Skocz do zawartości

Pytanie o kijek Batson RX7 IST993F

5384

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mam pytanie do użytkownikiem wędki na w/w blanku ;)

Ponoć to klasyk pstrągowy ale ja bym chciał go zaadoptować do połowów okoni :) 

Boczny troczek, małe jigi, wirówki, woblerki na to będę łowił B)

Nada się ?

DZIĘKI Z ODPOWIEDZI B)

Pozdro

Gość White--fish

Miałem wyżej wymienionego IST993F. O łowieniu na boczny trok, małe jigi sobie daruj.

Wędzisko dobrze spisywało się pod obrotówkami 1-3, woblerami od 3,5 do 10cm (np. Hornet 4cm, Alaska 3,5cm czy X-Rap 10cm).

Opad pokazywała od gumy 2,5" na główce 5-7g, śmigała aż do kopyta 4 na główce 5g.

Ogólenie ujmując, świetny kij do cięższego łowienia okoni i szczupaków/sandaczy na lekko.

Miałem wyżej wymienionego IST993F. O łowieniu na boczny trok, małe jigi sobie daruj.

Wędzisko dobrze spisywało się pod obrotówkami 1-3, woblerami od 3,5 do 10cm (np. Hornet 4cm, Alaska 3,5cm czy X-Rap 10cm).

Opad pokazywała od gumy 2,5" na główce 5-7g, śmigała aż do kopyta 4 na główce 5g.

Ogólenie ujmując, świetny kij do cięższego łowienia okoni i szczupaków/sandaczy na lekko.

Mam kijka ukręconego na tym blanku  i też nim poławiam pasiaki ale tak jak napisał kolega Suchotnik

do takich wobków i obrotówek w sam raz a gumy na głowkach dopiero od 5g.

Na troka nie łowię natomiast uważam że to blank nie do tej metody, za to pięknie się gnie i jest bardzo mało spadów rybek.

Kolejne potwierdzenie opinii Kolegów powyżej - pstrąg jak najbardziej tak (10lb "z zapasem" ;) ), obrotówki od 1 do 3, gumy dopiero od min. 5 gram, boczny trok odpada. Osobiście bawię się okoniami z S4P 9,5cm na offsecie i jest ok. Dodatkowo dla mnie to kijek na jazie (szczególnie wzdłuż burty) i klenie.

Ja też go mam. Zakupiłem kilka lat temu w FC, tyle że w komplecie z 2 szczytówkami. Jedna z nich to wklejka i w takiej konfiguracji na bocznym troku spisuje się jak dla mnie bardzo dobrze. Wędka była opisywana w artykule na jb, pod tytułem "Rodbuilderzy polecają- wędki na okonie".