matysznak Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Finezza UX vs standardowa seria. Czy ma ktoś realne porównanie? Warto dołożyć drugie tyle? Pytam o model najlżejszy 0.5-5g solid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Wersja ux jest bardziej kluskowata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Tak samo w corto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Wersja ux jest bardziej kluskowataSłowo "kluskowata" jest w tym przypadku nadużyciem i to grubym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 W takim razie chyba się skusze . Dziękuję za informację. Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-N981B przy użyciu TapatalkaKupione , jutro lecę machać. Miłego weekendu Wysłane z mojego SM-N981B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 może ktoś miał do czynienia z GVGC-74X? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 (edytowane) U mnie zagościła ekonomiczna Finezza UX (tubular do 7g) i jestem z niej bardzo zadowolony Uzbrojenie podobnej wędki w pracowni to koszt 2-krotnie wyższy, więc jak ktoś może kupić w dobrej kasie (w moim przypadku import prywatny z JP) to na pewno warto. Trochę czasu minęło ... Możesz coś więcej o tym modelu napisać ? A może nawet porównać do podobnych konstrukcji ? Edytowane 6 Stycznia 2023 przez S.N. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Trochę czasu minęło ... Możesz coś więcej o tym modelu napisać ? A może nawet porównać do podobnych konstrukcjiFaktycznie minęło już troche czasu, ale zbytnio nie pomogę, bo już od dawna tej wędki nie posiadam.Przesiadłem się na model topowy od Evergreen-a - ten obecny kij jest dużo droższy, znacznie szybszy i jeszcze bardziej czuły... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom90 Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 (edytowane) Cześć wszystkim czy ktoś miał styczność z modelami corto 23GCORPS-552UL-HS i corto 21GCORPS-552UL-HS? Chodzi o różnice między wędkami( czułość, praca/amortyzacja w trakcie holu, możliwości rzutowe,) ewentualnie skąd to można dostać bo na ta chwile ponoć nie ma żadnych takich w Polsce. Edytowane 10 Lutego 2023 przez Tom90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 (edytowane) Cześć wszystkim czy ktoś miał styczność z modelami corto 23GCORPS-552UL-HS i corto 21GCORPS-552UL-HS? Chodzi o różnice między wędkami( czułość, praca/amortyzacja w trakcie holu, możliwości rzutowe,) ewentualnie skąd to można dostać bo na ta chwile ponoć nie ma żadnych takich w Polsce. A to nie jest czasem z grubsza ten sam kij z kosmetycznymi różnicami (w tym wypadku chwyt)?Moim zdaniem wskazane byłoby napisać na jakimś międzynarodowym/japońskim forum, bo może być ciężko ze znalezieniem kogoś kto te 2 kije nie dość, że testował, to jeszcze potrafi jasno opisać różnicę w czułości wynikającą z tego elementu na tym samym (?) blanku.Z opisu wynika, że wersja 23 ma poprawiony jakiś pękający pierścień. W sumie to przepraszam za zawracanie głowy moją niewiarą, nie takie rzeczy na tym forum się zdarzały, może i zdarzy się ekspert od Graphiteleadera. Edytowane 10 Lutego 2023 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Myślę że masz rację, kosmetyczne różnice. Mam corto ex i calzante ex i tu też tylko kosmetyka związana z kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 na wiosnę corto 23 powinny być w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Witam, czy Tiro Nuovo GONTS-762L 1-12g nadaje się do przynęt cykady 5-10g, obrotówka 2-3, wirujący ogonek do 10g? Czy raczej to jest wędka pod gumy i jigi w opisanej gramaturze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 GRAPHITELEADER VELOCE UX posiada ktoś z Was ten kij? Głównie chodzi mi o wersje do 7 i 10gram. Jak się te kije sprawują w rzeczywistości? Jakie przynęty ogarniają? Na sucho bardzo podoba mi się charakterystyka tego kija, jednak nie chciał bym w ciemno wydawać tysiaka. Czy to są czule kijki? I to samo pytanie ale o Graphiteleader FINEZZA UX w wersji jedna to wersja z wklejanka a druga to tubular. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Witam, czy Tiro Nuovo GONTS-762L 1-12g nadaje się do przynęt cykady 5-10g, obrotówka 2-3, wirujący ogonek do 10g? Czy raczej to jest wędka pod gumy i jigi w opisanej gramaturze? PozdrawiamTo dobry uniwersał. U mnie obsługiwał swojego czasu cykady boleniowe Hunter 10g bez problemu. Nie wiem jak z blachami i ogonkami bo na to nie łowię. Do gum super ze względu na czułość ale też przyjemnie się podbija choć jest mniej szczytowy niż np silverado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Właśnie zastanawiam się nad tym Tiro lub silverado 3-15g który będzie bardziej uniwersalny a nie typowo pod gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Mialem silverado 3-15 i to bardzo fajny kijek jako taki uniwersał do wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Mialem silverado 3-15 i to bardzo fajny kijek jako taki uniwersał do wszystkiegoMiałeś? A dlaczego już go nie masz? Coś w nim Ci nie pasowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Miałeś? A dlaczego już go nie masz? Coś w nim Ci nie pasowało?Pewnie ma lepsze wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Mam i potwierdzam, uniwersal w pozytywnym znaczeniu od 3 g. Górą łowiłem max 10-12 g. Gumki, blachy, woblerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Jak najbardziej się nada. Kolega ma ten kij i wiele razy dawał mi testować.Za pstrągami z woblerem z tą wędką chodził i było ok. Kij uniwersalny i do jiga i przynęt twardych od 3g do 12 tak bym go opisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIT Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 WitamPanowie szukam wędki od GL pod okonia do na jezioro z łódki.Głównie gumki na główkach do 6 g , głębokość do 10m ,Czy nowa fineza ux będzie ok czy może polecacie coś innego.No i nie GL z górnej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 A jakie gumki? Długość lub gramatura. I które najlepiej łowią hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 WitamPanowie szukam wędki od GL pod okonia do na jezioro z łódki.Głównie gumki na główkach do 6 g , głębokość do 10m ,Czy nowa fineza ux będzie ok czy może polecacie coś innego.No i nie GL z górnej półki.najlepiej to wziąć Carabus Extreme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) najlepiej to wziąć Carabus Extreme Nie no bez przesady. Ja rozumiem fascynacja nowym kijem - jest świetny to fakt. Ale kolega szuka czegoś do 6g do 10m. Ten kij do tego się kompletnie nie nadaje. Edytowane 28 Kwietnia 2023 przez scOOtt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi