Matss87 Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) HS są z reguły dobrze opisane. Stwierdzam to mając inne serie HS. Co do szybkości. Tak, blank Corto jest szybszy, mocniejszy w dole oraz czulszy jak UX. Mam bezpośrednie porównanie Corto vs Corto UX. Ogólnie historia z 6102 jest trochę dziwna. Modele do 2018 miały CW do 8g, późniejsze już do 5g. Edytowane 25 Stycznia przez Matss87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emrys Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Czy ma ktos porownanie Silverado do Yamaga Blanks BlueCurrent 78 TZ GLOBAL? I jeden i drugi kij moge kupic bez macania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Czy ma ktos porownanie Silverado do Yamaga Blanks BlueCurrent 78 TZ GLOBAL? I jeden i drugi kij moge kupic bez macania...Nie macałem tej konkretnej Yamagi ale obstawiam że Silverado będzie szybsze, bardziej szczytowe. Nawet model HS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia (edytowane) Wrzucilem casta do poszukiwan, a chodzi mi o spin ...Pomylką Edytowane 28 Stycznia przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Jak cenowo wyszedł cię ten GCRTS-742L-TDoszło wczorajbyly dwie wędki za to corto z przesyłką i vatem około 800 PLN. Nówka sztuka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Doszło wczorajbyly dwie wędki za to corto z przesyłką i vatem około 800 PLN. Nówka sztuka. Gdzie tak tanio daj namiary proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Gdzie tak tanio daj namiary proszęKilka stron wcześniej jest opisane pochodzenie wędki. Dwa, pisałem również jak ciężko upolować 742LT w Japonii. Trzy,do ceny produktu doliczamy VAT oraz cło- wartość przekracza 150E. Koszty wysyłki są oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Ale to calzante 732ss zrobił na mnie dużo większe wrażenie. Zbrojenie mocno vintage ale sam blank i praca tego solid tipa mega plus Dolnik mega krótki. Nie mogę się doczekać testu nad wodą. Na sucho mega kij w tej cenie. Dodam nówka sztuka folia na dolniku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 1 Lutego przez matysznak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Krótko pisząc: kije kupione na aukcjach z Japonii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Tak jest. Już było. Zenmarket.jp Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 1 Lutego przez matysznak 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Kilka stron wcześniej jest opisane pochodzenie wędki. Dwa, pisałem również jak ciężko upolować 742LT w Japonii. Trzy,do ceny produktu doliczamy VAT oraz cło- wartość przekracza 150E. Koszty wysyłki są oczywiste.Mnie udało się powrócić do niego dzięki tutejszej giełdzie- tak samo jak w końcu udało się kupić EX6102L-T. Nie wiem co jest takiego w tych kijach, ale są fajne, nie ma uczucia papieru w ściankach. Ugięcie pod rybą bajka, ładuje się to do rzutu i samą agrafką. Opisane na górkę moim zdaniem, 742 to najlepiej 5g ołowiu, 610L-T- 6-7 może. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Szukałem ostatnio info nt staryszych wędek - uzbierało się tego troche u mnie, na stronie nie ma info nt archiwalnych produktów, jest dużo w necie ale po rosyjsku niestety.Znalazłem ciekawy sposób na dotarcie do pewnych informacji, czyli internetowe archiwum stron:Może się komus przyda: https://web.archive.org/web/20250117155830/https://olympic-co-ltd.jp/ Pod górnym paskiem macie os czasu, do tego wtyczka do przeglądarki tłumacząca jp na ang. i można sięgć po całe historyczne portfolio z cenami/opisami etc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego (edytowane) GLAPS-1153MH Pytanie czy miał ktoś ten model w ręku to skrajny optymizm zahaczający o naiwność.Spytam więc inaczej - czy ktoś widział jakiekolwiek wzmianki/wpisy użytkowników tego kija?Konstrukcja raczej nietypowa, do bardzo specyficznych zastosowań. I jak to z narzędziami specjalistycznymi i niszowymi czesto bywa ciężko znaleźć informacje Edytowane 15 Lutego przez Night_Walker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerwazy Opublikowano 18 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca Cześć, testował ktoś poniższe kije, jaki jest zakres obsługiwanych przynęt? Pozdrawiam:)20GVIGC-76MH20GVIGC-77XH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca Ktos uzywał ten kij:Graphiteleader Tiro Prototype 2,36 3-21g?Bedzie to dobra opcja pod Caroline i dropa na okonia, czy za mocny i szukać coś 15-18g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca Akurat jest wystawiony na giełdzie, Kolega Maximus sprzedaje, zapytaj u źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca Cześć, testował ktoś poniższe kije, jaki jest zakres obsługiwanych przynęt? Pozdrawiam:)20GVIGC-76MH20GVIGC-77XH77xh komfortowo do 120g. Można i trochę więcej ale już bez "ciskania" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawiddsw86 Opublikowano 4 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja Czy łowi ktoś takim kijem Graphiteleader Finezza UX 23GFINUS-752L-T??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jR303 Opublikowano 4 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja Ja łowię i jestem bardzo zadowolony - czuły, dość dobrze opisany i przyjemnie gnący się kijek, świetnie animuje mi się nim jaskółki. Tyle, że należy wziąć pod uwagę, że jak ktoś szuka czegoś do modnego, agresywnego tłuczenia typu opad do dna - podbicie, to mógłby się tym kijem rozczarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 5 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja Łowiłem ale mi nie pasował. Zbyt spolegliwy.Zastapił go GLFS 752L-S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 5 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja Czy łowi ktoś takim kijem Graphiteleader Finezza UX 23GFINUS-752L-T???Łowiłem. Jak dla mnie krowi ogon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 5 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja Czy łowi ktoś takim kijem Graphiteleader Finezza UX 23GFINUS-752L-T???Tym nie łowiłem ale oczko wyższym modelem 19 GLFS 752L-T i tak jak kolega wyżej pisał taki jakiś kluchowaty, nie przypadł mi do gustu, bardzo podobny do modelu UX. Bardziej lubię łowić 19 GLFS 752L-S, zdecydowanie szybsza w szczycie i nie taka rozchwiana. Z innych modeli polecam Corto UX 23GCORUS-742L-T, bardzo przyjemny kijek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 7 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja A jeśli koniecznie tubular to polecam Finezkę'19 Prototype Limited. Co prawda różnica cenowa kolosalna, ale to super wędeczka na okonie i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja Czy miał ktoś okazję porównać ostatni wypust Silverado 3-15 gramów do równoległego modelu Prototype? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Czy miał ktoś okazję porównać ostatni wypust Silverado 3-15 gramów do równoległego modelu Prototype? Strona 58 . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi