Skocz do zawartości

Wędki Graphiteleader

Krzysiek_W

Rekomendowane odpowiedzi

To ja poproszę na polska@varivas.pl adres dla kuriera do odbioru uszkodzonej wędki. Dokument zakupu proszę dołączyć do wędki. Zobaczymy co da się zrobić.

Pozdrawiam

Rafał

Panie Rafale dane poszły mailem.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,

Paweł

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Znawcy i wielbiciele marki Graphiteleader - chciałbym sobie sprawić fajnego kijaszka od grafita do wahadeł typu alga/gnom oraz inne jerkbaitowych twórców o podobnej wielkości.

Priorytetem jest niska waga i czułość. Preferuję kije o dużej zbieżności z mocnymi dolnikami, ale nie klękające szczytem przy większych rozmiarach wahadeł.

Posiada ktoś coś z niedostępnych już Trio Prototype czy Trio Monster Rockfish? Jak one się zachowuje pod rybą.

Np:

GOTPS-772M-T, 2,31 m, Regular-Fast, 99 g, 119 cm, 5 - 28 g, 0,6 - 1,2 PE/6 - 16 lb

Lub

Szukam kija pod okonia o szybkiej akcji co ogarnie przynęty o całkowitej masie 15 gram. Głównie łowię na gumy, czasami blachy i woblery. Zdecydowanie model tubular. Długość najlepiej około 2.20 - 2.30m. Do tej pory łowiłem Major Craftami Aji do 10 gram i potrzebuje czegoś troszkę mocniejszego.

Szukam kija pod okonia o szybkiej akcji co ogarnie przynęty o całkowitej masie 15 gram. Głównie łowię na gumy, czasami blachy i woblery. Zdecydowanie model tubular. Długość najlepiej około 2.20 - 2.30m. Do tej pory łowiłem Major Craftami Aji do 10 gram i potrzebuje czegoś troszkę mocniejszego.

Do 15g to ja sandacze łowię [emoji12]

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Do 15g to ja sandacze łowię [emoji12]

Staram się używać większych selektywnych przynęt. Ostatnio łowiłem na 4" easy shinery na 6 gramowej główce i MC już niestety klękał.

Oglądałem jakis czas temu to Silverado i wydawało mi się strasznie suche jak kij od szczotki. Przynajmniej na sucho.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witam znawców i posiadaczy kijów marki graphiteleader.

Potrzebuje doradztwa, ponieważ szukam wedki którą zamierzam łowić z brzegu( klenie, okonie, pstrągi) a z łodki pstrągi i okonie. Przynęty to gumy( twistery,wormsy, jaskólki 2- 7cm), jigi od 0.5 do 3 gr. główka.

Długość ok 220cm, delikatna ale z zapasem mocy.

Widze, że w sklepach zostało bardzo mało egzemplarzy, chyba, że trzeba bedzie czekać do nowego sezonu na świeży wypust z Japonii? Ale może uda sie coś znaleść bo zimowe klenie i tęczaki za pasem!

Pozdrawiam doradzających.