnie mega sztywna i czuła wędeczka. Złowiłem na nią kilka okoni 10-30cm, dwa szczupaczki około 40-50cm. Kijek daje sobie świetnie radę. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek64 Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Witam.Jaka jest według Ciebie górna granica wyrzutu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Corto jest Corto. Ja przetestowałem na sensownych oksach swój egz. w sobotę. Choć bałem się sztywnosci, to okazało się, że ryba potrafi zmoczyć szczytówkę w wodzie.Czułość jest masakryczna, cięcia robiłem zbyt szybko czasem- kilka rybek spadło, po wniesieniu poprawek, czyli ułamka sekundy przetrzymania- siadały jak trzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Trudno mi określić górną granicę, na razie łowiłem max 4 gramy główka i kajtek 2 cale. Więcej nie miałem potrzeby zakładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Moje Corto- czyli pierwsza generacja jp, bo EX też mam- ,jest opisane do 10g, ja używałem główek 4g+ imitacji uklejki od Irasa albo tomkowego okonia. To gumy 8-10cm.Generalnie fajne to są kije, zwłaszcza z lekkim kołowrotkiem - jest mega zabawa i czułość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Moje Corto ma cw 0,4-4gr. Z wklejką 0,6mm raczej z wagą przynęty nie ma co szaleć. Trochę więcej niż w opisie pewnie pociągnie, tylko na moich łowiskach nie ma takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Ja tym corto rzucalem 10g ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 @Maciej_KA czy jest duża różnica w czułości pomiędz pierwszym Corto z jp a Corto EX made in China? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 @Maciej_KA czy jest duża różnica w czułości pomiędz pierwszym Corto z jp a Corto EX made in China?Corto JP jest elektryczne, to inny grafit. Większa sztywność- podbijanie na większych głębokościach jak dla mnie. Za to mniej chętnie się kładzie pod rybą a to może spowodować spinki ewentualne.Corto EX nie zgubi ci ryby, no chyba że baardzo mocno się postarasz. wariant 732 EX gnie się w kółko praktycznie- pokazałem to w wątku grafitowym jakiś czas temu.Polowałem na krótszego EX 6102-LT, ale się nie udało- może byłby wariantem optymalnym pod moje preferencje- ale tego się nie dowiem niestety, brak ofert. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Coś więcej o tej lince ? https://www.varivas.co.jp/Product/searchgroup/id:4815 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Coś więcej o tej lince ? https://www.varivas.co.jp/Product/searchgroup/id:4815 Czekam na przesyłkę. W poniedziałek testy PE 0.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 To skrobnij coś proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Coś więcej o tej lince ? https://www.varivas.co.jp/Product/searchgroup/id:4815 Pozostaje zimna nawet w upalne dni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Panowie pytanie. Poszukuję kija typowo pod okonia i zastanawiam sie miedzy Finezza a Silverado. Woda z reguły stojaca do 5m głębokości ale i wypady nad Ner czy Wartę tez się zdarza. Przynęty do ogarnięcia to wirujacy ogonek, mała obrotowka no i wszelakiej maści gumy na glowkach do 7g. Nie mam fizycznie możliwości pomacania kija przed zakupem wiec proszę o Wasze opninie z użytkowania tych patykow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Jak ci się nie spieszy to poczekaj do rybomani. W tamtym roku była szansa pomacac. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Jak ci się nie spieszy to poczekaj do rybomani. W tamtym roku była szansa pomacac. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu TapatalkaI kasę w kieszeń bo kupisz napewno [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 I kasę w kieszeń bo kupisz napewno [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkCzy ja wiem...Macałem, i dalej zostałem przy pracownianych kijach.Co nie oznacza, że nie są fajne te wędeczki, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Czy ja wiem...Macałem, i dalej zostałem przy pracownianych kijach.Co nie oznacza, że nie są fajne te wędeczki, ale...To zrobione według zamówienia a jeszcze jak Twórca wie co Zlecający ma na myśli i zna jego preferencje to jest gitara,,Tak Panie Wojciechu Z- Cage Rods- Pan to wiesz co zamawiający miał na myśli . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Czy ja wiem...Macałem, i dalej zostałem przy pracownianych kijach.Co nie oznacza, że nie są fajne te wędeczki, ale...Mam z pracowni również ale w Graphitach się zakochałem [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Silverado nie ma tak delikatnego szczytu i moim zdaniem do okoni się średnio nadaje, no chyba że łowisz je na prawdę na grubo. Patrz na finezzy, corto i tiro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Dziękuję za informację. Ciśnienia nie mam wiec chyba faktycznie trzeba będzie bujnac dupsko na targi i obmacac patyki. A powiedzcie jakie akcję maja te wedeczki, chciałbym cos w miarę sztywnego, szybkiego a nie krowi ogon acz kolwiek jeśli to możliwe z delikatnym szczytem co opad pokaże np.3g plusm guma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi