Skocz do zawartości

Wędki Graphiteleader

Krzysiek_W

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jedna do wszystkiego ale jedna do:

-wody głębokiej

-wody średniej

-wody płytkiej

-do wody płynącej

-do wody płynącej wolno

-do wody stojącej

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Do tego koniecznie trzeba dodać kombinacje z dnem - mulistym

- piaszczystym

- kamienistym

????

• Like 1

Nie wiem po co te idiotyczne komentarze. Kolega szuka wędki do jiggowania na głębokości 6-7m więc odradziłem mu tą co jest do tego za miękka i poleciłem trochę sztywniejszą. Pierdoły o mulistych dnach, wodach wolno płynących itd. sami sobie dodaliście. 

• Like 7

Nie wiem po co te idiotyczne komentarze. Kolega szuka wędki do jiggowania na głębokości 6-7m więc odradziłem mu tą co jest do tego za miękka i poleciłem trochę sztywniejszą. Pierdoły o mulistych dnach, wodach wolno płynących itd. sami sobie dodaliście. 

Dziekuję za konkretną odpowiedź,tym bardziej cenną,że łowisz Finezzą.

Jesli koledzy nie czują  tej zalezności to zostawmy to bez komentarza.

• Like 2

https://spinningshop.pl/tiro-nuovo/12922-graphiteleader-tiro-nuovo-gonts-762l.html ktoś  jest w stanie powiedzieć na temat tego kijka parę słów? Chociażby teoretycznie do czego się nadaje czy bardziej do wobków i blach czy do podbicia? Jak wygląda kwestia gwarancji?

https://spinningshop.pl/tiro-nuovo/12922-graphiteleader-tiro-nuovo-gonts-762l.html ktoś  jest w stanie powiedzieć na temat tego kijka parę słów? Chociażby teoretycznie do czego się nadaje czy bardziej do wobków i blach czy do podbicia? Jak wygląda kwestia gwarancji?

Kolega ma już chyba ze dwa lata i bardzo sobie chwali.

Jak chcesz to priv dam Ci numer tel.

https://spinningshop.pl/tiro-nuovo/12922-graphiteleader-tiro-nuovo-gonts-762l.html ktoś jest w stanie powiedzieć na temat tego kijka parę słów? Chociażby teoretycznie do czego się nadaje czy bardziej do wobków i blach czy do podbicia? Jak wygląda kwestia gwarancji?

https://spinningshop.pl/tiro-nuovo/12922-graphiteleader-tiro-nuovo-gonts-762l.html ktoś jest w stanie powiedzieć na temat tego kijka parę słów? Chociażby teoretycznie do czego się nadaje czy bardziej do wobków i blach czy do podbicia? Jak wygląda kwestia gwarancji?

Używam kijka w starszej wersji. Głównie do gum na główkach 2.5-8g. Kijek lekki, dynamiczny i bardzo czuły. Docelowo okonie na wodzie gł. 4-10m. Zabieram go czasem na pstrągi. Tu również dobrze sobie radzi z obrotówką do nr 2 oraz ze standardowymi woblerami. Celny.

W dolniku czuć przyrost mocy w trakcie holu 50+cm.

Edytowane przez popper
  • Like 4

Używam kijka w starszej wersji. Głównie do gum na główkach 2.5-8g. Kijek lekki, dynamiczny i bardzo czuły. Docelowo okonie na wodzie gł. 4-10m. Zabieram go czasem na pstrągi. Tu również dobrze sobie radzi z obrotówką do nr 2 oraz ze standardowymi woblerami. Celny.

W dolniku czuć przyrost mocy w trakcie holu 50+cm.

Jakiej linki używasz przy tym kijku?

Dzięki, źle sprecyzowane pytanie bardziej chodzili mi o średnicę. Dość grubo widzę. Taka mocna linka ze względu na głębokość?

Ze względu na szczupaki. Nigdy, w praktyce nie schodzę poniżej #0.8. Jaka to grubość? Cienka jest i to mi wystarcza. Nie jestem zwolennikiem UL. To, nawiasem mówiąc, mój najdelikatniejszy spin. Lżej, spławik wybieram.

Na fotce z 10g, o ile pamiętam, czeburaszką.

post-45714-0-21333500-1584975656_thumb.jpg

Edytowane przez popper
  • Like 3

Dzięki, źle sprecyzowane pytanie bardziej chodzili mi o średnicę. Dość grubo widzę. Taka mocna linka ze względu na głębokość?

PE - to starojapońska miara przekroju.

Jeżeli będziemy przekrój aproksymować okręgiem, to możemy wyliczyć średnicę tego okręgu.

Dla bazowej wielkości PE=1.0 - średnica ta wyniesie ok. 0,165mm.

A dla PE 0.8 odpowiednio  - 0,148mm.

Natomiast to, co podają niektórzy producenci podając równocześnie PE i średnicę w mm, woła o pomstę do nieba, przy czym dotyczy to głównie rynku europejskiego.

• Like 3

Miałem w ręku na Rybomani Super Corto Esagonale GOSRES-6102L-HS to bardzo sztywny mocny kijek.

Nie widzę go przy dłubania okonie a bardziej przy lekkim sandaczowaniu.

Ale znowu 18 Super Finezz GSFS-6102L-HS rozłożyła mnie na łopatki swoją akcją i parametrami.

Nie mogłem odejść z pustymi rękoma i zabrałem jedną jedyną sztukę :) w weekend testy.

Przepraszam za może banalne pytanie ale czy autor cytowanej wypowiedzi lub ktokolwiek kto wie, podzieli się ze mną informacją, kto wystawiał na Rybomanii wędki Graphiteleadera? Będę dozgonnie wdzięczny za link do wystawcy :)