Skocz do zawartości

Wędki Graphiteleader

Krzysiek_W

Rekomendowane odpowiedzi

@Akshen dosyć długo już monitoruje ceny wędzisk na polskim rynku. Taniej jak w Plecionie nie znajdziesz. Może wyskoczy jakaś okazja w innym sklepie. Pamiętaj o jednym, kijki Grafita nie są u nas tak łatwo dostępne jak się wydaje.

Dlatego jeśli potrzebujesz go na już, warto rozważyć propozycje w/w sklepu.

Edytowane przez Matss87

Za te 1200 to chyba jest model silverado 'UX'

był SILVERADO 23 2,29m 3-15g 23GSILS-762ML - cena 1600 plus kod Black25 - w sumie za 1200 - juz go nie ma, bo go zakupiłem.

Chyba nie ma wielu wędek za 1200 na torzite

dokładnie, nie spotkałem się z takim kijem jeszcze, dlatego mnie zaciekawił

@Akshen dosyć długo już monitoruje ceny wędzisk na polskim rynku. Taniej jak w Plecionie nie znajdziesz. Może wyskoczy jakaś okazja w innym sklepie. Pamiętaj o jednym, kijki Grafita nie są u nas tak łatwo dostępne jak się wydaje.

Dlatego jeśli potrzebujesz go na już, warto rozważyć proppzycje w/w sklepu.

Zdecydowałem się go kupić, już kompletują zamówienie.

Dziękuję wszystkim za pomoc

Na pewno dam znać. Sam jestem ciekaw jak będzie się sprawowała w porównaniu do moich obecnych wędek, do tej pory nie miałem nic z takiej półki. Mam kilka wędek z Ali, które według producenta są z podobnych komponentów (tyle, że na SiCach, a nie Torzite) i ciekaw jestem jak wypadną na tle takiego kija.

Uzbrojenie to jedno. Blank to drugie. Miałem np. Purelure Zero i jak mam być szczery, ten kij nie ma startu do serii UX,o wyższych modelach nie wspomnę:)

Niedługo również będę mógł ocenić na żywo Dialune L czy też BRENIOUS S708ML, który de facto jest mocnym konkurentem Silverado.

JDM uzależnia, zobaczysz że na jednym nie skończysz.

Edytowane przez Matss87
  • Like 4

Coś w tym jest. Mam kilka fajnych kijków, które do momentu wejścia w JDM uważałem za absolutny must have nad wodą. Dzisiaj stanowią rezerwę.

Dialuna na sucho robi bardzo dobre wrażenie. Ciętość, sprężystość i moc to często elementy których nie da się połączyć a tutaj niespodzianka. Czuje, że będzie to świetny uniwersalny kombajn.

Ciekawie wygląda Brenious, ale on jeszcze jest w transporcie.

Doszło moje Silverado na sucho wydaje się, że to będzie to o co mi chodziło. W weekend niestety za dużo nie połowie, ale będą jakieś pierwsze testy, zobaczymy jak się sprawuje.

Vanford w wersji C3000 wydaje się trochę za lekki do tej wędki, ale zobaczymy.

Ten kij do złapania odpowiedniego balansu potrzebuje kołowrotka o masie 220-240g.

Ja go używam z 14' Stellą 3000HGM o masie 235g, choć młynki ważące 220g też dobrze współgrają z tą wędką.

Edytowane przez Adaś Niezgódka

Zaczekaj do przyszłego weekendu. Będzie u mnie clear blue crystar 63 bf-premier. Wiem że to nie to samo ale chociaż okaże się czy mięsko. O tych modelach co wymieniłeś to sporo filmów jest na yt. Widać że sprężyste wędeczki

Ja sam mam wędkę która jest bardzo zachwalana przez użytkowników, kupiłem używkę żeby sprawdzić i dla mnie kompletnie bezużyteczna - nie czuję jej, dziwnie mi się rzuca i nawet nie mam motywacji żeby się do niej przełamać  :)

Najlepiej by było umówić się z posiadaczem danego modelu kiedyś nad wodą i chwilę połowić. 

Edytowane przez Darek_W
  • Like 1

Bez zakładania nowego wątku: Clear Blue Crystar. Kto miał z nimi do czynienia? Olympic czyli to samo co Graphiteleader. Interesują mnie modele ul

szczególnie Clear Blue CRYSTAR 57 PLUS 1,70m 0,3-3,0g oraz CLEAR BLUE Crystar 56 FinderXTech 1.68m 0,1-1.3g.

Zakładam, że to pochodna/ala corto. Przy tym cw raczej bezużyteczna.... Czyli xfasty w wydaniu xxxul. 

ALe sam jestem ciekaw opini. Na tym filmie powyżej gośc nie do końca chwali ten kij.... Mówi że kupił z ciekawości i to nie to. Tak przynajmniej google tłumaczy ruski...

Bez zakładania nowego wątku: Clear Blue Crystar. Kto miał z nimi do czynienia? Olympic czyli to samo co Graphiteleader. Interesują mnie modele ul

szczególnie Clear Blue CRYSTAR 57 PLUS 1,70m 0,3-3,0g oraz CLEAR BLUE Crystar 56 FinderXTech 1.68m 0,1-1.3g.

Olympic czyli to samo co Graphiteleader - według mnie tak. Wszystkie moje Graphiteleader były kupowane jako Olympic.

post-77362-0-78676400-1731624804_thumb.jpeg

• Like 1