saitt Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 Za te 1200 to chyba jest model silverado 'UX' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 Chyba nie ma wielu wędek za 1200 na torzite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 (edytowane) @Akshen dosyć długo już monitoruje ceny wędzisk na polskim rynku. Taniej jak w Plecionie nie znajdziesz. Może wyskoczy jakaś okazja w innym sklepie. Pamiętaj o jednym, kijki Grafita nie są u nas tak łatwo dostępne jak się wydaje.Dlatego jeśli potrzebujesz go na już, warto rozważyć propozycje w/w sklepu. Edytowane 6 Listopada 2024 przez Matss87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akshen Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 Za te 1200 to chyba jest model silverado 'UX'był SILVERADO 23 2,29m 3-15g 23GSILS-762ML - cena 1600 plus kod Black25 - w sumie za 1200 - juz go nie ma, bo go zakupiłem. Chyba nie ma wielu wędek za 1200 na torzitedokładnie, nie spotkałem się z takim kijem jeszcze, dlatego mnie zaciekawił @Akshen dosyć długo już monitoruje ceny wędzisk na polskim rynku. Taniej jak w Plecionie nie znajdziesz. Może wyskoczy jakaś okazja w innym sklepie. Pamiętaj o jednym, kijki Grafita nie są u nas tak łatwo dostępne jak się wydaje. Dlatego jeśli potrzebujesz go na już, warto rozważyć proppzycje w/w sklepu.Zdecydowałem się go kupić, już kompletują zamówienie. Dziękuję wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 Daj znać jak się sprawuje, jak już nim trochę połowisz. Sam mam 7 modeli Corto, ale pod UL. W nowym sezonie będę celował właśnie w Silverado, więc każda opinia będzie na wagę złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akshen Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 Na pewno dam znać. Sam jestem ciekaw jak będzie się sprawowała w porównaniu do moich obecnych wędek, do tej pory nie miałem nic z takiej półki. Mam kilka wędek z Ali, które według producenta są z podobnych komponentów (tyle, że na SiCach, a nie Torzite) i ciekaw jestem jak wypadną na tle takiego kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 (edytowane) Uzbrojenie to jedno. Blank to drugie. Miałem np. Purelure Zero i jak mam być szczery, ten kij nie ma startu do serii UX,o wyższych modelach nie wspomnę Niedługo również będę mógł ocenić na żywo Dialune L czy też BRENIOUS S708ML, który de facto jest mocnym konkurentem Silverado. JDM uzależnia, zobaczysz że na jednym nie skończysz. Edytowane 6 Listopada 2024 przez Matss87 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 Niestety kije które są bardzo czułe brutalnie weryfikują zawartość wędkarskiej „szafy” - piszesz o Dialunie ona u mnie też trochę przedefiniowała kolejność wędek jakimi najczęściej łowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 Coś w tym jest. Mam kilka fajnych kijków, które do momentu wejścia w JDM uważałem za absolutny must have nad wodą. Dzisiaj stanowią rezerwę. Dialuna na sucho robi bardzo dobre wrażenie. Ciętość, sprężystość i moc to często elementy których nie da się połączyć a tutaj niespodzianka. Czuje, że będzie to świetny uniwersalny kombajn.Ciekawie wygląda Brenious, ale on jeszcze jest w transporcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akshen Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 Mam zero do 10g i faktycznie nie jest to jakiś top, ale użytkowo polubiłem tą wedke. Podejrzewam jednak, że to Silverado go wypchnie (Zero jest niedoszacowane, ogarnie 15g) i Zero oddam synowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akshen Opublikowano 7 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2024 Dialuna - piszecie o tym kiju? https://www.mefistofishing.pl/wedka-shimano-dialuna-new-2023-p-2754.