KRIspin Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Oj podoba mi się ten zestawik na dolnik bardzo ładnie dobrane kolorki .Co to za gatunek drewna na insert i tuleje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 17 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 To bocote.drewno o bardzo ładnej teksturze, twarde i mimo że oleiste to dobrze się klejące.Przy wyborze drewna , z braku szczegółowych informacji na polskich stronach,sprawdziłem z jakiego drewna nie wymagającego stabilizacji sprzedawane są inserty w sklepach USA. A tu jeszcze kilka gatunków czekających w kolejce m.in.drewno różane,cocobolo,zebrano,oliwka,padouk,ipe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bryzers Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Jeśli masz klocek zebrano to obrabiaj go w poprzek słojów. Zdecydowanie lepiej wygląda. Ma wtedy ładną faktórę. Na stronie Hubertusa jest zrobiony kijek z tym insertem. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 26 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Wieczny brak czasu,ale wreszcie coś ruszyło.Tak to w przybliżeniu będzie wyglądać , może coś tam jeszcze podszlifuję przed klejeniem.Elementy drewniane i metalowe wykonałem sam .Arbor mieszany z pianki grafitowej oraz pełnego grafitu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Fajnie, dokladnie. Ale jakos mi tak fore brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Coś innego, fajnie połączone, może się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 super projekt, naprawdę klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Maciej, a takie wypasione drewienko gdzie w PL można znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 27 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Pierwszą wersję zrobiłem z foregripem , który może bardziej balansował całość ,ale został sam pierścionek. Z przodu wygląda to znacznie lepiej.Co do drewienka to jest ono z allegro , tylko szkoda ze największy przekrój to 25x25mm.Chciałem zakończyć uchwyt drewnem ale to za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Na balkonie coraz cieplej,więc i mnie czas coś zacząć dłubać.Taka będzie wyglądać z grubsza końcówka oraz jeden z elementów uchwytu kołowrotka który spróbuję wykonać samodzielnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Ten butt pięknie się prezentuje Z czego będą pozostałe części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Na balkonie coraz cieplej,więc i mnie czas coś zacząć dłubać.Taka będzie wyglądać z grubsza końcówka oraz jeden z elementów uchwytu kołowrotka który spróbuję wykonać samodzielnieP1040298.JPGCo to za drewno? Wygląda świetnie Edytowane 24 Marca 2017 przez cys82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Drewno to bocote ,przyjemne w obróbce, dobrze się poleruje i mimo oleistości łatwo się klei.Ma świetną i dość zróżnicowaną teksturę .Czerwone wstawki to padouk.Do tego będzie korek naturalny i uchwyt w stylu między restaffine a Andrew"s Fishing z insertem z bocote.I plan B gdzie wstawki będą z drewna w kolorze korka z metalowymi przekładkami.I tak na marginesie: drewna egzotyczne często do obróbki wymagają bardzo ostrych narzędzi.Ja swoje, w tym wypadku płaskie, zrobiłem za stalek HSS. Wyszły profesjonalne dłuta ,a kilkakrotnie tańsze od produktów firmowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Następny miał być benzaro ale najmłodszy wędkarz w rodzinie oświadczył ze też chce mieć swoją wędkę więc zmiana planu.Zacząłem od wytoczenia uchwytu i pierścionków 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Ciekawie sie zapowiada. Butt i fore tez drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Jakieś wstawki pewnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 A może fore z drewna? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 A moze caosc z drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 No dobrze .Bo właściwie na tym etapie może tylko wcześniejszy tiger w miarę pasowałby kolorystycznie ,lecz go nie mam.Z ostatniego kawałka jaki pozostał wyszedł taki kształt,choć chciałem trochę bardziej cylindryczny .W pierścionku będzie rowek z polakierowaną nitką w kolorze omotek lub orange fluo. Pozostało całość przepolerować ale muszę kończyć bo zbliża się burza. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Czy wystarczy sama pianka na zakończeniu uchwytu czy lepiej zakończyć korkogumą ?Chciałbym zrobić taki black&white : insert tulejka i pierścionki czarno-białe,czarna pianka,czarne omotki i biały tipet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 (edytowane) Piekny uchwyt , Maciek - nakretka tez bedzie taka? Czy wystarczy sama pianka na zakończeniu uchwytu czy lepiej zakończyć korkogumą ? Ale nie rozumiem pytania.. Edytowane 28 Maja 2017 przez madmatt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Spróbuję wrzucić zdjęcia ale chyba pada mi karta graficzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Tak będzie wyglądał z grubsza uchwyt.Za mało miałem tworzywa i dlatego nakrętka jest z pianki. Chciałbym by kijek był tylko w dwóch kolorach dlatego pytałem czy konieczna jest końcówka z korkogumy czy też może być to pianka.Do tego oczywiście czarne omotki i biały tipet.Trochę średnie zdjęcia. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Elegancko. Odpuscilbym te korkogume. Masz fajna, spojna kompozycje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Tez bym odpuscil korkogume. Zostaw tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi