Salmon63 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Sunline Siglon x4 Fajna linka w dobrych pieniądzach.A masz możliwość porównania jej z x8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Nie miałem Sunline x8 i żadnej linki po niżej 0.6 PE x8 również.Osobiście raczej się nie skuszę na linke x8 w linkach 0.4PE i w dół bo to już cienki linki które są dość słabe a jeszcze szybciej stracą swoje parametry ze względu na szybsze przecieranie. Tutaj na fotce x4 0.4 Pe lata bardzo daleko, dalej niż na Egi Metal 0.4 i jest cichsza od YGK.Fajny kolorek który w miarę się trzyma i w polaroidach jest dobrze widoczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Nie miałem Sunline x8 i żadnej linki po niżej 0.6 PE x8 również.Osobiście raczej się nie skuszę na linke x8 w linkach 0.4PE i w dół bo to już cienki linki które są dość słabe a jeszcze szybciej stracą swoje parametry ze względu na szybsze przecieranie. Tutaj na fotce x4 0.4 Pe lata bardzo daleko, dalej niż na Egi Metal 0.4 i jest cichsza od YGK.Fajny kolorek który w miarę się trzyma i w polaroidach jest dobrze widoczny.Dzięki za info dobrze wiedzieć że lepsza od egi metal... Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Zapytałem bo mam Sunline X8 PE 0.3 Orange i jest to plecionka doskonała. U mnie na pierwszym miejscu razem Light Game Varivasa. Egi metal tez mam, ale dla mnie trochę za głośna , za sztywna i największa wada -mało widoczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Ups, pomyliłem działy, myślałem że ten jest o wędkach Graphiteleader ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Sorry .Proszę moderatora o usuniecie wpisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Sorry .Proszę moderatora o usuniecie wpisów.Wystarczy przenieść do odpowiedniego działu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 ...Ciężko opisać ten kijek bo to wklejka nie zachowująca się jak wklejka bo jest dość sztywna ale za razem delikatna pokazująca co się dzieje na drugim końcu....Piszesz, że widać brania, a jak jest z czuciem w dłoni? Sprzedałem finezzkę nuovo do 5g, bo wydawała mi się zbyt miękka w szczycie i szukam czegoś podobnego. Prototype niestety niedostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Piszesz, że widać brania, a jak jest z czuciem w dłoni? Sprzedałem finezzkę nuovo do 5g, bo wydawała mi się zbyt miękka w szczycie i szukam czegoś podobnego. Prototype niestety niedostępna.Corto 18 są dużo sztywniejsze od finezza nuovo dla mnie aż za sztywne i są dostępne w sklepach Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Sztywniejsze również dołem, czy piszesz tylko o szczycie? Ugięcie mają podobne, bo blanki i przelotki są już minimalnie cięższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 corto jest sztywniejsze również dołem. Jak chcesz sztywniejszy tylko szczyt to finezza prototype , prototype st limited lub superfinezza 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Sztywniejsze również dołem, czy piszesz tylko o szczycie? Ugięcie mają podobne, bo blanki i przelotki są już minimalnie cięższe.Tak jak napisał kol.Karpiu95 a ugięcie nie mają podobne,corto 18 sztywniejsze i lżejsze od finezza Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) Piszesz, że widać brania, a jak jest z czuciem w dłoni? Sprzedałem finezzkę nuovo do 5g, bo wydawała mi się zbyt miękka w szczycie i szukam czegoś podobnego. Prototype niestety niedostępna.A może poprostu poszukaj finezzy nuovo, ale tej do 7g ze szczytówką tubularną????? Ps.Kiedy sprzedałeś tą nuovo? Edytowane 14 Marca 2020 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 corto jest sztywniejsze również dołem. Jak chcesz sztywniejszy tylko szczyt to finezza prototype , prototype st limited lub superfinezza Rozumiem że Finezza nuovo to bardziej miekki szczyt,ale czym róznią sie te 3 które wymieniłes bo juz sie pogubiłem w gradacji tego modelu.Czy to sa rózne blanki /rózny moduł czy tylko róznica w komponentach?Generalnie chciałbym coś max czułego i szybkigo na okonie z głebszej wody-główki 3-7gram.Która z tych finnezek byłaby najlepsza?( jeśli nie poszukam corto ,ale tam obawiam sie o trochę mniej przyjazną amortyzację przy holu okonia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) A może poprostu poszukaj finezzy nuovo, ale tej do 7g ze szczytówką tubularną????? Ps.Kiedy sprzedałeś tą nuovo?W sierpniu. Mam lureleadera do 8g ze szczytem tubular, teraz czas na coś typowo pod małe gumki na główkach 1-2g, ale z zapasem mocy w dolniku pod przyłowy.W zasadzie w zbiorniku, na którym najczęściej łowię najczęściej mam te przyłowy Fish28, możliwe, że warto by było ją rozważyć. Obawiam się tylko, że ten szczyt może być za mało czuły do gumek na 1g główkach, ale być może jestem w błędzie. No i zdubluje mi się T z tym co mam teraz do 8g.Pewnie jak by się trafiła na giełdzie bym ją kupił. Nowa swoje kosztuje i chyba nie jest dostępna. Edytowane 14 Marca 2020 przez rey 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Jak głęboka woda i jakiej wielkości gumy do tych główek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Jak głęboka woda i jakiej wielkości gumy do tych główek?Jeżeli pytanie do mnie to głębokość do 1m, nawet mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Na wodzie do 1 m , obciążenie 1 g i Finezka była za miękka? Może jeszcze za mało czuła? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Uuu to płytko, tak nie łowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Czułość była ok, ale założyłem, że stywniejsza szczytówka da jeszcze lepsze czucie brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Czucie w finezce nuovo do 5g jest kosmicznie dobre. Jezeli masz problem z czuciem w tej wędce to nie wiem czy cokolwiek cie zadowoli ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Jak na metrowej wodzie to może z plecionką nawiniętą na dłoń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Jak na metrowej wodzie to może z plecionką nawiniętą na dłoń Genialne, muszę sprawdzić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Rozumiem że Finezza nuovo to bardziej miekki szczyt,ale czym róznią sie te 3 które wymieniłes bo juz sie pogubiłem w gradacji tego modelu.Czy to sa rózne blanki /rózny moduł czy tylko róznica w komponentach?Generalnie chciałbym coś max czułego i szybkigo na okonie z głebszej wody-główki 3-7gram.Która z tych finnezek byłaby najlepsza?( jeśli nie poszukam corto ,ale tam obawiam sie o trochę mniej przyjazną amortyzację przy holu okonia)Głębokość 5-7metrów.Która Finezza da rade czy iśc jednak w Corto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Na takich głębokościach mysle że corto może byc bardziej komfortowe do podbijania gumek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi