Skocz do zawartości

Wędki Graphiteleader

Krzysiek_W

Rekomendowane odpowiedzi

Nie miałem Sunline x8 i żadnej linki po niżej 0.6 PE x8 również.

Osobiście raczej się nie skuszę na linke x8 w linkach 0.4PE i w dół bo to już cienki linki które są dość słabe a jeszcze szybciej stracą swoje parametry ze względu na szybsze przecieranie.

Tutaj na fotce x4 0.4 Pe lata bardzo daleko, dalej niż na Egi Metal 0.4 i jest cichsza od YGK.

Fajny kolorek który w miarę się trzyma i w polaroidach jest dobrze widoczny.

• Like 1

Nie miałem Sunline x8 i żadnej linki po niżej 0.6 PE x8 również.

Osobiście raczej się nie skuszę na linke x8 w linkach 0.4PE i w dół bo to już cienki linki które są dość słabe a jeszcze szybciej stracą swoje parametry ze względu na szybsze przecieranie.

Tutaj na fotce x4 0.4 Pe lata bardzo daleko, dalej niż na Egi Metal 0.4 i jest cichsza od YGK.

Fajny kolorek który w miarę się trzyma i w polaroidach jest dobrze widoczny.

Dzięki za info dobrze wiedzieć że lepsza od egi metal...

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

...

Ciężko opisać ten kijek bo to wklejka nie zachowująca się jak wklejka bo jest dość sztywna ale za razem delikatna pokazująca co się dzieje na drugim końcu....

Piszesz, że widać brania, a jak jest z czuciem w dłoni?

Sprzedałem finezzkę nuovo do 5g, bo wydawała mi się zbyt miękka w szczycie i szukam czegoś podobnego.

Prototype niestety niedostępna.

Sprzedałem finezzkę nuovo do 5g, bo wydawała mi się zbyt miękka w szczycie i szukam czegoś podobnego.

Corto 18 są dużo sztywniejsze od finezza nuovo dla mnie aż za sztywne i są dostępne w sklepach

• Like 1

Sztywniejsze również dołem, czy piszesz tylko o szczycie? Ugięcie mają podobne, bo blanki i przelotki są już minimalnie cięższe.

Tak jak napisał kol.Karpiu95 a ugięcie nie mają podobne,corto 18 sztywniejsze i lżejsze od finezza

• Like 1

A może poprostu poszukaj finezzy nuovo, ale tej do 7g ze szczytówką tubularną?????

Ps.

Kiedy sprzedałeś tą nuovo?

Edytowane przez fish28

corto jest sztywniejsze również dołem. Jak chcesz sztywniejszy tylko szczyt to finezza prototype , prototype st limited lub superfinezza :)

Rozumiem że Finezza nuovo to bardziej miekki szczyt,ale czym róznią sie te 3 które wymieniłes bo juz sie pogubiłem w gradacji tego modelu.

Czy to sa rózne blanki /rózny moduł czy tylko róznica w komponentach?

Generalnie chciałbym coś max czułego i szybkigo na okonie z głebszej wody-główki 3-7gram.

Która z tych finnezek byłaby najlepsza?

( jeśli nie poszukam corto ,ale tam obawiam sie o trochę mniej przyjazną amortyzację przy holu okonia)

A może poprostu poszukaj finezzy nuovo, ale tej do 7g ze szczytówką tubularną?????

Ps.

Kiedy sprzedałeś tą nuovo?

W sierpniu.

Mam lureleadera do 8g ze szczytem tubular, teraz czas na coś typowo pod małe gumki na główkach 1-2g, ale z zapasem mocy w dolniku pod przyłowy.

W zasadzie w zbiorniku, na którym najczęściej łowię najczęściej mam te przyłowy B)

Fish28, możliwe, że warto by było ją rozważyć. Obawiam się tylko, że ten szczyt może być za mało czuły do gumek na 1g główkach, ale być może jestem w błędzie. No i zdubluje mi się T z tym co mam teraz do 8g.

Pewnie jak by się trafiła na giełdzie bym ją kupił. Nowa swoje kosztuje i chyba nie jest dostępna.

Edytowane przez rey
  • Like 1

Rozumiem że Finezza nuovo to bardziej miekki szczyt,ale czym róznią sie te 3 które wymieniłes bo juz sie pogubiłem w gradacji tego modelu.

Czy to sa rózne blanki /rózny moduł czy tylko róznica w komponentach?

Generalnie chciałbym coś max czułego i szybkigo na okonie z głebszej wody-główki 3-7gram.

Która z tych finnezek byłaby najlepsza?

( jeśli nie poszukam corto ,ale tam obawiam sie o trochę mniej przyjazną amortyzację przy holu okonia)

Głębokość 5-7metrów.Która Finezza da rade czy iśc jednak w Corto?