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 7 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2024 Dialuna - piszecie o tym kiju? https://www.mefistofishing.pl/wedka-shimano-dialuna-new-2023-p-2754.html Zgadza się, chociaż ja mam model starszy, z 2018 roku co nie zmienia faktu, że to bardzo udana seria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akshen Opublikowano 8 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2024 Doszło moje Silverado na sucho wydaje się, że to będzie to o co mi chodziło. W weekend niestety za dużo nie połowie, ale będą jakieś pierwsze testy, zobaczymy jak się sprawuje.Vanford w wersji C3000 wydaje się trochę za lekki do tej wędki, ale zobaczymy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 8 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2024 (edytowane) Doszło moje Silverado na sucho wydaje się, że to będzie to o co mi chodziło. W weekend niestety za dużo nie połowie, ale będą jakieś pierwsze testy, zobaczymy jak się sprawuje.Vanford w wersji C3000 wydaje się trochę za lekki do tej wędki, ale zobaczymy.Ten kij do złapania odpowiedniego balansu potrzebuje kołowrotka o masie 220-240g.Ja go używam z 14' Stellą 3000HGM o masie 235g, choć młynki ważące 220g też dobrze współgrają z tą wędką. Edytowane 8 Listopada 2024 przez Adaś Niezgódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akshen Opublikowano 12 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2024 jestem już po pierwszych rybach z nowym zestawem i jestem bardzo zadowolony. Kijek jest mega czuły i świetnie się nim rzuca, kołowrotek również zostawiam - zestaw wydaje się dobrze spasowany. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Bez zakładania nowego wątku: Clear Blue Crystar. Kto miał z nimi do czynienia? Olympic czyli to samo co Graphiteleader. Interesują mnie modele ulszczególnie Clear Blue CRYSTAR 57 PLUS 1,70m 0,3-3,0g oraz CLEAR BLUE Crystar 56 FinderXTech 1.68m 0,1-1.3g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Zaczekaj do przyszłego weekendu. Będzie u mnie clear blue crystar 63 bf-premier. Wiem że to nie to samo ale chociaż okaże się czy mięsko. O tych modelach co wymieniłeś to sporo filmów jest na yt. Widać że sprężyste wędeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Filmy widziałem ale niestety nie ma to jak opinie od naszych użytkowników. Kiedyś miałem Tict Tor i na filmie było super, niestety dla mnie nie podszedł. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak pomachać chociaż na sucho w sklepie. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 (edytowane) Ja sam mam wędkę która jest bardzo zachwalana przez użytkowników, kupiłem używkę żeby sprawdzić i dla mnie kompletnie bezużyteczna - nie czuję jej, dziwnie mi się rzuca i nawet nie mam motywacji żeby się do niej przełamać Najlepiej by było umówić się z posiadaczem danego modelu kiedyś nad wodą i chwilę połowić. Edytowane 14 Listopada 2024 przez Darek_W 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 https://youtu.be/9Vi8ey8FCuk?si=ZDuX8q3dFzdcUukn Mnie osobiście urzekł na tym filmie. Widać że sprężynka zabaweczka. Kupimy zobaczymy. Może opiszę swojego w wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Bez zakładania nowego wątku: Clear Blue Crystar. Kto miał z nimi do czynienia? Olympic czyli to samo co Graphiteleader. Interesują mnie modele ulszczególnie Clear Blue CRYSTAR 57 PLUS 1,70m 0,3-3,0g oraz CLEAR BLUE Crystar 56 FinderXTech 1.68m 0,1-1.3g.Zakładam, że to pochodna/ala corto. Przy tym cw raczej bezużyteczna.... Czyli xfasty w wydaniu xxxul. ALe sam jestem ciekaw opini. Na tym filmie powyżej gośc nie do końca chwali ten kij.... Mówi że kupił z ciekawości i to nie to. Tak przynajmniej google tłumaczy ruski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Corto w cascie mi się marzyło ale skoro nie ma to wybór padł na pochodną x-fast przy xul to zły kierunek? Miałem kijka 0,4-4g i uważałem go do xula. Super szybki i sztywny. Świetna zabawa przy nim była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 No gdzie zły kierunek. Jakby był zły to Japończyk by nie robił wędek do AJI o akiej akcji a to same x fast. Wszystko, zleży od potrzeby animacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Bez zakładania nowego wątku: Clear Blue Crystar. Kto miał z nimi do czynienia? Olympic czyli to samo co Graphiteleader. Interesują mnie modele ulszczególnie Clear Blue CRYSTAR 57 PLUS 1,70m 0,3-3,0g oraz CLEAR BLUE Crystar 56 FinderXTech 1.68m 0,1-1.3g. Olympic czyli to samo co Graphiteleader - według mnie tak. Wszystkie moje Graphiteleader były kupowane jako Olympic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi