FidoAngel Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 WitamPanowie szukam wędki od GL pod okonia do na jezioro z łódki.Głównie gumki na główkach do 6 g , głębokość do 10m ,Czy nowa fineza ux będzie ok czy może polecacie coś innego.No i nie GL z górnej półki.Tubular będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Nie no bez przesady. Ja rozumiem fascynacja nowym kijem - jest świetny to fakt. Ale kolega szuka czegoś do 6g do 10m. Ten kij do tego się kompletnie nie nadaje.Dokładnie, to kij na okonia na naprawdę lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIT Opublikowano 7 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 WitamPanowie szukam wędki od GL pod okonia do na jezioro z łódki.Głównie gumki na główkach do 6 g , głębokość do 10m ,Czy nowa fineza ux będzie ok czy może polecacie coś innego.No i nie GL z górnej półki.gumki do 8 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 GL w mojej ocenie (miałem dwa modele) są raczej prawidłowo opisywane. 10m do dna, to nie w kij dmuchał. Na moje oko, sprawiłby się Tiro do 12g.Z przyjemnością, na tej głębokości, główkami 5- 8, łowiło mi się 8 funtową Elitką do 5/16 oz, ale to inna bajka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIT Opublikowano 7 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 GL w mojej ocenie (miałem dwa modele) są raczej prawidłowo opisywane. 10m do dna, to nie w kij dmuchał. Na moje oko, sprawiłby się Tiro do 12g.Z przyjemnością, na tej głębokości, główkami 5- 8, łowiło mi się 8 funtową Elitką do 5/16 oz, ale to inna bajka.10 metrów to max i raczej nie za częstoraczej do 7-8mjaką elitkę masz na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 10 metrów to max i raczej nie za częstoraczej do 7-8mjaką elitkę masz na myśliES66LF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Lub 70lf2, jak ktos woli dwa sklady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 finezza ux raczej nie nadaje się do łowienia na 10m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Silverado do 15g bym rozpatrzył na Twoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Panowie mam prośbę o refleksje / opinie w kontekście doświadczenia w użytkowaniu kijaszka Graphiteleader Belezza RVPrzeznaczenie białoryb i okoniowe jigowanie najdrobniejszą biżuterią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Mam bellezze rv do 4g(wklejka) i używam jej do trout area. Na bialoryb się nada i na okonie na lekko tez może byc, ale jest to wędka o wolniejszej akcji, także do typowego jiggowania zdecydowanie lepiej wypadają serie finezza czy corto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 (edytowane) Mam bellezze rv do 4g(wklejka) i używam jej do trout area. Na bialoryb się nada i na okonie na lekko tez może byc, ale jest to wędka o wolniejszej akcji, także do typowego jiggowania zdecydowanie lepiej wypadają serie finezza czy corto Dzięk za uwagi! ... rzeczywiście taki wolny ?. W specyfikacji opisywany jest jako FastW kontekście Corto - konkretnie o którym modelu myślisz?Z mojej strony wypatrzyłem coś takiego: Corto 21GCORS-572ULS-TS Edytowane 8 Maja 2023 przez K.Kalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 (edytowane) No ta bellezza rv jest dosc wolna. Ja ją bardzo lubię do area pod tęczaki, ale pod okonie bym nie kupił...pod białoryb już bardziej.W kontekście corto nie mówię o konkretnym modelu tylko o wszystkich corto. To seria dedykowana do jiggowania, są szybkie i do tego zostały stworzone. Serie bellezza były robione pod tęczaki i z zasady mają mieć inną, wolniejszą akcję. Edytowane 8 Maja 2023 przez Karpiu95 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 No ta bellezza rv jest dosc wolna. Ja ją bardzo lubię do area pod tęczaki, ale pod okonie bym nie kupił...pod białoryb już bardziej.W kontekście corto nie mówię o konkretnym modelu tylko o wszystkich corto. To seria dedykowana do jiggowania, są szybkie i do tego zostały stworzone. Serie bellezza były robione pod tęczaki i z zasady mają mieć inną, wolniejszą akcję. Dzięki raz jeszcze!.Wobec tego bliżej przyjrzę się sugerowanej serii Corto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Jak Corto to HS super czułość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 Szukam graphiteleader na okonia . Łowisko ok 9 metrów. Przynęty gumy 3" główki max 15 gram. Długość wędziska 230 max. Którego możecie polecić. Sent from my SM-S901B using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 Silverado/Tiro.Albo FInezza prototype ST limited, ale będzie już mocno drogo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 (edytowane) Silverado/Tiro.Albo FInezza prototype ST limited, ale będzie już mocno drogo.Jakieś konkretne modele. ?Moj pierwszy GL będzie. Sent from my SM-S901B using Tapatalk Edytowane 12 Maja 2023 przez mr.8legs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 Pod 15g główki, to już pewnie ten https://www.fishingstore.pl/product-pol-12506-Wedka-GRAPHITELEADER-Tiro-Nuovo-2-36m-4-22g.html .... tylko skąd te 15g????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 Pod 15g główki, to już pewnie ten https://www.fishingstore.pl/product-pol-12506-Wedka-GRAPHITELEADER-Tiro-Nuovo-2-36m-4-22g.html .... tylko skąd te 15g[emoji848]?Sporadycznie używam tych 15g. Sent from my SM-S901B using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 Silverado 3 - 15 pociągnie 10-12g i gumę 3 cale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 (edytowane) Jaki kołowrotek wagowo i kolorystycznie będzie pasował do Graphiteleader Silverado 742ML 2,24m/3-15g. Sent from my SM-S901B using Tapatalk Edytowane 12 Czerwca 2023 przez mr.8legs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Czy miał ktoś styczność z kijem GORMS-973MH? Zastanawiam się, czy da radę zaadaptować go jako lżejszą brzegową sumowkę pod woblery 15-40g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Jaki kołowrotek wagowo i kolorystycznie będzie pasował do Graphiteleader Silverado 742ML 2,24m/3-15g. Sent from my SM-S901B using TapatalkJa bym Vańka c3k przykręcił, a pod kolor tego fioletu to pewnie jakaś daiwa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Jaki kołowrotek wagowo i kolorystycznie będzie pasował do Graphiteleader Silverado 742ML 2,24m/3-15g. Sent from my SM-S901B using TapatalkGdzie można kupić tą wędkę? Są jeszcze dostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi