Skocz do zawartości

Wędki Graphiteleader

Krzysiek_W

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy ktoś może używa tego modelu Graphiteleader Corto gorts-742 l-t i moze się wypowiedzieć o jego walorach użytkowych? Szukam kija do połowu z brzegu na średniej rzece główny cel to wiosenny kleń raczej ten większy z możliwymi przyłowami ryb takich jak boleń, brzana. Przynęty jakich używam to przede wszystkim gumki 3cm do 6 cm na główkach 1.5 g do 3 g. Używam dotychczas wędki do 5 g i 4 lb i nie powiem żeby sobie nie radziła z w/w rybami jednak hol na tak delikatnym sprzęcie męczy wędke bo czuję, że czasami ugięcie dochodzi do granic jej możliwości a chciałbym mieć troszkę zapasu ????.

Orientujecie się czy będą na targach w Poznaniu wędki Graphiteleader'a ?

Chciałbym pomachać nowymi rzeczami, może mnie czymś zaskoczą, bo póki co jakoś nie wpadły mi w gusta.

Nowymi dla Ciebie może pomachasz, natomiast nowości 2020, dostępne będą dopiero w kwietniu.

Taką informację przekazał mi Rafał Bednarkiewicz jakieś dwa tygodnie temu.

• Like 1

Nowymi dla Ciebie może pomachasz, natomiast nowości 2020, dostępne będą dopiero w kwietniu.

Taką informację przekazał mi Rafał Bednarkiewicz jakieś dwa tygodnie temu.

Dokładnie. Niestety wszystkie nowości na 2020 Graphiteleader wypuszcza w kwietniu. Na targach będziemy mieli kilka modeli nowych wędek z pracowni Adachi B)

• Like 1

Przez przypadek zobaczyłem w internetach Graphiteleader Silverado GSIS-782M. Nie ukrywam, że wpadł mi w oko. Mam pytanie czy ten kij będzie odpowiedni pod sandacze? I jak jest u niego z czułością? Będzie podobnie czuły jak finezzka nuvo 15? U mnie by obsługiwał gumy 3 i 4cale na główkach 5-15g będzie on odpowiedni?

Posiadasz ten kijek, jeśli tak to jaki masz przy nim kołowrotek, jak tak. To jak on wyważa wędkę? Osobiście, gdy go kupię. Myślę żeby podpiąć do niego Daiwe Prorex LT 3000. Fajnie będą się łączyć kolorystycznie i do tego waga młynka. Waga takiego zestawu z linka to max 270g!!!

Edytowane przez zandermafija*SpinnigistaWT