Michci0 Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 https://pleciona.pl/pl/p/Graphiteleader-SILVERADO-2%2C24m-2-11g/58104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 (edytowane) Na rok 2023 wyszedl nowy wypust silverado. Co prawda jeszcze u nas niedostępny ale jak komus się nie spieszy to tak tylko informuję. szkoda ze nie ma juz tych fajnych fioletowych akcentów tylko smutno-czarny jak reszta obecnie produkowanych graphiteleaderów Edytowane 12 Czerwca 2023 przez Karpiu95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Na rok 2023 wyszedl nowy wypust silverado. Co prawda jeszcze u nas niedostępny ale jak komus się nie spieszy to tak tylko informuję. szkoda ze nie ma juz tych fajnych fioletowych akcentów tylko smutno-czarny jak reszta obecnie produkowanych graphiteleaderów I cena mocno w górę poszybowała tych nowych modeli.. 1.6k vs ponad 2k na polackie piniedze po wszystkich po drodze kosztach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 https://pleciona.pl/pl/p/Graphiteleader-SILVERADO-2%2C24m-2-11g/58104To już inny model. A mi chodzi o 3-15g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 Cena jak cena w ofercie jest coraz więcej modeli na matach Torayca 1100G - patrząc na to co ludzie wyprawiają z kijkami Evergreen myślę, że ma to uzasadnienie i sam nie wykluczam zakupu w przyszłośći. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 Evergreen to chyba inna stajnia niż Graphiteleader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 Evergreen to chyba inna stajnia niż Graphiteleader Z tego co słyszłem to część blanków dla evergreena robi olympic właśnie. Np taki Poseidon Salty Sensation jest bliźniaczo podobny do seri Corto.... (mam obydwa) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 Z tego co słyszłem to część blanków dla evergreena robi olympic właśnie. Np taki Poseidon Salty Sensation jest bliźniaczo podobny do seri Corto.... (mam obydwa)Może tak ,mam Salty ,Wild Card" to tubular , Corto 642-HS i Finezze GNFS 742L-S w planach Tict I.C. 746L -S 0,5-4g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 Tict jest spoko ale z czułością przegrywa na starcie z Finezzą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 Gdzie można kupić tą wędkę? Są jeszcze dostępne?Kupiłem w samuraifishing.pl Sent from my SM-S901B using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 Tict jest spoko ale z czułością przegrywa na starcie z FinezząDla mnie przegrywa nie tylko czułością, także spacing w moim egzemplarzu Tict Ice Cube IC-69F mi nie pasował - bardzo małe przelotki, zwłaszcza startowa TATSG12, a tunel i szczytowa to trójki.Żyłką nawet 0,10mm kiepsko się tym rzuca, chyba że łowisz wyłącznie najcieńszymi plecionkami PE0,1-0,15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 Tict jest spoko ale z czułością przegrywa na starcie z FinezząWarto poczytać opinie, to będzie GLFS-752L-S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Apropo ticta ic i finezzy gnfs ,to u mnie na pokładzie wygrywa tict,choć to 2 całkiem różne kijki wg mnie..I jak tu już ktoś wspomniał linka raczej cienka, zakładanie czegoś powyżej pe 0.4 gasi urok tego kija..W porównaniu do gnfs 6102uls z ticta i c 69 f 1g lata o wiele dalej niż z finezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 15 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Apropo ticta ic i finezzy gnfs ,to u mnie na pokładzie wygrywa tict,choć to 2 całkiem różne kijki wg mnie..I jak tu już ktoś wspomniał linka raczej cienka, zakładanie czegoś powyżej pe 0.4 gasi urok tego kija..W porównaniu do gnfs 6102uls z ticta i c 69 f 1g lata o wiele dalej niż z finezyProducent zaleca do tego kija linkę o wytrzymałości 2,5 lb. Plecionka o przekroju PE 0.4 ma wytrzymałość kilka razy większą.Przynęta ok. 0,5g na żyłce o średnicy 0,12mm leciała Tict IC na trzy długości wędziska, co na ówczesnym moim łowisku płoci było wystarczające. Szybko jednak żyłkę wymieniłem na plecionkę PE0.1, bo na pozostałych łowiskach, a zwłaszcza tym najbliższym trzeba było rzucać dużo dalej.Natomiast przynętę o masie 1g, da się rzucić na przyzwoitą odległość niemal każdym kijem byleby linka była cienka. PE 0.4 to raczej pod okonia a nie pod białoryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 15 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 (edytowane) Producent zaleca do tego kija linkę o wytrzymałości 2,5 lb. Plecionka o przekroju PE 0.4 ma wytrzymałość kilka razy większą.Przynęta ok. 0,5g na żyłce o średnicy 