jackybrown Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Panowie oglaszam maly konkurs pod tytulem jaki bledy najczesciej sa robione w lowieniu musky (remek nie moze brac udzialu bo zaliczyl wszystkie ) .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Ciekawa technika Świetny film! Jak tu nie fascynować się taką rybą. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Niesamowity filmik. Co za durna ryba... <_< Łódka, chlapiąca wędka, goście gadający nad uchem, a ta i tak zagryzła po kilku próbach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Oj Baloo ... zakochałbyś się ... uwierz mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 czytam od dłuższego czasu wątek o amerykańskiej wyprawie Remka a takze o połowach musky i zastanawia mnie jedno. Czy ta ryba, mam na mysli okazałą sztukę, reaguje kiedykolwiek na mniejsze wabiki? Oglądając przynęty na musky nie mogę pozbyc sie wrazenia, ze to strasznie wielkie kloce. Czy są jakieś okresy, warunki środowiskowe czy inne przyczyny dla których musky zaczyna reagować na mniejsze wabiki? Szczupak jest pod tym względem chyba inny. Ze swojej praktyki zauwarzyłem, że te rzeczne warciańskie chętniej atakują 5-7 cm przynety, a żyjace w wielkopolskich jeziorach gustuja raczej w wiekszych wabikach. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomCast Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Tu jest ciekawy FILMIK a szczególnie podoba mi się moment jak gość zacina, a przynęta jak torpeda przelatuje mu koło ucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 A mnie cieszy, że muskie wywinął się spod regulaminu o fotografii Chyba tak, ale z drugiej strony.... czy musky znajduje się w spisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Tak Jurku łowi się na małe woblery. Jest to często stosowany trick w przypadku kiedy nie łowi się na duże przynęty Wcale się nie nabijam ale takie własnie informacje przekazywał nam jeden z przewodników. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 No wlasnie, to co napisal @Jerzy nurtowalo mnie juz grubo przed wyprawa remkowa.No bo, jezeli sa takie momenty, ze mozna cieniej to...wali sie w gruzy caly swiatopoglad polowu tej ryby. Wielka przyneta - bardzo mocny kij(bo innym nie sposob przesunac w pysku wielkiej przynety) - wariacki hol (bo sie kiepsko zahacza i jak dluzej to zejdzie). Przy zalozeniu cienszego lowienia i tego, ze ryba sie zainteresuje taka przyneta zostaje wyeliminowanych kilka pdst problemow przy najczesciej opisywanych plowach Muskie. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Wspaniała ryba. Pełna egzotyka .A przy okazji. Kiedy kolejna częśc Remku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Wspaniała ryba. Pełna egzotyka .A przy okazji. Kiedy kolejna częśc Remku? Niestety zostałem skutecznie zatrzymany w pisaniu kolejnej części. Chciałem w tym tygodniu ale ... nie zdążę. W następnym będzie dalsza część i ... pierwsze ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Musky to dziwna ryba, jakos nie mogę sobie jej przyporzadkować do niczego co w praktyce poznałem. Moje pytanie dotyczące wielkosci wabika miało tez drugie dno. Jedną z najwiekszych zagadek wedkarskich z jaką przyszło mi rozwiazywać to fakt, ze morskie i duże drapieżniki z premedytacją i z dziwną konsekwencją olewają wszystko co ma wiecej niz 12 cm. wyjątkiem są powierzchniowce na Salmo M Marauder Jr. Jesli wabik tonie choćby na 5cm a nie pływa po powierzchni to optymalna wielkosć na ktora mam najwiecej brań to 7-9 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Próbowałeś już na 40cm??? Może w przediale 8-15cm nie żrą i dopiero powyżej się zaczyna?? może przy brzegu występuje pokarm tylko w takim rozmiarze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 pokarm pływajacy w płytkiej parti morza to właśnie nastocentymetrowe makrele, stąd wg mnie brak logiki. na takie mega woby to się troluje za szelfem gdzie głebokosć oscyluje między 110-200 metrów. p.s ale to wątek o musky zaraz nas przesuną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Trzy najwieksze muskie w mojej famili zostaly zlowione na ; Alge 3 , Lake Dorado 6 i najwiekszy 47 cali na Horneta 6 . Wszystkie przypadki bylo to normalne lowienie w toni . Wiekszosc tych filmow to akcje powierzchniowe i tu trudno czyms malym - merdajacym bylo by go skusic ...choc nie mozna tego wykluczyc . Nie ma regul ...chcialem tylko przypomniec . Wlasnie powierzchniowe lowienie budzi te fascynacje . Obserwacja ryby ktora sie nie boi , ktora rzadzi i sama decyduje kiedy uderzyc . Ktora ryba bedzie plywac 2 godziny wokol lodzi i patrzec Ci w oczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Ktora ryba bedzie plywac 2 godziny wokol lodzi i patrzec Ci w oczy ?Biały Rekin?... <_< Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Gdyby muskie dorastaly nawet do 2 metrow to juz bym sie obawial . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 pytanie z trochę innej beczki - jakich haków/ kotwic amerykanie używają przy łowieniu muskie:bezzadziorowych czy z zadzioramilub np. bezzadziorowych przy kotwiczkach, a z zadziorem przy pojedynczym haku ? zastanawia mnie to z dwóch powodów:- cięcie haków itd. - czyli dbanie o najszybsze i w miarę bezbolesne uwolnienie ryby- a tańce i hulanki muskie po zacięciu nad powierzchnią wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 wszystkie przynety, jakie do tej pory kupilem w USA, byly wyposazane fabrycznie w bardzo grube kotwice z zadziorami, jak ktos chce to moze oczywiscie przezbroic ... ja np. przezbrajam, bo te kotwy sa potwornie grube (zaciecie) i z reguly tepe na maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Dokładnie - kotwice są grube i wydawać by się mogło, że niezbyt ostre ale dają radę. Do tego dobry obcinak, który da radę obciąć wszystko małym nakładem siły. Tak jak wspominałem na spotkaniu w Tawernie - ucina się haki by szybko uwolnić rybę - jeśli nie ma takiej możliwości. Jeśli istnieje to oczywiście wyciąga się kotwicę ale ... niekiedy w podbieraku zrobi się taki galimatias, że trzeba .... ciąć i to szybko, by rybie nie zrobić dodatkowych uszkodzeń. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 aha - więc z zadziorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Tak z zadziorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jackybrown
Panowie oglaszam maly konkurs pod tytulem jaki bledy najczesciej sa robione w lowieniu musky (remek nie moze brac udzialu bo zaliczyl wszystkie ) ....
Top użytkownicy dla tego pytania
21
10
7
5
Popularne dni
22 Paź
18
10 Wrz
14
9 Wrz
9