Pescador_de_caña Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Miałem finezzkę prototype z hs. Bardzo krótko. Mega kołek nie dało się tym skutecznie wyholować ryby. Mimo że była to mebaru to sztywność wyższa jak w ajingu ¯\_(ツ)_/¯ Sam hs bardzo miękki, u mnie nie znalazł zastosowania do komfortowego prowadzenia np jaskółek. Ogólnie to polecam zapytać przed zakupem GL czy nie ma problemu z częściami zapasowymi. Łańcuch dostaw się posypał i o ile mi wiadomo jest problem z częściami do starszych serii i nie nikt wie jak długo to potrwa. Nie wiem jak sytuacja z nowymi corto i finnezami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 (edytowane) Szczerze to nie wiem czy nie jest lepszym rozwiązaniem uzbrojenie blanku quali czy coś z krakowskiej produkcji.Osobiście mam coś ze 3 qualie i marnego słowa na nie nie powiem.Rybę wcina, holuje bez spadów, cóż więcej potrzeba?No chyba że innego napisu na blanku[emoji16][emoji16].Osobiście napis mnie nie wzrusza... Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Września 2021 przez Jozi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 (edytowane) Nawet nie żartuj...Każdy czego innego oczekuje ¯\_(ツ)_/¯ Edytowane 24 Września 2021 przez Pescador de caña 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Nawet nie żartuj...Każdy czego innego oczekuje ¯\_(ツ)_/¯Absolutnie żart mi nie w głowie, podobnie myślałem kiedyś....Te ochy i achy nad tym GL to pewnie lekko przesadzone są .Top pheniks iron father za ciężką kasę a wcale nie łowił lepiej jak kocia łapa wykonana przez Zbigniewa Kawalca .Tak więc wiem o czym mówię, są konstrukcje i konstrukcje. Szukanie dobrego kija do osobistych preferencji trochę trwa.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Mi GL-e z którymi miałem wcześniej do czynienia, zupełnie nie podchodziły. Przerost treści nad treścią ale ostatnio, okazyjnie, nabyłem Finezzkę, tą tanią, i sobie chwalę. Bardzo mi się ten kij w moim łowieniu sprawdził, obecnie główny patyk na okonie z przyłowami.Tak, że jak Jozi napisał powyżej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Mi GL-e z którymi miałem wcześniej do czynienia, zupełnie nie podchodziły. Przerost treści nad treścią ale ostatnio, okazyjnie, nabyłem Finezzkę, tą tanią, i sobie chwalę. Bardzo mi się ten kij w moim łowieniu sprawdził, obecnie główny patyk na okonie z przyłowami.Tak, że jak Jozi napisał powyżej...No bo czasem to tańsze na "normalnym" węglu jest lepsze od tego chwalonego topu.......Życie Panie, życie....... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 U mnie zagościła ekonomiczna Finezza UX (tubular do 7g) i jestem z niej bardzo zadowolony Uzbrojenie podobnej wędki w pracowni to koszt 2-krotnie wyższy, więc jak ktoś może kupić w dobrej kasie (w moim przypadku import prywatny z JP) to na pewno warto. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 U mnie zagościła ekonomiczna Finezza UX (tubular do 7g) i jestem z niej bardzo zadowolony Uzbrojenie podobnej wędki w pracowni to koszt 2-krotnie wyższy, więc jak ktoś może kupić w dobrej kasie (w moim przypadku import prywatny z JP) to na pewno warto.Czyli wreszcie "złapałeś" króliczka .No i to bardziej po taniości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Nienawidzę GL z jednego powodu. W ich najlepszych modelach nie ma wersji cast (ノ`Д´)ノ彡┻━┻ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 Czyli wreszcie "złapałeś" króliczka .No i to bardziej po taniości .I tu dochodzimy do punktu zwrotnego, wymyślając sobie kolejnego. No bo jak? To ma być koniec poszukiwań? NIEEEE???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 I tu dochodzimy do punktu zwrotnego, wymyślając sobie kolejnego. No bo jak? To ma być koniec poszukiwań? NIEEEE[emoji1787][emoji1787][emoji1787]Mówisz[emoji1787][emoji1787][emoji1787]. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 (edytowane) No bo czasem to tańsze na "normalnym" węglu jest lepsze od tego chwalonego topu.......Życie Panie, życie.......Ze wszystkich modeli GF zdecydowanie wybieram te "tańsze" na podstawowym rodzaju węgla. Miałem kilka wędek z wyższych serii, z boronami, itd. - całkowicie mi nie leżały. Te modele z podstawowego węgla chwalę sobie przeogromnie Maciek Edytowane 25 Września 2021 przez Maciek_7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 Dokładnie tak samo mam. Tak mnie naszła refleksja, czy to już koniec "rewolucji grafitu" skoro z premedytacją wybieramy wędki "gorsze" bo lepiej się nimi łowi niż wysokomodułowymi?Piszę to z poziomu sandaczowca i okoniowca. W tych dwóch przypadkach wędzisko a w zasadzie jego czułość ma kapitalne znaczenie a tu bum...pozbywamy się topowych modeli i łowimy tymi o klasę niżej. Może to tak jak z autami, nowe modele są gorsze od tych z przed kilku lat. Doświadczyłem tego boleśnie jak okazało się że ASR wyłącza się tylko w 30% i siadasz w błocie a na prostej drodze polnej auto robi ci na barku ślad od pasa bezpieczeństwa bo zobaczyło trawkę.To był moment w którym zacząłem bardzo dbać o swojego pięciolatka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 Ja się zatrzymałem na o.s.s. i boronie które podbijają przyjemność sensoryczną płynącą z brań kilkukrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 To wracając do tematu Szukam wklejki pod okonia, do 5g max, moc +- 5lb, max 2.2m. Modele podstawowe GL - UX. Łowi ktoś czymś podobnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Mi GL-e z którymi miałem wcześniej do czynienia, zupełnie nie podchodziły. Przerost treści nad treścią ale ostatnio, okazyjnie, nabyłem Finezzkę, tą tanią, i sobie chwalę. Bardzo mi się ten kij w moim łowieniu sprawdził, obecnie główny patyk na okonie z przyłowami.Tak, że jak Jozi napisał powyżej...Można Kolego coś więcej o tym kiju tzn. mnie interesuje od jakiej gramatury główki startuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Można tylko napisz dokładniej co Cię interesuje. Nie za bardzo rozumiem co miałeś na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Interesuje mnie czy ciężar wyrzutu jest dobrze opisany, czy faktycznie można już 1g główką rzucać i komfortowo łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Łowię takimi ale o komforcie raczej nie można mówić choć rzuca bez problemu. 1,5g już ok. Komfort od 2g. Mówimy o plecionce 6lb. Cieniej nie wiem, nie łowię.Swoją drogą nie miałem w ręce wędki, która komfortowo obsługuje 1g+kajtek 2". Ta Finezza to jednak kawał kija a nie jakaś witeczka którą wymiarowy okonek zawija w pętelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Dzięki za odpowiedź. Mam matagi tr80 i ona obsługuje już od 0.5g.( mocy do holu większych ryb jej nie brakuje), ale szukam 2 wędki dla ojca bo mu się lekkie łowienie spodobało.???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Który model tr80 masz na lekkie łowienie? Pytam z ciekawości, bo są dwa tubular i wklejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Wersja tubular. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Jakie masz odczucia z posługiwania się tym kijem? Jak z gramatura przynęt, lowiskuem, rybami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Piękny dzień piękny dzień. Udało się w końcu dostać nowa szczytówkę do finezzy. Pomoc nadeszła od jednego ze sklepów. Nigdy nie przypuszczałem że będę tak tęsknić za wędką hehe Pozdrawiam i wszystkim w podobnej sytuacji wytrwałości życzę (☞^o^) ☞ (☞^o^) ☞(☞^o^) ☞ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Możesz dać namiar na ten sklep,bo też szukam do F. Nuowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi