Skocz do zawartości

Wędki Graphiteleader

Krzysiek_W

Rekomendowane odpowiedzi

Orientuje się ktoś czy jest możliwości dokupienia nowej szczytówki do wędki Graphiteleader tak jak na przykład w StC?

Zależy do jakiego modelu ale generalnie tak o ile są jeszcze w produkcji lub ich produkcja się zakończyła w ciągu ostatnich hmmm 5 lat jak dobrze pamiętam.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Od lipca będzie miała całkiem zgrabną dystrybucję w Polsce :ph34r: zanim powstanie strona taka jak mi się marzy pewnie chwila minie (wczoraj odpaliłem im FB) <_< ale pierwsza dostawa powinna być w Polsce już w czerwcu :D No i niech ktoś powie że nie da się u nas zrobić drugiej Japonii :P

graphiteleader aspro

a ten model bedziesz miał??

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Jestem po szuwarowych testach na swym stawku, te Vivo nuovo 7'6 10-35 rzuca shakerem 7+15g bez pierdnięcia. Podbicie z kołowrotka jak najbardziej do ogarnięcia. Gdy wziąłem do ręki po rozpakowani- myślę- xzoga shitenno 76 vol.2 a tu nie. W Graficie jest więcej mocy, kij lżejszy, czujniejszy. Obym zdążył go sprawdzić w tym sezonie jeszcze.Test zakończony odstrzałem, znaczy trzeba kupić grubszą plecionkę. Dołem nie sprawdzałem, ale pewnie będzie to trochę więcej niż w opisie- co mi również pasuje. Krótka rękojeść, możliwe zabawy w większe wobki, ładuje się całkiem spoko. Także tyle z doraźnego testowania. 

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 2

• 1 miesiąc temu...

Używa ktoś Graphiteleader Corto 18 612L-T?
Mam problem z tym kijkiem taki, że spadają mi ryby z niego.
A mianowicie mówię o pstrągach na woblery.
Jeśli ktoś używa tego kija i jeździ z nim na pstrągi to jak sobie z tym radzicie.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...

Corto dotychczasowe nie pamiętam nazw (wykończenie na niebiesko z białą tubularną szczytówka) dla mnie bardzo fajne blanki. Miałem 2 sztuki i dobrze obłowilem na jeziorowych tęczakach do 4kg.

Kije opisane do 7gr i 6lb. Ładowały bardzo dobrze już od 2g i do 10-12g z wyczuciem dawały radę. Grubasy na stojącej wodzie szybko wyjeżdżały do podbieraka. Mógłby jedynie być dłuższy dolnik.

• Like 1

Suchy chrust o słabej sprężystości, nie ma nic wspólnego z klasowym sprzętem, podczas holu wyraźna granica końca amortyzacji. Nie będę się rozwodził nad wykonaniem ale chyba posiadają wszystkie mankamenty omotkowania jakie potrafię wymienić...

Owszem suche się wydawały. Ale awarii nie doświadczyłem.

• Like 1

Nie można uogólniać, bo produkowane przez Graphiteleader-s serie/modele mają swoje ukierunkowane przeznaczenie czyli konstrukcje wynikaja z założonego zastosowania.

Dlatego jedne lepiej pasują do polskich łowisk i łowionych ryb, a inne już nieco gorzej...

• Like 4

Oczywiście, że tak. Przykład pierwszy jaki się nasuwa to Vigore, które z pewnością nie są suchymi patykami o małej sprężystości. Co do wykonania, w tym też omotkowania, to te które miałem, były bez zarzutu. I tak jak napisał Robert, Japończycy z GL nie robią swoich wędek specjalnie na rynek polski, gdzie króluje polowanie na sandacze i szczupaki. Trudno więc oczekiwać idealnego dopasowania do naszego rynku wędkarskiego wszystkich ich wyrobów, a ci którzy przesadzają opisując wędki GL jako kompletne dno, robią to prawdopodobnie na podstawie jednego modelu jaki wpadł im w ręce i im po prostu nie pasował. 

• Like 2