Skocz do zawartości

Wędki Graphiteleader

Krzysiek_W

Rekomendowane odpowiedzi

HS są z reguły dobrze opisane. Stwierdzam to mając inne serie HS. Co do szybkości. Tak, blank Corto jest szybszy, mocniejszy w dole oraz czulszy jak UX. Mam bezpośrednie porównanie Corto vs Corto UX.

Ogólnie historia z 6102 jest trochę dziwna. Modele do 2018 miały CW do 8g, późniejsze już do 5g.

Edytowane przez Matss87

Gdzie tak tanio daj namiary proszę

Kilka stron wcześniej jest opisane pochodzenie wędki. Dwa, pisałem również jak ciężko upolować 742LT w Japonii. Trzy,do ceny produktu doliczamy VAT oraz cło- wartość przekracza 150E. Koszty wysyłki są oczywiste.

Ale to calzante 732ss zrobił na mnie dużo większe wrażenie. Zbrojenie mocno vintage ale sam blank i praca tego solid tipa mega plus Dolnik mega krótki. Nie mogę się doczekać testu nad wodą. Na sucho mega kij w tej cenie. Dodam nówka sztuka folia na dolniku :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez matysznak

Kilka stron wcześniej jest opisane pochodzenie wędki. Dwa, pisałem również jak ciężko upolować 742LT w Japonii. Trzy,do ceny produktu doliczamy VAT oraz cło- wartość przekracza 150E. Koszty wysyłki są oczywiste.

Mnie udało się powrócić do niego dzięki tutejszej giełdzie- tak samo jak w końcu udało się kupić EX6102L-T. 

Nie wiem co jest takiego w tych kijach, ale są fajne, nie ma uczucia papieru w ściankach. Ugięcie pod rybą bajka, ładuje się to do rzutu i samą agrafką. Opisane na górkę moim zdaniem, 742 to najlepiej 5g ołowiu, 610L-T- 6-7 może. 

• Like 1

Szukałem ostatnio info nt staryszych wędek - uzbierało się tego troche u mnie, na stronie nie ma info nt archiwalnych produktów, jest dużo w necie ale po rosyjsku niestety.

Znalazłem ciekawy sposób na dotarcie do pewnych informacji, czyli internetowe archiwum stron:

Może się komus przyda:

https://web.archive.org/web/20250117155830/https://olympic-co-ltd.jp/

Pod górnym paskiem macie os czasu, do tego wtyczka do przeglądarki tłumacząca jp na ang. i można sięgć po całe historyczne portfolio z cenami/opisami etc..

• 2 tygodnie później...

GLAPS-1153MH

Pytanie czy miał ktoś ten model w ręku to skrajny optymizm zahaczający o naiwność.

Spytam więc inaczej - czy ktoś widział jakiekolwiek wzmianki/wpisy użytkowników tego kija?

Konstrukcja raczej nietypowa, do bardzo specyficznych zastosowań.

I jak to z narzędziami specjalistycznymi i niszowymi czesto bywa ciężko znaleźć informacje :)

Edytowane przez Night_Walker

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Ja łowię i jestem bardzo zadowolony - czuły, dość dobrze opisany i przyjemnie gnący się kijek, świetnie animuje mi się nim jaskółki. Tyle, że należy wziąć pod uwagę, że jak ktoś szuka czegoś do modnego, agresywnego tłuczenia typu opad do dna - podbicie, to mógłby się tym kijem rozczarować.

Czy łowi ktoś takim kijem Graphiteleader Finezza UX 23GFINUS-752L-T???

Tym nie łowiłem ale oczko wyższym modelem 19 GLFS 752L-T i tak jak kolega wyżej pisał taki jakiś kluchowaty, nie przypadł mi do gustu, bardzo podobny do modelu UX. Bardziej lubię łowić 19 GLFS 752L-S, zdecydowanie szybsza w szczycie i nie taka rozchwiana.

Z innych modeli polecam Corto UX 23GCORUS-742L-T, bardzo przyjemny kijek

• Like 1

• 3 tygodnie później...