Skocz do zawartości

Wędki Graphiteleader

Krzysiek_W

Rekomendowane odpowiedzi

Czy da się którymś modelem podać woblery i w miarę wygodnie obsłużyć? Czy tylko silikony? Mam na myśli kleniowe bączki ok 3cm i od 2g do 5g wagi, boleniowki do 9cm i 12g oraz smukłe typu minnow nie stawiające oporu w wodzie do 6cm. Oglądałem kilka filmików ze wschodu gdzie woblerami łowią, ale na filmie to można wszystkim nawet kijem od szczotki.

Edytka: mam na myśli silverado

Edytowane przez gajosik

Boleniówki bez problemu obsłuży Ci silverado do 20g, starsza wersja jak i nowe prototype. Moim zdaniem są to kije które bardzo dobrze nadają się pod opad sandaczowym jak i boleniowe łowy. Nie myślcie że silverado pracuje samym tylko szczytem i nie nadaje się pod woblery, nic bardziej mylnego. Mówię tutaj o wersjach do 20g.

Jeśli chodzi o kleniówki, to z tego co miałem silverado do 15g też powinno się nadać, ale nie od tych 2g tylko raczej od 4-5g

post-48006-0-06501300-1593772881_thumb.jpg

Edytowane przez fish28
  • Like 6

Darek napisz lepiej co zrobisz z tym starym i niepotrzebnym już Tobie silverado.Bo znam kogoś kto potrzebuje taki kijek :D

Stare silverado ma sie calkiem dobrze i lowi ????

Mialem okazje polowic "prototajpem" ????, i faktycznie elektryczne jak cholera, choc mi bardziej pasuje stare jesli ktos sie nastawia uniwersalnie na bolki i sandacze

Ale gdybym chodzil tylko za sandaczem wolalbym nowe????

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Ten rok jest jakis wyjątkowo pechowy. Dopiero co cały szczęśliwy odebrałem silverado gsis-782m a dziś na rybach złamał się dolnik i to ok 30cm przed fore gripem????. Najgorsze w tym wszystkim ze blank strzelił podczas zacięcia jak się później okazało śmiertelnego zaczepu a część szczytowa wpadła do rzeki i już nie udało się jej wyciągnąć... Masakra. Mam nadzieję że reklamacja zostanie pozytywnie rozpatrzona i uznana..

Edytowane przez saitt

Ten rok jest jakis wyjątkowo pechowy. Dopiero co cały szczęśliwy odebrałem silverado gsis-782m a dziś na rybach złamał się dolnik i to ok 30cm przed fore gripem. Najgorsze w tym wszystkim ze blank strzelił podczas zacięcia jak się później okazało śmiertelnego zaczepu a część szczytowa wpadła do rzeki i już nie udało się jej wyciągnąć... Masakra. Mam nadzieję że reklamacja zostanie pozytywnie rozpatrzona i uznana..

A co chcesz reklamowć?

Corto UX - czy ktos ma informacje +- kiedy mozna sie spodziewać?

W sierpniu powinny  być dostępne dwa modele z tej serii.

Ten rok jest jakis wyjątkowo pechowy. Dopiero co cały szczęśliwy odebrałem silverado gsis-782m a dziś na rybach złamał się dolnik i to ok 30cm przed fore gripem. Najgorsze w tym wszystkim ze blank strzelił podczas zacięcia jak się później okazało śmiertelnego zaczepu a część szczytowa wpadła do rzeki i już nie udało się jej wyciągnąć... Masakra. Mam nadzieję że reklamacja zostanie pozytywnie rozpatrzona i uznana..

To ja poproszę na polska@varivas.pl adres dla kuriera do odbioru uszkodzonej wędki. Dokument zakupu proszę dołączyć do wędki. Zobaczymy co da się zrobić.

Pozdrawiam

Rafał

Edytowane przez Rafal.Bednarkiewicz
  • Like 8