Qh_ Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2024 mialem oba, to sa zupelnie inne kijki osobiscie z tych dwoch wybralem Carabusa Hej miałem pytać o porównanie Grafita Finezza 1-10g z Sky dreamem 1,5-9g. Mam ten drugi i całkiem go lubię ale w końcu się zużyje albo uszkodzę i szukam czegoś podobnego w zakresie właśnie 1-10g w długości 2,20-2,40. Najlepiej by było w jednoskładzie ... Najbardziej chodzi mi o pracę, rzuty i długość dolnika bo sky dream ma trochę krótki .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2024 (edytowane) (...)w końcu się zużyje albo uszkodzę i szukam czegoś podobnego...Genialna wymówka muszę wprowadzić w życie Kochanie po Ci kolejna wędka?No wiesz, tamta się niedługo zużyje Edytowane 14 Kwietnia 2024 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2024 (edytowane) No wiesz taka wykałaczka to jednak delikatna jest. U mnie na dolniku, od dużych ryb pojawił się mały ubytek w lakierze.Gąbka brudna już (czarna ale pod światło widać)Łączenie też się zużywa (już chyba z 10 razy tę wędkę składałem )No jak nic nadciąga jej kres ... No i krótsza i bym spróbował (żeby wiedzieć, żadnego Graphiteleader'a nie miałem nawet w ręku) i w ogóle ... A Finezza wygląd fajnie, taka ... bez wodotrysków jak lubię. A Swojej, to się chwalę jak kupię używkę za 300pln a jak nie chcę kłamać a pyta ile, to mówię "uwierz nie chcesz wiedzieć" - i to działa. Zawsze działało. A do niedawna się ścigałem motocyklami SBK to wędkarstwo uwierz Moja przywitała z wielką ulgą No i wiesz równowaga. Nowa torebka, nowa wędka, czasem odwrotnie. Edytowane 14 Kwietnia 2024 przez Qh_ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trill Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Panowie odświeżę trochę temat bo nie mogę znaleźć dokładnych informacji jakich potrzebuje na temat finezzy19 do 5g (wklejka).Mianowicie chodzi mi o realny zakres ciężarów wyrzutu i komfortowo ile gram ogarnia. Chciałbym też dowiedzieć się o średnicy blanku dolniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2024 W pełnym komforcie 2-5g. Mówię o łącznej masie. Można zejść nieco powyżej 1g żeby było czuć jeszcze opad. Powyżej 5g to już w zależności jak mocno podbijasz i jaką przynętę (kopyto czy jaskółka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trill Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Czyli lepszym wyborem będzie wersja do 7g... Przeważnie łowię od 1 do 3g ale często macham dropem 5 i 7g . Wobki , male obrotówki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2024 obrotówki na finezzce do 2 (oczywiście na wodzie stojącej) bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Stoję przed wyborem:-GCRTS-642L-HS-GCRTS-612L-T Obydwa to Corto 18. Kij docelowo ma obsługiwać główki 1-2g z przynętami od 2 do 5cm. Czasami jakaś mała wirówka. Kij będzie wykorzystywany zarówno do łowienia w toni jak i na głębszych akwenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 4 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 (edytowane) GCRTS-612L-T nie będzie działać z tak lekkimi główkami. Miałem ten kijek, działał najlepiej z główkami 2-3g do ok 6-7g plus 2 calowa gumeczka. Edytowane 4 Maja 2024 przez saitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 4 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 GCRTS-612L-T nie będzie działać z tak lekkimi główkami. Miałem ten kijek, działał najlepiej z główkami 2-3g do ok 6-7g plus 2 calowa gumeczka.Dzięki za info, czyli raczej rozejrzę się za wersją HS. Chyba, że... wersja z tubularem sprawdzi się przy lekkim twitchu, woblery do 5cm i waga max 5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 4 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 Dzięki za info, czyli raczej rozejrzę się za wersją HS. Chyba, że... wersja z tubularem sprawdzi się przy lekkim twitchu, woblery do 5cm i waga max 5g.Tak, do tego się nada, plus wirujące ogonki 4-6g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 Jeszcze jedno pytanie. -20GCORUS-642L-HS Corto UX-GCRTS-642L-HS Corto 18 Corto 18 będzie zdecydowanie szybsze, ale czy bardziej spolegliwe w szczycie ? Corto ma 0,6mm średnicy w szczycie a UX 0,7mm. Obydwa to HS. Niestety, na Corto 18 musze jeszcze poczekać, więc chciałbym chwilowo zaleczyć kompleks posiadanie GL, modelem UX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2024 Czy miał już ktoś okazję połowić albo przynajmniej porównać Silverado UX do standardowego Silverado? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 Szukam opinii na temat wędki Graphiteleader Tiro GOTS-792ML (2.36, 4-22g), stara wersja, nie NUOVO. Interesuje mnie realny cw, akcja i ugięcie oraz ocena możliwości, jeżeli chodzi o łowienie sandaczy i szczupaków na lekko. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salim22 Opublikowano 18 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2024 Która wędka będzie lepsza pod okonie - corto ux 6102L-HS czy finezza ux 752L-T? Łowie tylko na przynęty gumowe, głównie tanty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 18 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2024 ja bym brał corto. Finezzy ux mają dość spolegliwe blanki i typowo pod łowienie gumami raczej bym ich nie wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 19 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2024 Tubular Finezza nie jest aż tak spolegliwy, natomiast Corto HS to bardzo ostra wędka i dużo krótsza. Obie nadają się pod przynęty, którymi chcesz łowić, kwestia preferencji i warunków nad wodą. IMHO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2024 Corto lepsze na łódkę, jest zdecydowanie szybszy, bardziej szczytowy niż finezka. Finezka z brzegu ale nie podbije gumisia powyżej 4 g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Szukam opini na temat tego kijka:https://pleciona.pl/pl/p/Graphiteleader-SILVERADO-UX-2%2C29m-3-16g-2cz-S/73899 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Tubular Finezza nie jest aż tak spolegliwy, natomiast Corto HS to bardzo ostra wędka i dużo krótsza. Obie nadają się pod przynęty, którymi chcesz łowić, kwestia preferencji i warunków nad wodą. IMHO.Czy to Corto HS to wklejka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Hard solid czyli zgrzewka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Szukam opini na temat tego kijka:https://pleciona.pl/pl/p/Graphiteleader-SILVERADO-UX-2%2C29m-3-16g-2cz-S/73899To nowość z 2024 więc ciężko będzie o opinie. Być może jest mu blisko do kuzyna Silverado 17 który jest suchy i megaczuły. Być może jest tylko nieco bardziej spolegliwy i delikatnie stracił na czułości. Najpewniej jest dobrze opisany. Ale to wszystko tylko moje domysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Czy to Corto HS to wklejka?Tak, Hard Solid, krótka, sztywna, zupełnie inna niż w Finezze, pozwala na agresywną animację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Panowie, wypowie się ktoś na temat Finezzy Prototype. Interesuje mnie model bodajże z 2013 roku, z rękojeścią wykonaną z korka. Czy szczyt w tych seriach jest spolegliwy, czy juz bardziej podchodzi pracą pod Corto z HS? Kij miałby być przeznaczony do lekkiego jigowania na główkach max 2g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Łowi ktoś tymi nowymi finnezkami prototype 24? Widze model pod moją preferowaną długość 254cm 3-15g.Nada się ta wędka na pstrąga z dużej rzeki czy klenia, oraz okonia( wobler, i gumowe robale)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi