fish28 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Ja mam podpiętą Stellę 4000 która waży 255gFajnie to jest wyważone, choć nie robiłem testu w którym miejscu od stopki wychodzi palec???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Będę wystawiał niedługo 3 sztuki - calzante ex HS, corto ex-T, corto-T w długościach 732.Mógłbyś opisać jaka to dł.waga,akcja i c.w. poszczególnych kijków? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) Opisałem je na 10 i 11 stronie wątku. Edytowane 23 Lutego 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Czy posiada ktoś Corto GCRTS-642L-HS? To będzie teraźniejszy odpowiednik Finezzki 15 do 4g?Ogarnie gumy 1.5-2" na główkach max 4g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 corto dużo szybsze i bardziej elektryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 corto dużo szybsze i bardziej elektryczneJak szybszy od finezza 15 to niedobrze bo ona już jest bardzo szybka ale czy bardziej elektryczny to nie wiem, okonie mogą spadać z niego Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Tak jest szybszy od finezki. Pod okonie łowione delikatnie na płytkiej wodzie moim zdaniem finezka spisze się lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Tak jest szybszy od finezki. Pod okonie łowione delikatnie na płytkiej wodzie moim zdaniem finezka spisze się lepiejTo corto do czego się spisze najlepiej? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 moim zdaniem do łowienia na trochę głębszej wodzie, no chyba że masz mega dobry refleks i wcinasz wszystko w tępo i lubisz takie ostre kije do mocnej animacji przynęty. Moim zdaniem finezki o subtelniejszej akcji jednak bardziej nadają się do okoniowej dłubaniny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Dziękuję za wyjaśnienie. Zatem skupię się na finezkach ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Witam, czy ktoś może używa tego modelu Graphiteleader Corto gorts-742 l-t i moze się wypowiedzieć o jego walorach użytkowych? Szukam kija do połowu z brzegu na średniej rzece główny cel to wiosenny kleń raczej ten większy z możliwymi przyłowami ryb takich jak boleń, brzana. Przynęty jakich używam to przede wszystkim gumki 3cm do 6 cm na główkach 1.5 g do 3 g. Używam dotychczas wędki do 5 g i 4 lb i nie powiem żeby sobie nie radziła z w/w rybami jednak hol na tak delikatnym sprzęcie męczy wędke bo czuję, że czasami ugięcie dochodzi do granic jej możliwości a chciałbym mieć troszkę zapasu ????.A coś o tym modelu pod w/w zastosowanie GRAPHITELEADER FINEZZA GLFS 752L-T ?Ktoś, coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Jedni preferują finezki inni corto. Osobiście mialem finezkę i zamieniłem na Corto Esagonale HS 0,4-4g. O wiele przyjemniej mi się nią łowi. Finezka była zbyt spolegliwa dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Jedni preferują finezki inni corto. Osobiście mialem finezkę i zamieniłem na Corto Esagonale HS 0,4-4g. O wiele przyjemniej mi się nią łowi. Finezka była zbyt spolegliwa dla mnie.Którą finezke miałeś? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Miałem tubular do 7g. Modelu nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Ogólnie corto są dużo sztywniejsze niż finezzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Ogólnie corto są dużo sztywniejsze niż finezzy. Dokładnie, we wcześniejszych postach opisałem swoje wrażenia po zmianie Finezzy na Corto Esagonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Miałem tubular do 7g. Modelu nie pamiętam.No wlasnie pomachaj finezką do 5g solid tip to zmienisz zdanie Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Nie mam gdzie pomachać, a teraz mam Corto i nic innego na razie nie szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Bo Corto to klasyczne wędki Aji, zaprojektowane do przebijania hakiem kości i "siłowego" szybkiego holu z dużej głębokości 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 No wlasnie pomachaj finezką do 5g solid tip to zmienisz zdanie Nie ma takiej opcji. Corto jest na bank sztywniejszePiszesz pewnie o Nuovo do 5g???? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Dokladnie Super Corto Esagonale do 4g to można sandacze zacinać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Dokladnie Super Corto Esagonale do 4g to można sandacze zacinać I to jest właśnie to co lubię, moc w lajcie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Corto to sztywne patyki, raczej do animacji przynęt bez pracy własnej. Finezza jak sama nazwa wskazuje, szczyt jest dość finezyjny i bardziej przeznaczony do brań delikatniej biorących ryb, czyli do typowego "dłubania"???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Nie mam gdzie pomachać, a teraz mam Corto i nic innego na razie nie szukam.Gdzie kupowałeś swoje corto i za ile monet? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Gdzie kupowałeś swoje corto i za ile monet? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Kupiłem w Team-Rapa w zeszłym roku, ceny nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi