Logistyk Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 na tvp1 własnie leci o kłusolach program Celownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 smieszne,sąd mała szkodliwość i niewielkie ilosci ryb złapanych przez kłusola.kara 150-200zł a ryby sprzedaje za 500zł.tylko łapac jak powiedział strażnik ,paranoja poprpstu,ludzie w sadach niemaja pojecia o skali procederu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Logistyk Opublikowano 11 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 To jest absurdalne. Problem tkwi w tym, że wszelakie knajpy skupujące ryby nie mają obowiązku sprawdzić pochodzenia ryb.A kłusownicy zarabiają na tym procederze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Logistyk Opublikowano 11 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 http://www.itvp.pl/event/celownik/?tab=1Tutaj powinien niedługo pojawić się ten odcinek.Jak się pojawi, dam odrazu znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 savior Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Witam,Myślałem że powiedzą ze do takich można strzelać bez ostrzeżenia. Najpierw po tytule postu myślałem ze jakaś nowa telewizja (znaczy kanał TV) ja nie zdążyłem to obejrzę sobie na podanym linku. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Logistyk Opublikowano 11 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Właśnie ten krótki reportaż został umieszczony na itvp:Oto link: http://www.itvp.pl/video.html?channel_id=499&site_id=811 &genre_id=503&form_id=479&video=42949 Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Aby kłusol był ukarany musiałby za...ć ryby ze sędziemu sądu, wówczas może by było inaczej.To jest tzw niska szkodliwość czynu i szkoda tracić nerwy oglądając ten program.Przyznaję oglądałem i widać żal,bezsilność i frustrację strażników parku.Wykonują ciężką i niebezpieczną pracę a praktycznie nieefektywną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Aby kłusol był ukarany musiałby za...ć ryby ze sędziemu sądu, wówczas może by było inaczej.To jest tzw niska szkodliwość czynu i szkoda tracić nerwy oglądając ten program.Przyznaję oglądałem i widać żal,bezsilność i frustrację strażników parku.Wykonują ciężką i niebezpieczną pracę a praktycznie nieefektywną. A czy dzierżawca wody pofatygował się do sądu jako pokrzywdzony i oskarżyciel posiłkowy??? Czy przedstawił swoje straty? Przecież to nie tylko wartość rynkowa kilograma skłusowanej ryby?? Czy jak Tobie ktoś jabłka z sadu ukradnie, to czekasz w domu spokojnie na wyrok sądu??O tym, że da się ukarać kłusowników, można przeczytać w tym lub w tym wątku PS. Tak już na zakończenie - dla zainteresowanych (ale nie biciem piany) polecam np. ten artykuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Będę jeszcze wrzucał różne wątki z US ale to dlatego by wrzucić kilka ciekawostek ze świata DNR - ... na samą nazwę wędkarze w USA trzęsą się ze strachu Jak taki gościu przypływa do łodzi ... dokumenty same wychodzą z portfela. Podczas wizyty w US słyszałem kilkanaście razy ten skrót. Ludzie wyszkoleni, wyposażeni w sprzęt najwyższej klasy - zarówno ten pływający jak i strzelający. Potrafią nagrać przestępstwo z ukrycia. Później konfiskują wszystko - wędki, łódkę a nawet samochód którym przyjechałeś na łowisko. Kary? Nikomu się nie opłaca łowić na dziko, nieprzestrzegania regulaminowych wymiarów, czy zabierania ryb z łowisk gdzie tego robić nie wolno. Kary są olbrzymie a sam DNR ma więcej uprawnień niż policja. Podczas łowienia na Vermillion widziałem przedstawiciela DNR raz. Podpłynął do nas, jak do każdej łodzi na jeziorze i .... zrobił z nami ankietę (!!!) Pytania były na temat turystyki, wędkarstwa i tego co dzieje się na jeziorze. Mimo, że wszyscy stali na baczność, kazał nam łowić a jednocześnie przeprowadzał ankietę. Dzięki niemu wiedzieliśmy również co dzieje się na jeziorze (właściwie dzięki ankiecie). U nas to niestety mało realne. Każdy chce dyskutować ale ... jest i w tym trochę uroku oraz ... brak ryb. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 biosteron Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Na temat DNR słyszałem kiedyś w którejś tam audycji Zew Natury,była temu poświęcona cala audycja.Z tego co pamiętam zezwolenia na łowienie są dostępne praktycznie w każdej stacji benzynowej, od razu jest wręczany regulamin połowu na dany stan.I tam nie ma tłumaczenia tego typu że:nie wiedziałem,nikt mnie o tym nie poinformował lub jestem nie tutejszy,a za zbędną dyskusje powalają klienta na ziemie ,kują w kajdany i tak to się kończy...czasem przepada cały majątek,dom, auto a do tego nawet 10tys dolarów grzywny.Taka się toczyła dyskusja w audycji Zew Natury.Ja to napisałem w wielkim skrócie. Ps. Ja chce tak samo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Dodam tylko, że nie tylko DNR jest sławny. Strażnicy w Parkach Narodowych są też bardzo ostrzy. W ogóle, w Stanach, jest inna kindersztuba - nie dyskutuje się z oficerami Law Enforcement (egzekwowania prawa), a nieznajomość prawa jest czynnikiem obciążającym, bo zdobycie informacji jest bardzo łatwe (regulacje są napisane w prosty i zrozumiały sposó. Ale, ale. Nie myślcie sobie, że tam nie ma kłusoli, są i mają się dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomaszek Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Jak taki gościu przypływa do łodzi ... dokumenty same wychodzą z portfela Widzę remek, że ktoś narobił w pory, na widok Chucka Norrisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Redzi Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 śmieszne to wszystko jest. Sami jak mówią kłusownicy się śmieją z tych kar. Powinno im się dojebać 5tysiecy raz potem 10 i by sie uspokoili. A tak to sie dalej śmieją strażnikom w twarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zbiczeek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 za zbędną dyskusje powalają klienta na ziemie ,kują w kajdany i tak to się kończy...czasem przepada cały majątek,dom, auto a do tego nawet 10tys dolarów grzywny amerykańskie pomysły możnaby podsumować słowami powszechnie uważanymi za obelżywe, ale wystarczy, że są amerykańskie.....a i tak wszyscy wiedzą P.S. Łepkowi z osiedla dziś wpadła do mojego ogródka piłka, przeskoczył przez metrowy płotek i ją sobie wyciągnął. Ma szczęście, że to nie Ameryka, bo może bym go M16 potraktował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Aby kłusol był ukarany musiałby za...ć ryby ze sędziemu sądu, wówczas może by było inaczej.To jest tzw niska szkodliwość czynu i szkoda tracić nerwy oglądając ten program.Przyznaję oglądałem i widać żal,bezsilność i frustrację strażników parku.Wykonują ciężką i niebezpieczną pracę a praktycznie nieefektywną. A czy dzierżawca wody pofatygował się do sądu jako pokrzywdzony i oskarżyciel posiłkowy??? Czy przedstawił swoje straty? Przecież to nie tylko wartość rynkowa kilograma skłusowanej ryby?? Czy jak Tobie ktoś jabłka z sadu ukradnie, to czekasz w domu spokojnie na wyrok sądu??O tym, że da się ukarać kłusowników, można przeczytać w tym lub w tym wątku PS. Tak już na zakończenie - dla zainteresowanych (ale nie biciem piany) polecam np. ten artykuł Taki mały promyczki w ciemnym tunelu... http://www.pzw.org.pl/18/mod.php?dir=wiadomosci&file=cas cade&id_wiadomosci=13614&id_kategorii=1&opcja=wi adomosc&pozycja=0 http://www.pzw.org.pl/18/mod.php?dir=wiadomosci&file=cas cade&id_wiadomosci=13613&id_kategorii=1&opcja=wi adomosc&pozycja=0Kwoty nie są takie niskie, a co - godne podkreślenia zwłaszcza w drugim przypadku - udział pełnomocnika dzierżawcy/właściciela wody w postępowaniu sądowym.To chyba jest droga.. I gotowe rozwiązania prawne, z których trzeba umieć korzystać, a nie emocjonowanie się kałachami w dorzeczu Wołgi czy M16 w Jusa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Widzę remek, że ktoś narobił w pory, na widok Chucka Norrisa Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Na temat DNR słyszałem kiedyś w którejś tam audycji Zew Natury,była temu poświęcona cala audycja.Z tego co pamiętam zezwolenia na łowienie są dostępne praktycznie w każdej stacji benzynowej, od razu jest wręczany regulamin połowu na dany stan.I tam nie ma tłumaczenia tego typu że:nie wiedziałem,nikt mnie o tym nie poinformował lub jestem nie tutejszy,a za zbędną dyskusje powalają klienta na ziemie ,kują w kajdany i tak to się kończy...czasem przepada cały majątek,dom, auto a do tego nawet 10tys dolarów grzywny.Taka się toczyła dyskusja w audycji Zew Natury.Ja to napisałem w wielkim skrócie. Ps. Ja chce tak samo . Ja kupiłem raz w sklepiku wędkarskim a raz po prostu przez internet. Wypełniłem wszystkie pola w formularzu, podałem kartę kredytową, wydrukowałem i ... wsadzilem do portfela Gościu z DNR może to w każdym momencie sprawdzić, czy mam wykupione zezwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 http://www.rybobranie.pl/wiadomosci/2367/24/klusownicy_podpa laja_lodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Czytałem niedawno ciekawy artykuł na temat kodeksu karnego. Wynika z niego, że środowiska które mają największy wpływ na jego kształt to ludzie którzy uważają, że kara nie działa odstraszająco. Jak widać wpływy tych ludzi są bardzo duże i doprowadziły do totalnego skretynienie wymiary sprawiedliwości. Reportaże o kolejnych skandalach staja się już nudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Czytałem niedawno ciekawy artykuł na temat kodeksu karnego. Wynika z niego, że środowiska które mają największy wpływ na jego kształt to ludzie którzy uważają, że kara nie działa odstraszająco. Jak widać wpływy tych ludzi są bardzo duże i doprowadziły do totalnego skretynienie wymiary sprawiedliwości. Reportaże o kolejnych skandalach staja się już nudne. Całkowicie się zgadzam, dodał bym jeszcze nieuchronność kary. Co z tego że będą mandaty po 2 000pln skoro nie będzie kontrolujących, będzie niska szkodliwość czy będziesz musiał się poddać egzekucji kary za 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 To ja działa polski wymiar sprawiedliwości nie jest dziełem przypadku. Dział tak jak ma działać. Te ciągłe afery maja uświadomić poddanym kilka zasad. Nie ma sprawiedliwości na świecie, racje ma ten kto ma pieniądze, nie waż się ruszać ludzi władzy, nie ruszajcie naszych to my nie ruszymy waszych, jak chcesz coś skubnąć, zachowuj kolejność skubania bo jak nie to cię ukarzemy dla przykładu. Dla tych co się nie zastosują jest instytucja przedawnienia oraz zagnębienie kosztami postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Logistyk
na tvp1 własnie leci o kłusolach program Celownik
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi