Skocz do zawartości

Wędki Graphiteleader

Krzysiek_W

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Dochodzę do wniosku że chcę spróbować silverado. Jeszcze tylko nie wiem którego 2023 czy jednak prototype... Potrafi ktoś może porównać te dwie serie pod kontem materiałów i technologii - zakładam że raczej nie znajdzie się "świr" który ma obie wersje Może też ktoś umiałby napisać kilka słów np. o Evergreen lub Megabass pod kontem sandacza.

Od dwóch miesięcy użytkuję wersję z 23r do 15g w spinie i to niezła kosa, szybka, sztywna i bardzo czuła, jak dla mnie typowa jigówka świetna do agresywnego prowadzenia silikonów.

Ja mówię o silverado tym zwykłym fioletowym. No takie miałem wrażenie bo jednocześnie wtedy użytkowałem też tą wersję do 20g i to do 15g mi poprostu nie podpasował. Dla mnie było jakieś takie nijakie a do 20g od razu mi podeszło

Edytowane przez fish28
  • Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Olympic szykuje trochę nowości na 2024.

Nowa wklejka HS+

Nowa seria Finezzy i Tiro

Ta wygląda ciekawie:

24GFINPS-782LML-HS+

Jest też budżetowa Belleza i Silverado. O Super Corto nie wspomnę, bo cenowo pewnie morderstwo...

Ciekawe jakie ceny u nas....

Edytowane przez matysznak

Pisałem o tym w wątku 'Spinningowe nowości'

Dla mnie b. ciekawie wygląda cała seria Tiro - znacznie poszerzona + w rozsądnych cenach.

• Like 3

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

SILVERADO Prototype 20GSILPS-762ML ''VS'' SILVERADO 23GSILS-762ML po testach nad wodą, jesienią ubiegłego roku.

Już dawno żaden kij nie wpisał się w moje potrzeby tak dobrze jak te dwa gagatki  :).

Oba są bardzo szybkie, sztywne i mega czułe, zaryzykuję stwierdzenie że podczas użytkowania wydają się praktycznie identyczne.

Jedyną różnicą jaką zauważyłem (to moje subiektywne odczucie), jest to, że zwykła wersja 23GSILS-762ML jest minimalnie ostrzejsza od Prototypa, ale jest to bardzo subtelna różnica.

post-75036-0-88468600-1711017607_thumb.jpg

post-75036-0-57925000-1711017631_thumb.jpg

post-75036-0-73705600-1711017679_thumb.jpg

post-75036-0-57817400-1711017737_thumb.jpg

• Like 4

Czy ktoś używa tej wędki? Chciałbym poznać opinie użytkowników

https://pleciona.pl/pl/p/Graphiteleader-CORTO-Ux-23-2%2C39m-1-20g-2cz-S/68418

Chodzi Ci o ten konkretny model czy ogólnie o corto

Mam taki kij ale do 4 gram

Bardzo fajna dość czuła wykałaczka

Uchwyt jak przy tak delikatnej wędce nie przeszkadza natomiast przy mocniejszym może nie pasować

Nie jest zbyt wygodny jak ktoś lubi mocno w dłoni trzymać wędkę

• Like 1

SILVERADO Prototype 20GSILPS-762ML ''VS'' SILVERADO 23GSILS-762ML po testach nad wodą, jesienią ubiegłego roku.

Już dawno żaden kij nie wpisał się w moje potrzeby tak dobrze jak te dwa gagatki  :).

Oba są bardzo szybkie, sztywne i mega czułe, zaryzykuję stwierdzenie że podczas użytkowania wydają się praktycznie identyczne.

Jedyną różnicą jaką zauważyłem (to moje subiektywne odczucie), jest to, że zwykła wersja 23GSILS-762ML jest minimalnie ostrzejsza od Prototypa, ale jest to bardzo subtelna różnica.

Miałem w ręce zwykłego silverado i podobnie jak tiro nuovo jest dość suche. Prototype to już fajne mięsko. Potwierdzam szybki, szczytowy tak że finezza prototype przy nim wydaje się być kluchą. Szkoda że mam tylko jednego. Znakomity do Twitchai do mocnego podbicia. Na offsecie wcina rybę bez zająknięcia. Świetne ugięcie pod rybą. Moja ulubiona okonióweczka 

post-70940-0-98743500-1711029639_thumb.jpg

Czy ktoś używa tej wędki? Chciałbym poznać opinie użytkowników

https://pleciona.pl/pl/p/Graphiteleader-CORTO-Ux-23-2%2C39m-1-20g-2cz-S/68418

Tu masz filmik ukraińskiego Dziadka Mroza ???????? z tym patykiem

https://youtu.be/Rdz8jrjZXqo?si=sVab_QpRGoaKpG5V

Ogólnie to corto ux jest według mnie najwolniejsze i z najgłębszym ugięciem z całej rodziny corto, aczkolwiek bardzo przyjemne patyki. Sam mam w arsenale jednego corto ux 23gcorus-742l-t, bardzo uniwersalny patyczak

• Like 1

• 3 tygodnie później...