Macko89gs Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Witam wszystkich, Drodzy koledzy, wiem że temat już trochę oklepany, jednak chciałbym zaczerpnąć waszych opini na temat kija Dragon Guide Select Monster 2,30 10-35. Sprawa rozchodzi się głównie o spostrzeżenia związane z realnym przedziałem masy rzutowej ( od jakiej gramatury kija zaczyna pracować, czy główką 10 g + guma 3 cale lub guma 4 cale można komfortowo łowić, czy jest może już za mocny??? ). Interesuje mnie również zachowanie kija podczas holu ryby ( jak szybko zmienia swoje ugięcie, czy ładnie pracuje pod rybą???). Pozdrawiam Maciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Maćku - zamówiłem w.w. kija z nowej kolekcji Dragona. Obecna nazwa:Guide Select Frisky - 2,30m 10-35gDługość: 2,30m ; Ciężar wyrzutowy: 10-35g ; Dł. transportowa: 1,19m ; Ilość składów: 2 ; Akcja: X-FastDziś sprzedawca przekazał mi, że nowej kolekcji nie ma jeszcze dostępnej w hurtowniach w Polsce. Więc cierpliwie czekam aż przyjdzie wędka na sklep.Z informacji jakie wyczytałem w necie dowiedziałem się, że w nowych kijach została usunięta główna wada wyważenia kija.Te mocne, a jednocześnie czułe, trwałe i wytrzymałe wędziska spinningowe i castingowe, wykonane w nowatorskim stylu, doczekały się przed sezonem 2014 kilku istotnych zmian:- obniżenie wagi jako efekt nowej konstrukcji grafitowych elementów dolnika;- poprawienie wyważenia wędziska poprzez przebudowę blanku;- lepsza ergonomia dzięki wydłużeniu o 2 cm ostatniego elementu-dolnika;- nowa stylistyka napisów.Jak tylko dostanę kija do ręki to dam Ci znać jak pracuje. Jeśli przyjdzie przed 1 maja to przetestuję go u brata na prywatnym stawie. U niego już szczupak wytarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macko89gs Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Ok, to swietnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Maćku kij przyszedł na sklep 30 kwietnia. Nad wodą wylądował 1 maja. Przede wszystkim nowa wersja jest doskonale wyważona. Przy założeniu kołowrotka Okuma TRIO 40 FD kij nie leci na pysk tak jak we wcześniejszej wersji a środek ciężkości znajduje się w miejscu przykręcenia kołowrotka.Co do zakresu kija 10-35 gr potwierdzam że jest bardzo zaniżony. Ja łowiłem na slidery 10 - 46 gr i sweeper 12 - 34 gr. Kij bez problemu radził sobie z tymi przynętami zarówno przy prowadzeniu jak i wyrzucie. Moim zdaniem lepiej się ładował przy przynęcie SLIDER.Co do holu to niestety nie mam o czym pisać ponieważ złowiłem tylko 1 szczupaczka 40+ (na Sulejowie łowienie z łódki jest możliwe dopiero od 1 czerwca a brzegi podczas majówki były oblegane przez gruntówki) i powiem szczerze, że wydawało mi się, że holuję uklejkę. Ten kij jest stworzony do holu duuuuuuuużych ryb (czekam na sezon sandaczowy a potem sumowy) może wówczas pokaże na co go stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi