Skocz do zawartości

Wędki Graphiteleader

Krzysiek_W

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

U mnie zagościła ekonomiczna Finezza UX (tubular do 7g) i jestem z niej bardzo zadowolony smile.png

Uzbrojenie podobnej wędki w pracowni to koszt 2-krotnie wyższy, więc jak ktoś może kupić w dobrej kasie (w moim przypadku import prywatny z JP) to na pewno warto.

Trochę czasu  minęło ... Możesz coś więcej o tym modelu napisać ? A może nawet porównać do podobnych konstrukcji ?

Edytowane przez S.N.
  • Like 1

Trochę czasu  minęło ... Możesz coś więcej o tym modelu napisać ? A może nawet porównać do podobnych konstrukcji

Faktycznie minęło już troche czasu, ale zbytnio nie pomogę, bo już od dawna tej wędki nie posiadam.

Przesiadłem się na model topowy od Evergreen-a - ten obecny kij jest dużo droższy, znacznie szybszy i jeszcze bardziej czuły...

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
Cześć wszystkim czy ktoś miał  styczność z modelami corto 23GCORPS-552UL-HS i corto 21GCORPS-552UL-HS? Chodzi o różnice między wędkami( czułość, praca/amortyzacja w trakcie holu, możliwości rzutowe,) ewentualnie skąd to można dostać bo na ta chwile ponoć nie ma  żadnych takich w Polsce.

Edytowane przez Tom90

Cześć wszystkim czy ktoś miał  styczność z modelami corto 23GCORPS-552UL-HS i corto 21GCORPS-552UL-HS? Chodzi o różnice między wędkami( czułość, praca/amortyzacja w trakcie holu, możliwości rzutowe,) ewentualnie skąd to można dostać bo na ta chwile ponoć nie ma  żadnych takich w Polsce.

A to nie jest czasem z grubsza ten sam kij z kosmetycznymi różnicami (w tym wypadku chwyt)?

Moim zdaniem wskazane byłoby napisać na jakimś międzynarodowym/japońskim forum, bo może być ciężko ze znalezieniem kogoś kto te 2 kije nie dość, że testował, to jeszcze potrafi jasno opisać różnicę w czułości wynikającą z tego elementu na tym samym (?) blanku.

Z opisu wynika, że wersja 23 ma poprawiony jakiś pękający pierścień.

W sumie to przepraszam za zawracanie głowy moją niewiarą, nie takie rzeczy na tym forum się zdarzały, może i zdarzy się ekspert od Graphiteleadera.

Edytowane przez Andżej

• 1 miesiąc temu...

GRAPHITELEADER VELOCE UX posiada ktoś z Was ten kij? Głównie chodzi mi o wersje do 7 i 10gram. Jak się te kije sprawują w rzeczywistości? Jakie przynęty ogarniają?

Na sucho bardzo podoba mi się charakterystyka tego kija, jednak nie chciał bym w ciemno wydawać tysiaka. Czy to są czule kijki? I to samo pytanie ale o Graphiteleader FINEZZA UX w wersji jedna to wersja z wklejanka a druga to tubular.

Witam, czy Tiro Nuovo GONTS-762L 1-12g nadaje się do przynęt cykady 5-10g, obrotówka 2-3, wirujący ogonek do 10g? Czy raczej to jest wędka pod gumy i jigi w opisanej gramaturze? Pozdrawiam

To dobry uniwersał. U mnie obsługiwał swojego czasu cykady boleniowe Hunter 10g bez problemu. Nie wiem jak z blachami i ogonkami bo na to nie łowię. Do gum super ze względu na czułość ale też przyjemnie się podbija choć jest mniej szczytowy niż np silverado.

• 3 tygodnie później...