fish28 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 No kto? Team Rapa oczywiście ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Linku raczej nie dostaniesz bo Team-Rapa wycofuje się ze sprzedaży detalicznej i wędki będą tylko w sklepach partnerskich z tego co wiem. Na chwilę obecną jest to chyba art-rod z Poznania i Krokodyl z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Strona raczej będzie, tylko jest w przygotowaniu, ale rzeczywiście wycofują się ze sprzedaży detalicznej ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Dzięki chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) A ja nadal mam dylemt, czy do 5cm gum na hakach z główkami 1-2g wybrać finezzkę S do 5g, czy T do 7g. Obawiam się że na tej do 7g może być słabe czucie i zasięg przynęt. Porównywał ktoś akcję prototype do 5g i obecną finezzkę T do 7g? Wiem, że kombinuję jak łysy koń, ale nie ma gdzie sprawdzić.Teoretycznie szczyt T powinien dawać lepszą animację przynęt, a opad to chyba i tak tylko na lince będzie widać. Edytowane 27 Marca 2020 przez rey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Przy finezce do 5g opad przynęty na główce 1g spokojnie pokaże ci szczytówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Przy finezce do 5g opad przynęty na główce 1g spokojnie pokaże ci szczytówka Mówie tu o finezzie nuovo a nie tej 19' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) A ja nadal mam dylemt, czy do 5cm gum na hakach z główkami 1-2g wybrać finezzkę S do 5g, czy T do 7g. Obawiam się że na tej do 7g może być słabe czucie i zasięg przynęt. Porównywał ktoś akcję prototype do 5g i obecną finezzkę T do 7g? Wiem, że kombinuję jak łysy koń, ale nie ma gdzie sprawdzić.Teoretycznie szczyt T powinien dawać lepszą animację przynęt, a opad to chyba i tak tylko na lince będzie widać.Ja mam finezke nuovo 15 do 5g solid tip i do tego co piszesz jest idealna ja lowilem max 5g i 2" kajtek a 1-3g i 2" guma jest idealnie Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Marca 2020 przez Kingfish 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Tą nuovo do 5g używałem przez pół roku, teraz trochę żałuję, że ją sprzedałem, bo prototype do 5g mi się zamarzyła W końcu nie udało mi się jej dostać. Teraz wzystko co mam po niej mi nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 no tych wędek nie można sprzedawac bo potem jest płacz :D 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Jedyna wędeczka z dożywociem ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybak98 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Panowie, dopiero zagłębiam się w wędki ze stajni Graphiteleader. Jako fachowcy[emoji3], którą bardziej polecacie Finezze Nouvo czy Prototype. Szukam czegoś do 5g. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Prototype jest szybsza, bardziej elektryczna i ma sztywniejszą szczytówke. Nuovo jest troszkę cieplejsza(ale nadal szybka) i szcztówka bardziej się poddaje przy podbiciach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Dobra, miałem dwa słowa napisać po opinii telefonicznej właściciela Graphiteleader Tiro Nuovo GONTS-762L to tak po krótce: wędka ultra elektryczna, leciutka, sucha, obsługuje przynęty od 1,5g do 12g (+ guma) ale od biedy też da radę 20g. Pięknie się gnie i świetnie trzyma rybę. Także musiałem spróbować. U mnie zaprzęgnięgnięta do obsługi PE 0.6, FC 0,18 i przynęt 2-4g + guma 7-12cm. Dzisiaj drugi test nad wodą. Gdyby ktoś coś chciał się dowiedzieć więcej to jestem do usług. Kiedy będzie jakaś dostawa na Polskę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Prototype jest szybsza, bardziej elektryczna i ma sztywniejszą szczytówke. Nuovo jest troszkę cieplejsza(ale nadal szybka) i szcztówka bardziej się poddaje przy podbiciach. Dokładnie tak, zatem moim zdaniem jeśli będziesz łoił głównie okonia - bierz Prototype, a jeśli celujesz w białoryb bierz Nuovo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Dobra, miałem dwa słowa napisać po opinii telefonicznej właściciela Graphiteleader Tiro Nuovo GONTS-762L to tak po krótce: wędka ultra elektryczna, leciutka, sucha, obsługuje przynęty od 1,5g do 12g (+ guma) ale od biedy też da radę 20g. Pięknie się gnie i świetnie trzyma rybę. Także musiałem spróbować. U mnie zaprzęgnięgnięta do obsługi PE 0.6, FC 0,18 i przynęt 2-4g + guma 7-12cm. Dzisiaj drugi test nad wodą. Gdyby ktoś coś chciał się dowiedzieć więcej to jestem do usług. Kiedy będzie jakaś dostawa na Polskę? Da radę podbić agresywnie 10g + Easy Shiner 3" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 (edytowane) Jutro sprawdzę specjalnie dla Ciebie na 5-8m głębokości wody ze średnim uciągiem jak nie będzie za wiele ludzi Dziś maksymalnie miałem 5,5g + 12cm jaskółka. Szczyt się lekko poddaje, a mocniejsza część spokojnie podbija tu może wcześniej znajdziesz odpowiedź https://youtu.be/i4V7DIKQ-h8?t=455 Gość zresztą bardzo dokładnie opisuje tego kijka (nie pomija wad). Włącz napisy, później ustawienia -> napisy -> przetłumacz automatycznie i wybierz język. Edytowane 28 Marca 2020 przez Pescador de caña 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Jutro sprawdzę specjalnie dla Ciebie na 5-8m głębokości wody ze średnim uciągiem jak nie będzie za wiele ludzi Dziś maksymalnie miałem 5,5g + 12cm jaskółka. Szczyt się lekko poddaje, a mocniejsza część spokojnie podbija tu może wcześniej znajdziesz odpowiedź https://youtu.be/i4V7DIKQ-h8?t=455 Gość zresztą bardzo dokładnie opisuje tego kijka (nie pomija wad). Włącz napisy, później ustawienia -> napisy -> przetłumacz automatycznie i wybierz język. Dzięki Właśnie wędka byłaby przeznaczona do łowienia okoni na rzece ze średnim uciągiem o głębokości 2-5m Daj znać jutro z pola walki, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Da radę podbić agresywnie 10g + ES 3 z głębokości 4-6m. Moim zdaniem i zdaniem kolegi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Da radę podbić agresywnie 10g + ES 3 z głębokości 4-6m. Moim zdaniem i zdaniem kolegi.Dzięki wielkie za informację Spróbuje jeszcze poszukać kogoś kto posiada tą wędkę w moich okolicach, wolę jeszcze pomachać przed zakupem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zwariowałem hehe po raz pierwszy kupiłem w tak krótkim czasie drugiego kijka. Jeszcze Tiro nie zdążyłem się dobrze nacieszyć a już leci do mnie finezza 752l-s Tiro kapitalny kij do moich zastosowań 1,5-4g + gumka 7-12cm. Jeżeli jest jeszcze ktoś kto stosuje groty z zadziorami,to powinien sobie sprawić to "narzędzie połowowe". Mam nadzieję że finezza będzie kijkiem uzupełniającym do główek 0,6-1,5g + gumki 5-7,5cm ale przede wszystkim dającym tyle samo radochy co mój pierwszy graphiteleader 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zwariowałem hehe po raz pierwszy kupiłem w tak krótkim czasie drugiego kijka. Jeszcze Tiro nie zdążyłem się dobrze nacieszyć a już leci do mnie finezza 752l-s Tiro kapitalny kij do moich zastosowań 1,5-4g + gumka 7-12cm. Jeżeli jest jeszcze ktoś kto stosuje groty z zadziorami,to powinien sobie sprawić to "narzędzie połowowe". Mam nadzieję że finezza będzie kijkiem uzupełniającym do główek 0,6-1,5g + gumki 5-7,5cm ale przede wszystkim dającym tyle samo radochy co mój pierwszy graphiteleader Na tym się nie skończy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zobaczymy po sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 (edytowane) Panowie, duża jest różnica pomiędzy finezzą prototype 6102ul-s a modelem oczko mocniejszym, czyli 722l-s? Edytowane 3 Kwietnia 2020 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Rafał czy przez ten cały wirusowy bałagan nie będzie opóźnień w premierach które były planowane na kwiecień? Głównie interesuje mnie Finezza UX czy będzie dostępna planowo? Ta najdłuższa do 15g przydała by się na Wiślane klenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi