Pickerel Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Orientuje się ktoś czy jest możliwości dokupienia nowej szczytówki do wędki Graphiteleader tak jak na przykład w StC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Orientuje się ktoś czy jest możliwości dokupienia nowej szczytówki do wędki Graphiteleader tak jak na przykład w StC?Zależy do jakiego modelu ale generalnie tak o ile są jeszcze w produkcji lub ich produkcja się zakończyła w ciągu ostatnich hmmm 5 lat jak dobrze pamiętam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Zależy do jakiego modelu ale generalnie tak o ile są jeszcze w produkcji lub ich produkcja się zakończyła w ciągu ostatnich hmmm 5 lat jak dobrze pamiętam.Chodzi o konkretnie o model GSIS 742 ML. p.s. chyba masz pełną skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 I'm back 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 A ja pozwolę sobie pochwalić dystrybutora - @Rafala za pozytywne załatwienie mojej reklamacji na złamane Silverado gsis-782mDziś ostatecznie kurier zapukał do drzwi z nowym kijkiem????.Panie Rafale dziękuję raz jeszcze! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Brawo!! Porządne podejście do sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr2002 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Od lipca będzie miała całkiem zgrabną dystrybucję w Polsce zanim powstanie strona taka jak mi się marzy pewnie chwila minie (wczoraj odpaliłem im FB) ale pierwsza dostawa powinna być w Polsce już w czerwcu No i niech ktoś powie że nie da się u nas zrobić drugiej Japonii graphiteleader asproa ten model bedziesz miał?? Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Jestem po szuwarowych testach na swym stawku, te Vivo nuovo 7'6 10-35 rzuca shakerem 7+15g bez pierdnięcia. Podbicie z kołowrotka jak najbardziej do ogarnięcia. Gdy wziąłem do ręki po rozpakowani- myślę- xzoga shitenno 76 vol.2 a tu nie. W Graficie jest więcej mocy, kij lżejszy, czujniejszy. Obym zdążył go sprawdzić w tym sezonie jeszcze.Test zakończony odstrzałem, znaczy trzeba kupić grubszą plecionkę. Dołem nie sprawdzałem, ale pewnie będzie to trochę więcej niż w opisie- co mi również pasuje. Krótka rękojeść, możliwe zabawy w większe wobki, ładuje się całkiem spoko. Także tyle z doraźnego testowania. Edytowane 5 Listopada 2020 przez Maciej_K 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baitcasting Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Używa ktoś Graphiteleader Corto 18 612L-T?Mam problem z tym kijkiem taki, że spadają mi ryby z niego.A mianowicie mówię o pstrągach na woblery.Jeśli ktoś używa tego kija i jeździ z nim na pstrągi to jak sobie z tym radzicie.Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Napisz to w wątku o graphiteleaderach no zdecydowanie nie jest to kij pod pstrągi - tym bardziej na woblery 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Graphiteleader 21' Veloce UXhttps://olympic-co-ltd.jp/fishing/products/21-veloce-ux/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Będzie też budżetowe 21' ARGENTO UXhttps://olympic-co-ltd.jp/fishing/products/21-argento-ux/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 I kilka CORTOhttps://olympic-co-ltd.jp/fishing/products/21-corto-prototype/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Moduł pozwala wyczuwać pływy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Miałem dwa modele Corto, ale to specyficzne wędki i nie znalazłem dla nich zastosowania w PL... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Moduł pozwala wyczuwać pływy... W tym te we własnym pęcherzu moczowym. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Ja miałem szczęście, zanim niekupiłem to przetestowałem, kilka topowych modeli GL, totalnie nie moja bajka. Kupując dobre kije płacę dokładnie za to, czego GL są całkowicie pozbawione. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Ja miałem szczęście, zanim niekupiłem to przetestowałem, kilka topowych modeli GL, totalnie nie moja bajka. Kupując dobre kije płacę dokładnie za to, czego GL są całkowicie pozbawione.Co Ci nie podeszło czy też zabrakło?Z ciekawości pytam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Ooo, widzę że nie jestem odosobniony w tym.Też do mnie póki co nie gada GL i nic na to nie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Suchy chrust o słabej sprężystości, nie ma nic wspólnego z klasowym sprzętem, podczas holu wyraźna granica końca amortyzacji. Nie będę się rozwodził nad wykonaniem ale chyba posiadają wszystkie mankamenty omotkowania jakie potrafię wymienić... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Corto dotychczasowe nie pamiętam nazw (wykończenie na niebiesko z białą tubularną szczytówka) dla mnie bardzo fajne blanki. Miałem 2 sztuki i dobrze obłowilem na jeziorowych tęczakach do 4kg.Kije opisane do 7gr i 6lb. Ładowały bardzo dobrze już od 2g i do 10-12g z wyczuciem dawały radę. Grubasy na stojącej wodzie szybko wyjeżdżały do podbieraka. Mógłby jedynie być dłuższy dolnik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Suchy chrust o słabej sprężystości, nie ma nic wspólnego z klasowym sprzętem, podczas holu wyraźna granica końca amortyzacji. Nie będę się rozwodził nad wykonaniem ale chyba posiadają wszystkie mankamenty omotkowania jakie potrafię wymienić...Owszem suche się wydawały. Ale awarii nie doświadczyłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Owszem suche się wydawały. Ale awarii nie doświadczyłem.Czyli co ? za mało mięsa w blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Nie można uogólniać, bo produkowane przez Graphiteleader-s serie/modele mają swoje ukierunkowane przeznaczenie czyli konstrukcje wynikaja z założonego zastosowania.Dlatego jedne lepiej pasują do polskich łowisk i łowionych ryb, a inne już nieco gorzej... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Oczywiście, że tak. Przykład pierwszy jaki się nasuwa to Vigore, które z pewnością nie są suchymi patykami o małej sprężystości. Co do wykonania, w tym też omotkowania, to te które miałem, były bez zarzutu. I tak jak napisał Robert, Japończycy z GL nie robią swoich wędek specjalnie na rynek polski, gdzie króluje polowanie na sandacze i szczupaki. Trudno więc oczekiwać idealnego dopasowania do naszego rynku wędkarskiego wszystkich ich wyrobów, a ci którzy przesadzają opisując wędki GL jako kompletne dno, robią to prawdopodobnie na podstawie jednego modelu jaki wpadł im w ręce i im po prostu nie pasował. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi