jackybrown Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Panowie oglaszam maly konkurs pod tytulem jaki bledy najczesciej sa robione w lowieniu musky (remek nie moze brac udzialu bo zaliczyl wszystkie ) .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 1-zbyt słaby zestaw2-niecierpliwośc,wprost proporcjonalna do cierpliwosci musky-ego 3-prowadzenie przynęt w sposów nieodpowiedni? z tego co widzę na filmach to raczej Top water niż deep water Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 @slider@ Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 1. Adrenalina2. Przynęta3. Strategia4. Brak skupienia5. podnieta ze pod tobą pływają musky po 40' PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TERMOS Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Jak by sie tak wczoc w sytuacje to ryba 10 000 tys. rzutow wiec.Poza stalowymi nerwami po braniu ,zestaw czyli palka ,plecionka ,0,38 i solidny mlyn (napewno niemoze byc to zestaw na letnie okonki i male szczupaczki),mozna tylko zaszybko zacinac po braniu na popki a juz po zacieciu cholowac rybe silowo a potem podbierac reka(jak robil remek ) zamiast chwytakiem .Nastepnie mozna jeszcze miec kaca po takiej imprezie(na jakiej byl remek) i tracic sprawnosc w rekach co w kolejnosci oslabia sciegna i powoduje ze lowimy dragajac szczytowka .Ciche podanie przynenty moze tez cos pokielbasic .Moze lepiej pozadnie chlapnac ,kurczaki ale nam kolega klina zabil .Kolor przynenty moze i nieprawidlowy wezel ,agrafki i przypon .Zadnych fluokarbonow .Tu sie nic niemoze przydazyc .Sama przyneta nie moze zaszybka pracowac .hasior,slider a mowili ze nagroda jest wyjaz na Musky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 1 Złe miejsce2 Zła pora3 Zła prędkość prowadzenia przynęty4 Nieodpowiednia głębokość prowadzenia przynęty5 Braki w technice, wiedzy, umiejętnosciach Coś wygrałem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jackybrown Opublikowano 9 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 GLOWNA NAGRODA TO UWAGA ! LEKKO UZYWANY JERK FIRMY TRU - GLIDE .pzd jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TERMOS Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Coś wygrałem ?? -LEKKO UZYWANY JERK FIRMY TRU - GLIDE http://www.trueglide.com/Widzisz standerus a wycieczkie ktos zgarnal po cichu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Znów zostaliśmy wydy.... Wszystko przez PO <_< , decydenci ******Siedzisz po nocach, piszesz po forum i tyle z tego wynika...Cały ten trud na marne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TERMOS Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Siedzisz po nocach, piszesz po forum i tyle z tego wynika...No to co po jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki72 Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Ja napisze co warto zrobic:-lowic na wodach w ktorych wystepuje muskie.-przy niskim cisnieniu i zachmurzonym niebie lowimy na przynety powierzchniowe i plytko zchodzace, przy wysokim cisnieniu (zazwyczaj bezchmurne niebo) szukamy go glebiej za pomoca wszelkiej masci gum i woblerow.-lokalizacja ryby, wszelkiego typu zielska i kamienie, charakterystyka dna( gorki, rafy i uskoki dna, temperatura wody najbardziej preferowana 68-73 F, fazy ksiezyca, wiatr poludniowy i poludniowo-zachodni.-tempo prowadzonych przynet w wiekszosci przypadkow szybkie, wyjatkiem (chociaz nie zawsze) sa dni chlodne z wiatrem polnocnym (lepiej wtedy siedziec w domu )-regularne czytanie dwumiesiecznika Musky Hunter - naprawde kopalnia wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Błędy? Błędem jest polowanie na muski . A na poważnie: Szanowni przedmówcy wymienili ich kilka, a ja dodam jeden warunek (nie błąd) - mieć mnóstwo fartu. Czytając niektóre wypowiedzi w net'cie doszedłem do wniosku, że ten element jest super ważny, bo nowicjusze też polują z sukcesem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 1. Przyjęcie, że się rybkę złowi2. Przywiązanie do jednej przynęty3. Łowienie tam gdzie ich nie ma4. Przenoszenie doświadczeń z łowienia szczupaków5. Łowienie na zbyt delikatny sprzęt To kiedy jadę na wycieczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Chętnie poczytam. Przy okazji dowiem się jakie cechy manie charakteryzują Będzie trochę śmiechu. Całe szczęście, że to ja piszę relację. Napiszę jak Jacek zachowuje się gdy traci musky Moje błędy są niczym -> biorąc pod uwagę, że mój mózg podczas holu musky musiał: a) próbować wyciągnąć musky - bo wszyscy łowcy musky obecni na łodzi mieli przede mną rybę i ją stracili Ben doradzał mi po angielskuc) Jacek krzyczał po polsku d) ręki nie czułem od wiaderka (będziecie wiedzieć o co chodzi - w relacji napiszę) PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Jak by sie tak wczoc w sytuacje to ryba 10 000 tys. rzutow wiec. 10 000 rzutów to przez godzinę trzeba zrobić by choć mieć szansę na musky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jackybrown Opublikowano 10 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 zaczynajac od poczatku 1. slaby sprzet .... A.(przed wylotem remka zapytalem remku masz jakis mocny kreciolek co by te moje wiaderka i gumki dal rade przyciagnac po rzucie do lodzi ? )odpowiedz padla spoko mam (przywiozl conqest 250 <_< ,na ktorego udalo(!) mu sie nawet nakrecic 50 yds plecionki najcienszej jaka mielismy 40 lbs a wiec prawie przy kazdym rzucie remek zwiedzal dno szpuli )p.s a tak pzatym to fajny kreciolek B. nastepne pytanie padlo ''jacek a jaki kijek masz na te musky? odpowiadam ze do 3oz legent turnament i 3.5 oz avid ...remek -to moze ja wezme megabassa... WEDKA MUSI BYC DLUGA!!!8,6 TO MINIMUM ,MOCNA TZN BARDZO MOCNA DO PLECIONKI 70 LBS I W GORE,ORAZ NAJWAZNIEJSZE LEKKA remek wie dlaczego... acha jeszcze jedno dlugi dolnik!!! panowie o to pierwszy punkt jutro bedzie drugi z cyklu ''jak remek nie chcial zlowic musky'' pozd jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 To co wygrałem coś czy nie?? jak jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jackybrown Opublikowano 10 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 standerus cierpliwosci to jest opowiesc w odcinkach a najlepsze przed nami tzn straszenie muskych itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Tzn Remek łowił na stojąco a powinien w kucki albo czołgając się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Straszenie musky - no wiedziałem ze Remek wziął ten swój krem z filtrem i w ramach bycia japończykiem odstawiał kabuki nad wodą płynie na miejscówkę: http://travel.webshots.com/photo/1022118109030524094MqSLsisO KQ twardo łowi: http://travel.webshots.com/photo/1022170791030524094FVAcdMpy BS Nie tylko muskie się by wystraszył, u nas nawet jak mu metrówka wyszła to spierniczała że aż się muł unosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jackybrown Opublikowano 10 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Tzn Remek łowił na stojąco a powinien w kucki albo czołgając się? probowal muskiego szczytowka dzgnac niby halabarda jakas co potem tlumaczyl ze to miala byc osemka ale RZYMSKA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Ponieważ widzę, że lejek przek który nadają jest jakiś pokręcony moje stanowisko w tej sprawie. panowie o to pierwszy punkt jutro bedzie drugi z cyklu ''jak remek nie chcial zlowic musky'' pozd jacek Chyba muszę napisać coś o tzw. ptasich gniazdach PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Nie tylko muskie się by wystraszył, u nas nawet jak mu metrówka wyszła to spierniczała że aż się muł unosił Skutecznie się maskuję ale ... widać te irlandzkie są szkolone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jackybrown Opublikowano 10 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 PTASIE GNIAZDA ....HMMM NIESTETY MUSIALEM TROSZKE SIE PLATAC ABY TRZYMAC REMKA ZAJETEGO CZYMKOLWIEK ZWIAZANYM Z WEDKARSTWEM A NIE TYLKO KLIKANIEM ZDJEC...... <_< P.S. adc juz zamowilem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Czekam na następne 4 jeszcze zostały. Jeden znam więc ... trzy pozostałe będą dla mnie odkryciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jackybrown Opublikowano 1 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 ODCINEK DRUGI pt.''co zrobic aby nie zlowic''Po kilku rzutach dokladnie po pierwszych 30 min jeden z wielkich lowcow musky ma branie jak to okreslil pukniecie to nie bylo tylko cos w rodzju STOP I ODDAJ niestety nie zdazyl zaciac wystarczajaco mocno i przestal krecic kolowrotkiem i dziwna mina patrzy sie na Nas....moja reakcja byla jedna KREC !!!NIE STAWAJ !!! po czym obydwaj widzimy duzego musky plynacego wprost na lodke i dziwnie lypiacego okiem gdzie sie to podzialo co probowal zjesc...niestety przyneta byla jakies 15 m za nim poniewaz KTOS PRZESTAL KRECIC KOLOWROTKIEM!!!!!.Wiec pamietajmy jesli ta ryba zaatakuje to nie robi jej roznicy czy przyneta ma jeden czy tez 3 haki ona chce ja po prostu zabic i zjesc ....pamietajmy ze mowimy o ataku nie o o odprowadzeniu poniewaz jak moj przyjaciel mowi follows dosnt count!w nastepnym odcinku naszej powiesci bedzie o Remku co muskiego halabarda dzgal.... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jackybrown Opublikowano 1 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 ODCINEK TRZECI pt. ''wedka czy halabarda'' ...musky jest ''na przynecie ''tzn dwa cm za nia rybka meterek z kawalkiem czyli jest calkiem calkiem ....co robimy aby jej nie zlowic : A: wyjmujemy przynete z wody(podziwiajac piekny pysk zddziwionego musky)B: probujemy nazdziac (z pluskiem )muskiego na szczytowkeC:robime mala osemke krotka wedka (przeciez metrowa ryba zakreca na recznym w miejscu)d: wyklinamy niechlubne prowadzenie sie jego i jego matki(moja specjalnosc <_< )wniosek ...jak remek i tadek powiedzieli to sa k...a nie ryby i zgadzam sie z tym w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jackybrown
Panowie oglaszam maly konkurs pod tytulem jaki bledy najczesciej sa robione w lowieniu musky (remek nie moze brac udzialu bo zaliczyl wszystkie ) ....
Top użytkownicy dla tego pytania
21
10
7
5
Popularne dni
22 Paź
18
10 Wrz
14
9 Wrz
9