Skocz do zawartości

Wędki Graphiteleader

Krzysiek_W

Rekomendowane odpowiedzi

Ale do kolegów, którzy byli z nimi od początku i wspierali swymi zakupami i dobrą opinią  początki marek Varivas I Graphiteleader na naszym rynku to czasem mogli by się odezwać, prawda? :)

Tak, Fido. Tym bardziej, że to oni robili fejm marce tutaj.....

No właśnie tak dziwnie się zrobiło . Wątek rozwijał się i tętnił pełnią życia , dyskusje sprzętowe i plany zakupowe rozpalały wyobraźnię , Rafał udzielał się aktywnie tłumacząc nieraz zawiłości japońskiej nomenklatury sprzętowej i jakoś tak wszystko wzięło było i uschło ... Szkoda . Tym bardziej , jeśli wrócił z Tokio z nowościami na nasz rynek już powinniśmy o tym dyskutować . Także ten ... do dzieła  :D .

Witajcie

Nie sądziłem że będzie ktoś za mną tęsknił ale w pewnym momencie moje drogi się trochę rozeszły z drogą forum więc nie zaglądam... Dziś Karpiu wrzucił mi screena aż mi się smutno zrobiło :D Jeżeli chodzi o stronę to wytłumaczenie było opublikowane na głównej z wyjaśnieniem dlaczego produkty znikają.... Przygotowujemy się do przerobienia strony ze sklepu na stronę czysto informacyjną. Sprzedażą niech zajmą się już tylko sklepy wędkarskie. Myślę że będzie to z pożytkiem dla wszystkich bo w końcu będzie można obejrzeć i pomacać wędki w swoim sklepie. 

Na razie są trzy z wędkami: Krokodyl Wrocław, Art-Rod Poznań i Rapa w Pruszkowie (zbieżność nazw).

Na Rybomania w Poznaniu jesteśmy, Gliwice musieliśmy odpuścić bo dostaliśmy zaproszenie na targi w Japonii więc... wybór był prosty :ph34r: 

Co z nowości na 2020 rok? Niestety daty premier na rynku zaczynają się od kwietnia w Japonii więc jak dla nas zupełnie nie trafiony harmonogram dostaw.

Będzie seria Finezza i Corto UX zbliżone ceną do starych serii EX. Corto 18 dostanie świetny model z tytanowym szczytem B) z droższych modeli będzie nowe Vigore, Silverado Prototype i nowa Finezza ST Limited  ;) Co będziemy mogli pokazać w Poznaniu  <_<  <_<  <_< no właśnie nic nowego więc łączę się w bólu z oczekującymi nowości żeby nie powiedzieć w rozczarowaniu polityką firmy. Na szczęście zmieni się to od przyszłego roku bo w końcu zrozumieli o co nam chodzi.

Za to w Poznaniu będziemy mieć kilka perełek z Varivasowej pracowni Adachi san :D 

• Like 7

Cześć Rafale  :) !

Nie mnie oceniać decyzję o zaniechaniu sprzedaży internetowej przez sklep , bo za słaby ze mnie klient  :) . Ale rozejście się drogi Twojej i Forum ( rozumiem,  że o administracji mowa ) to jedno , a ciekawość obecnych i potencjalnych użytkowników sprzętu jego walorów użytkowych , cech specyficznych i obszarów zastosowania to drugie . I myślę,  że to drugie z punktu widzenia chociażby kreowania rynku zbytu jest nie do przecenienia . Także zaglądaj częściej , a będzie ciekawiej pod względem merytorycznym jak przypuszczam . 

Pozdrawiam .

Edytowane przez malinabar
  • Like 2

Cześć Rafale  :) !

Nie mnie oceniać decyzję zaniechania sprzedaży internetowej przez sklep , bo za słaby ze mnie klient  :) . Ale rozejście się drogi Twojej i Forum ( rozumiem,  że o administracji mowa ) to jedno , a ciekawość obecnych i potencjalnych użytkowników sprzętu jego walorów użytkowych , cech specyficznych i obszarów zastosowania to drugie . I myślę,  że to drugie z punktu widzenia chociażby kreowania rynku zbytu jest nie do przecenienia . Także zaglądaj częściej , a będzie ciekawiej pod względem merytorycznym jak przypuszczam . 

Pozdrawiam .

A widzisz ja myślę inaczej - bardzo dobry klient :) nie ważne ile wydaje i jak często ważne czy jest zadowolony z tego co kupił i to że odwiedza nas co roku na targach. Dla mnie to dużo znaczy bo zawsze się fajnie gada choć czasem czasu mało. Postaram się wrzucać co jakiś czas nowości i wnioski z użytkowania ale czasem wydaje mi się że ułamek czasu jaki spędzam teraz nad wodą w porównaniu do przełowienia przez niektórych naszych wędek to tak nie do końca daje mi prawo do mądrzenia się ;) Jest na forum paru użytkowników którzy mają kolekcje Graphiteleader od A do V ;)

• Like 2

Cześć, czy ktoś lowi bądź lowil nastepujacym modelem : GRAPHITELEADER ARGENTO RV GOARVS-962ML?

Zastanawiam się nad nim do łowienia z brzegu na Odrze boleni i sandaczy w 90% na woblery czasem jakąś gumką na lekko z 7-15g ołowiu ale głównie woblery 7-11cm typu minnow i klasyki boleniowe sterowe i bezsterowe 8 - 20g max. Czy pod takie łowienie kijek się dobrze nada?

Pozdrawiam,

Paweł

W bazie ugięć znajdzieszpoglądowy filmik. Kijek bardzo "elektryczny". Dalekosiężny, lekki a raczej, odpowiednio zbalansowany. U mnie zatrudniany do połowu morskich troci, belon, okoni i wszelkich przyłowów.

Na bolenia jak najbardziej OK.

• Like 2

Jedno co można się czepić do Argento to niestety wycierające się łączenie. Przy 932M zostało mi jeszcze jakieś 4 mm a było 8.Mimo wszystko i tak bardzo lubie ten kijek do Wiślanej orki. Jest w stanie przekroczyć graniecę 35g podaną o co najmniej 10 bo to sprawdziłem i w tedy jest katapulta wachadeł.

Jedno co można się czepić do Argento to niestety wycierające się łączenie. Przy 932M zostało mi jeszcze jakieś 4 mm a było 8.Mimo wszystko i tak bardzo lubie ten kijek do Wiślanej orki. Jest w stanie przekroczyć graniecę 35g podaną o co najmniej 10 bo to sprawdziłem i w tedy jest katapulta wachadeł.

No to trzeba używać węgla w płynie do złącza, by spowolnić zużywanie.

• 2 tygodnie później...

Czy mógłby mi podpowiedzieć który graphitleader z obecnych czy poprzednich modeli odpowiada akcją starej finezce 0.5-5g?

Bardzo lubiłem ten kij ze względu na jego lekkość i akcję. Poza samym szczytem, który w mojej ocenie był za miękki. Może z tych nowych znajdzie się coś na wzór następcy finezzki prototype...

• Like 1