0,12mm leciała Tict IC na trzy długości wędziska, co na ówczesnym moim łowisku płoci było wystarczające. Szybko jednak żyłkę wymieniłem na plecionkę PE0.1, bo na pozostałych łowiskach, a zwłaszcza tym najbliższym trzeba było rzucać dużo dalej.Natomiast przynętę o masie 1g, da się rzucić na przyzwoitą odległość niemal każdym kijem byleby linka była cienka. PE 0.4 to raczej pod okonia a nie pod białoryb.Niemal każdym kijem? W sensie niemal każdym kijem XUL, w przypadku Graphiteleadera może też UL, ale to tyle, cała masa wędek UL jednego grama dobrze nie rzuci. Edytowane 15 Czerwca 2023 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 Aby lepiej latało z Ticta 69 IC (zdaje się że ma tam jeszcze SIS dopisane- do 3,5g) zmieniłem mikroskopijną przelotkę szczytową i 3 następne. Teraz jest moim zdaniem świetny. Lepiej rzuca od Finezzy (0,5 - 5g) bo się głębiej ugina-lepiej ładuje. Mówię o przynętach poniżej grama. Od 2-3g Finezza zaczyna wygrywać u mnie.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 (edytowane) finezza nuovo do 5g jeśli chodzi o zasięg rzutu małymi przynętami faktycznie jakoś nie powala w porównaniu do bardziej parabolicznych blanków, ale za to w prowadzenie przynęt(1-3g) i komfort łowienia moim zdaniem kładzie większość wędek na łopatki Edytowane 16 Czerwca 2023 przez Karpiu95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 Niemal każdym kijem? W sensie niemal każdym kijem XUL, w przypadku Graphiteleadera może też UL, ale to tyle, cała masa wędek UL jednego grama dobrze nie rzuci.Nie wiem czym łowiłeś, ale prawie każdy kij do 15g dobrze rzuci skupiony 1g na lince 0.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 Cześć Wam, możecie mi pomóc?Złamałem starego Veloce RV, napisałem do Olympica i odesłali mnie do Team-Rapa z Legionowa jako swojego przedstawiciela w Polsce.Tam to głucho na maile i telefony więc to pewnie pomyłka. Kiedyś spotkałem w Poznaniu kogoś kto ogarniał tą markę chyba Rafał Bednarkiewicz (?)Chciałbym ściągnąć top od tej wędki jeśli się da. Nie jest to jakiś wybitnie czuły blank, ale lubiłem go, bardzo szybki i nie gubiący ryb - fajny pod sandaczowego twitchaMacie pomysł jak to załatwić ? Jest to w ogóle realne, ten model nie jest już w produkcji... ktoś przerabiał temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 Obecnie to jest chyba Fishing Samurai. Jakiś czas temu próbowałem dokupić zapasową szczytówkę do Silverado. Odpuściłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 Spróbuj u Andrzeja Przybytka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 Albo w krokodylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 Dziękuję, odezwał się Rafał Bednarkiewicz, liczę, że się uda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 (edytowane) Nie wiem czym łowiłeś, ale prawie każdy kij do 15g dobrze rzuci skupiony 1g na lince 0.4 Absolutnie nie mogę się zgodzić.A łowiłem Finezzą UX do 5g (rzuca przyzwoicie), Dragon Microspecial do 6g (rzuca już OK, ale bez szału), Area Evok do 4,5g i Area Rap do 3g oba przerobione na wklejeczki do 3g realnie (te rzucają 1g DOBRZE), Perfect Jig do 10g (rzuca 1g źle), Berkley RS Micro do 4,5g (1g rzuca źle), Area Rap przed przeróbką (rzucał średniawo), Evok do 4,5g przed przeróbką (lepiej niż Rap, ale też tyłka nie urywało), Konger Micros do 5g (realnie do 8g, rzuca 1g średniawo co najwyżej), Mikado Katsudo Slim do 9g (rzuca 1g średniawo/źle), Toshido 2-8g 2,75m (rzuca średniawo/źle), Mikado Sensor X-Area do 4g (rzuca 1g OK, ale bez szału, Dragon moim zdaniem robi to lepiej, choć głowy za to nie dam).Jasne, nie ma na liście kijów za 2000zł.Ale napisałeś "niemal każdym kijem". A to bzdet wyssany z palca.Mało która wędka 1g rzuci dobrze. Nawet Graphiteleader 1g rzuca spoko dopiero gdy mowa o kijach do 5g, choć jak pisałem, nawet Finezzka wolałaby troszkę więcej obciążenia. Widocznie masz niskie wymagania.Kij do 15g to 1g rzuci tak samo dobrze, jak kij do 30g, czyli zasadniczo długość rzutu będzie wynikała z długości wędki, bo nie naładuje się prawie w ogóle. I nie ma w tym żadnych czarów - by wędka obsługiwała cięższe przynęty, musi mieć odpowiednio sztywniejszy szczyt i resztę blanku. Edytowane 19 Czerwca 2023 przez Andżej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Streetart90 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 Używa ktoś modelu Argento? 282 7-28. Zastanawiam się jak poradzi sobie z boleniami ? lub jako rzeczny uniwersał. Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi