Skocz do zawartości

Pierwszy kijek

Mc.D

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

post-56781-0-46551600-1646077804_thumb.jpgKomponenty na następny projekt. Rękojeść węglowa, do tego insert Juma Carbon, body uchwytu  gunsmoke. Powinno zagrać. Jest  trochę gimnastyki  ale myślę że  wyjdzie nieźle. Body z Ali, fajne, bo z wkładkami plastikowymi, insert trudno sfotografować tak by oddać urok tego tworzywa, a rękojeść na etapie półproduktu. Przy okazji jeszcze jeden insert.

• Like 3

Z Ali jest samo body. Insert  robiłem sam. By to działało ważna jest średnica, oraz przede wszystkim długość insertu, gdyż nie jest to uchwyt uniwersalny, a raczej dedykowany do pewnej grupy kołowrotków . W moim przypadku będzie to Ultegra 2500. Trzyma to dobrze, a dzięki wkładkom z plastiku  nie rysuje stopki. 

Z Ali jest samo body. Insert robiłem sam. By to działało ważna jest średnica, oraz przede wszystkim długość insertu, gdyż nie jest to uchwyt uniwersalny, a raczej dedykowany do pewnej grupy kołowrotków . W moim przypadku będzie to Ultegra 2500. Trzyma to dobrze, a dzięki wkładkom z plastiku nie rysuje stopki.

Ano wlasnie, tak też myślałem ze sam musiales dorobic insercik..

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

• 2 lata później...
  • 2 tygodnie później...

post-56781-0-28484400-1729020108_thumb.jpgpost-56781-0-26858300-1729020210_thumb.jpg                                                                                                     Kijek skończony, przetestowany i mimo kapryśnej aury udało się wyjąć kilka rybek. W zamyśle foregrip miał być scięty pod kątem tak jak przód uchwytu, co myślę że wyglądało by bardziej spójnie, ale zrobię to w następnym kijku. Będzie to budżetowa okoniówka na blanku MHX.

post-56781-0-18081100-1729020186_thumb.jpg

• Like 1

• 2 miesiące temu...

post-56781-0-25447300-1735666778_thumb.jpgNowe korki do MHX-a, wyglądają trochę jak aglomerowane do wina, ale bardzo dobra jakość plus kopia fuji NHSS  z Ali. Przód tych uchwytów trochę mi się nie komponuje, więc albo uciąć pod kątem, albo taka nakładka jako baza do dalszych pomysłów (tu jeszcze trochę za gruba).To będzie mój nr 9. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

post-56781-0-07174100-1735666864_thumb.jpg

• Like 2

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...