Skocz do zawartości

Wędki Graphiteleader

Krzysiek_W

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam serdecznie.

Droga grupo mam szybkie pytanie.

Kijek do 1200 zł do 4 gr dość krótki.

190 cm Max

Zastanawiam się nad Graphiteleader Corto 18 612L-T.

Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym kijkiem...?

Można do rzucać swoje propozycje.

(TYLKO TO NIE MOŻE BYĆ WKLEJKA)

Za każdą radę będę bardzo wdzięczy.

Pozdrawiam

Z tym konkretnym modelem nie mam doswiadczenia, ale łowiłem super corto esagonale do 4g.... Cała seria corto jest podobna pod względem charakterystyki. To bardzo szybkie i sztywne, ale jednoczesnie finezyjne wędeczki. Z założenia służą do łowienia aji, czyli japonskich makrelek ze skał, do połowu których uzywa się małych gumek na lekkich główkach jigowych i tutaj potrzebna jest finezja i czułość, ale jednoczesnie trzeba je szybko holować i podnosic do góry, stąd mocny dolnik. Miałem w rękach kilka modeli corto z różnych serii i wszystkie były bardzo szybkie, elektryczne itd... natomiast tym corto do 4g myśle że spokojnie oblecisz 7g... ja do okoni wolę jednak serię finezza, która jest troszkę bardziej spolegliwa

Hej,

Ktoś coś wie kiedy do dystrybucji trafi coś z nowości :) ?

Niebawem ;) w przyszłym tygodniu ART-ROD i Krokodyl powinni mieć świeże dostawy. Niestety ilość lotów została zmniejszona o ponad 80% przez co na samolot czeka się 2 tygodnie o innych bonusach nie wspominając ale już bliżej niż dalej.

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Jeszcze chyba nikt nie może tego sprawdzić organoleptycznie, ale na dniach Ci powiem????

Poszczególne części do wszystkich kijów można znaleźć na stronie Olympica, ale do tego modelu jeszcze nie ma dostępnych takowych.

Edytowane przez fish28
  • Like 1

Jeszcze chyba nikt nie może tego sprawdzić organoleptycznie, ale na dniach Ci powiem

Poszczególne części do wszystkich kijów można znaleźć na stronie Olympica, ale do tego modelu jeszcze nie ma dostępnych takowych.

Bierzesz tego silverado ? :D

Kijek dzisiaj przetestowany nad wodą, nawet udało się rybę złowić????

Mega czuły, szybszy i ciutkę sztywniejszy jak poprzednie silverado. Leci z tego kija chyba jeszcze dalej niż z poprzednika. A Ci co mieli okazję łowić starszym Silverado wiedzą jak dalekosiężny jest ten kij.

Co prawda miałem tylko jedno branie, ale za to był to mega mocny strzał. Ugięcie podczas holu takiego sandaczyka jest już fajne i daje dużo frajdy????

post-48006-0-48677300-1593375831_thumb.jpg

• Like 9