Skocz do zawartości

Wędki Graphiteleader

Krzysiek_W

Rekomendowane odpowiedzi

mialem oba, to sa zupelnie inne kijki :)

osobiscie z tych dwoch wybralem Carabusa

Hej miałem pytać o porównanie Grafita Finezza 1-10g z Sky dreamem 1,5-9g. Mam ten drugi i całkiem go lubię ale w końcu się zużyje albo uszkodzę i szukam czegoś podobnego w zakresie właśnie 1-10g w długości 2,20-2,40. Najlepiej by było w jednoskładzie ...

Najbardziej chodzi mi o pracę, rzuty i długość dolnika bo sky dream ma trochę krótki ..

• Like 1

No wiesz taka wykałaczka to jednak delikatna jest. :D

U mnie na dolniku, od dużych ryb pojawił się mały ubytek w lakierze.

Gąbka brudna już (czarna ale pod światło widać)

Łączenie też się zużywa (już chyba z 10 razy tę wędkę składałem  ;))

No jak nic nadciąga jej kres ... :D

No i krótsza i bym spróbował (żeby wiedzieć, żadnego Graphiteleader'a nie miałem nawet w ręku) i w ogóle ...

A Finezza wygląd fajnie, taka ... bez wodotrysków jak lubię.

A Swojej, to się chwalę jak kupię używkę za 300pln a jak nie chcę kłamać a pyta ile, to mówię "uwierz nie chcesz wiedzieć" - i to działa. Zawsze działało. A do niedawna się ścigałem motocyklami SBK to wędkarstwo uwierz Moja przywitała z wielką ulgą  :D

No i wiesz równowaga. Nowa torebka, nowa wędka, czasem odwrotnie.  ;)

Edytowane przez Qh_
  • Like 2

• 2 tygodnie później...

Panowie odświeżę trochę temat bo nie mogę znaleźć dokładnych informacji jakich potrzebuje na temat finezzy19 do 5g (wklejka).

Mianowicie chodzi mi o realny zakres ciężarów wyrzutu i komfortowo ile gram ogarnia. Chciałbym też dowiedzieć się o średnicy blanku dolniku

GCRTS-612L-T nie będzie działać z tak lekkimi główkami. Miałem ten kijek, działał najlepiej z główkami 2-3g do ok 6-7g plus 2 calowa gumeczka.

Dzięki za info, czyli raczej rozejrzę się za wersją HS. Chyba, że... wersja z tubularem sprawdzi się przy lekkim twitchu, woblery do 5cm i waga max 5g. 

Jeszcze jedno pytanie.

-20GCORUS-642L-HS Corto UX

-GCRTS-642L-HS Corto 18

Corto 18 będzie zdecydowanie szybsze, ale czy bardziej spolegliwe w szczycie ? Corto ma 0,6mm średnicy w szczycie a UX 0,7mm. Obydwa to HS. Niestety, na Corto 18 musze jeszcze poczekać, więc chciałbym chwilowo zaleczyć kompleks posiadanie GL, modelem UX. 

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Szukam opinii na temat wędki Graphiteleader Tiro GOTS-792ML (2.36, 4-22g), stara wersja, nie NUOVO. Interesuje mnie realny cw, akcja i ugięcie oraz ocena możliwości, jeżeli chodzi o łowienie sandaczy i szczupaków na lekko. Z góry dzięki za pomoc.

• 2 tygodnie później...

To nowość z 2024 więc ciężko będzie o opinie. Być może jest mu blisko do kuzyna Silverado 17 który jest suchy i megaczuły. Być może jest tylko nieco bardziej spolegliwy i delikatnie stracił na czułości. Najpewniej jest dobrze opisany. Ale to wszystko tylko moje domysły

Panowie, wypowie się ktoś na temat Finezzy Prototype. Interesuje mnie model bodajże z 2013 roku, z rękojeścią wykonaną z korka. Czy szczyt w tych seriach jest spolegliwy, czy juz bardziej podchodzi pracą pod Corto z HS? Kij miałby być przeznaczony do lekkiego jigowania na główkach max 2g.

• 3 tygodnie później...