Skocz do zawartości
  • 0

5 BLEDOW W LOWIENIU MUSKY

jackybrown

Pytanie

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak by sie tak wczoc w sytuacje to ryba 10 000 tys. rzutow wiec.

Poza stalowymi nerwami po braniu ,zestaw czyli palka ,plecionka ,0,38 i solidny mlyn (napewno niemoze byc to zestaw na letnie okonki i male szczupaczki),mozna tylko

zaszybko zacinac po braniu na popki a juz po zacieciu cholowac rybe silowo a potem podbierac reka(jak robil remek :D ) zamiast chwytakiem .Nastepnie mozna jeszcze miec kaca po takiej imprezie(na jakiej byl remek) i tracic sprawnosc w rekach co w kolejnosci oslabia sciegna i powoduje ze lowimy dragajac szczytowka .Ciche podanie przynenty moze tez cos pokielbasic .Moze lepiej pozadnie chlapnac ,kurczaki ale nam kolega klina zabil .Kolor przynenty moze i nieprawidlowy wezel ,agrafki i przypon .Zadnych fluokarbonow .Tu sie nic niemoze przydazyc .Sama przyneta nie moze zaszybka pracowac .

hasior,slider a mowili ze nagroda jest wyjaz na Musky :mellow:

• 0

Ja napisze co warto zrobic:

-lowic na wodach w ktorych wystepuje muskie.

-przy niskim cisnieniu i zachmurzonym niebie lowimy na przynety powierzchniowe i plytko zchodzace, przy wysokim cisnieniu (zazwyczaj bezchmurne niebo) szukamy go glebiej za pomoca wszelkiej masci gum i woblerow.

-lokalizacja ryby, wszelkiego typu zielska i kamienie, charakterystyka dna( gorki, rafy i uskoki dna, temperatura wody najbardziej preferowana 68-73 F, fazy ksiezyca, wiatr poludniowy i poludniowo-zachodni.

-tempo prowadzonych przynet w wiekszosci przypadkow szybkie, wyjatkiem (chociaz nie zawsze) sa dni chlodne z wiatrem polnocnym (lepiej wtedy siedziec w domu :mellow: )

-regularne czytanie dwumiesiecznika Musky Hunter - naprawde kopalnia wiedzy.

• 0

Błędy?

Błędem jest polowanie na muski :lol:.

A na poważnie: Szanowni przedmówcy wymienili ich kilka, a ja dodam jeden warunek (nie błąd) - mieć mnóstwo fartu. Czytając niektóre wypowiedzi w net'cie doszedłem do wniosku, że ten element jest super ważny, bo nowicjusze też polują z sukcesem.

• 0

Chętnie poczytam. Przy okazji dowiem się jakie cechy manie charakteryzują :D Będzie trochę śmiechu.

Całe szczęście, że to ja piszę relację. Napiszę jak Jacek zachowuje się gdy traci musky :D Moje błędy są niczym -> biorąc pod uwagę, że mój mózg podczas holu musky musiał:

a) próbować wyciągnąć musky - bo wszyscy łowcy musky obecni na łodzi mieli przede mną rybę i ją stracili :lol:

B) Ben doradzał mi po angielsku

c) Jacek krzyczał po polsku :D

d) ręki nie czułem od wiaderka (będziecie wiedzieć o co chodzi - w relacji napiszę)

Pozdrawiam

Remek

• 0

zaczynajac od poczatku

1. slaby sprzet ....

A.(przed wylotem remka zapytalem remku masz jakis mocny kreciolek co by te moje wiaderka i gumki dal rade przyciagnac po rzucie do lodzi ? )

odpowiedz padla spoko mam (przywiozl conqest 250 :lol: :unsure: <_< ,na ktorego udalo(!) mu sie nawet nakrecic 50 yds plecionki najcienszej jaka mielismy 40 lbs a wiec prawie przy kazdym rzucie remek zwiedzal dno szpuli :lol: )

p.s a tak pzatym to fajny kreciolek

B. nastepne pytanie padlo ''jacek a jaki kijek masz na te musky? odpowiadam ze do 3oz legent turnament i 3.5 oz avid ...

remek -to moze ja wezme megabassa... :lol: :lol: :lol:

WEDKA MUSI BYC DLUGA!!!8,6 TO MINIMUM ,MOCNA TZN BARDZO MOCNA DO PLECIONKI 70 LBS I W GORE,ORAZ NAJWAZNIEJSZE LEKKA remek wie dlaczego... :mellow: acha jeszcze jedno dlugi dolnik!!!

panowie o to pierwszy punkt jutro bedzie drugi z cyklu ''jak remek nie chcial zlowic musky'' pozd jacek

• 0

Straszenie musky - no wiedziałem ze Remek wziął ten swój krem z filtrem :mellow: i w ramach bycia japończykiem odstawiał kabuki nad wodą :lol: :lol:

płynie na miejscówkę:

http://travel.webshots.com/photo/1022118109030524094MqSLsisO KQ

twardo łowi:

http://travel.webshots.com/photo/1022170791030524094FVAcdMpy BS

Nie tylko muskie się by wystraszył, u nas nawet jak mu metrówka wyszła to spierniczała że aż się muł unosił :mellow:

• 0

Ponieważ widzę, że lejek przek który nadają jest jakiś pokręcony moje stanowisko w tej sprawie.

panowie o to pierwszy punkt jutro bedzie drugi z cyklu ''jak remek nie chcial zlowic musky'' pozd jacek

Chyba muszę napisać coś o tzw. ptasich gniazdach :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

ODCINEK DRUGI pt.''co zrobic aby nie zlowic''

Po kilku rzutach dokladnie po pierwszych 30 min jeden z wielkich lowcow musky ma branie jak to okreslil pukniecie to nie bylo tylko cos w rodzju STOP I ODDAJ niestety nie zdazyl zaciac wystarczajaco mocno i przestal krecic kolowrotkiem i dziwna mina patrzy sie na Nas....moja reakcja byla jedna KREC !!!NIE STAWAJ !!! po czym obydwaj widzimy duzego musky plynacego wprost na lodke i dziwnie lypiacego okiem gdzie sie to podzialo co probowal zjesc...niestety przyneta byla jakies 15 m za nim poniewaz KTOS PRZESTAL KRECIC KOLOWROTKIEM!!!!!.

Wiec pamietajmy jesli ta ryba zaatakuje to nie robi jej roznicy czy przyneta ma jeden czy tez 3 haki ona chce ja po prostu zabic i zjesc ....pamietajmy ze mowimy o ataku nie o o odprowadzeniu poniewaz jak moj przyjaciel mowi follows dosnt count!

w nastepnym odcinku naszej powiesci bedzie o Remku co muskiego halabarda dzgal.... :mellow: <_< B)

• 0

ODCINEK TRZECI pt. ''wedka czy halabarda'' :lol:

...musky jest ''na przynecie ''tzn dwa cm za nia rybka meterek z kawalkiem czyli jest calkiem calkiem ....co robimy aby jej nie zlowic : A: wyjmujemy przynete z wody(podziwiajac piekny pysk zddziwionego musky)

B: probujemy nazdziac (z pluskiem )muskiego na szczytowke

C:robime mala osemke krotka wedka (przeciez metrowa ryba zakreca na recznym w miejscu)

d: wyklinamy niechlubne prowadzenie sie jego i jego matki(moja specjalnosc :mellow: <_< )

wniosek ...jak remek i tadek powiedzieli to sa k...a nie ryby i zgadzam sie z tym w 100%. B)