Skocz do zawartości

Dlaczego bezzadziorowce są lepsze...

cristovo

Rekomendowane odpowiedzi

Wideł łowny jest, wiadomo nie od dziś. 

:)

Łatwiej wyciąga się z ręki ownery niż vmc. :)

Ręka w wodę dla znieczulenia, szczypce, mocny chwyt i bach... dwa razy koledze wyjmowałem kotwę z palca... raz sam sobie. 

Można po wyjęciu dać w palnik dla usunięcia tężca, malarii, wirusa denga.... co tam kto lubi.  :)

W kategorii uszkodzeń wędkarskich mam 3 cm bliznę na powiece, pod okiem... dolnik zaatakował. Pisałem już kiedyś o tym. Pozdrawiam okulistę, który mi to szył... genialna robota. 

Edytowane przez AdasCzeski

Dwa lata temu na Kwisie miałem podobny połów, tyle że kciuk :D Oczywiście, też na zadziorze...
Do auta daleko, mróz, śniegu po kolana i żywej duszy wokół (Andrzej gdzieś jak zwykle wsiąkł :D )

Kombinerki w łapę, pysk na kłódkę, coby ryb nie płoszyć, chwila skupienia i mimo zimy kilka kropel potu na czole. Frajdy nie ma, ale przynajmniej łowić można dalej ;)

PS Kotwiczka weszła w paluch jak w masło, piekielne ostra! Samo wbicie nic nie boli B)

Wniosek jest prosty.Jak już wbijać kotwę to tak aby na wylot przeszła... :rolleyes:

Można wtedy zrobić "bezzadziora" a taki o niebo lepiej wychodzi... ;)

• Like 1

Wideł łowny jest, wiadomo nie od dziś. 

:)

Łatwiej wyciąga się z ręki ownery niż vmc. :)

Ręka w wodę dla znieczulenia, szczypce, mocny chwyt i bach... dwa razy koledze wyjmowałem kotwę z palca... raz sam sobie. 

Można po wyjęciu dać w palnik dla usunięcia tężca, malarii, wirusa denga.... co tam kto lubi.  :)

Kiedyś łowiąc z wody postanowiłem szybko podebrać niewymiarowego szczupaka, który zaczepił się blisko oka, aby w trakcie holu nie uszkodził się bardziej. Oczywiście ryba zaczęła szamotać się w mojej ręce i skończyło się tak, ze szczupak odpłynął, a ja zostałem z kotwicą wbitą w dłoń między kciukiem, a wskazującym palcem :D Ku memu zaskoczeniu wcale nie bolało, aż do momentu, kiedy grot doszedł do skóry...  :wacko:  No i zaczął się kłopocik :P  Wyszło, że samemu nie jestem w stanie przezwyciężyć bólu. Skończył się na pogotowiu, gdzie wystarczyło szybkie szarpnięcie za kotwicę i było po sprawie :D Generalnie więcej strachu niż bólu, ale warto mieć, (jeśli nie przy sobie, to chociaż w samochodzie) coś do cięcia metalu :)