Skocz do zawartości

Twory Prida ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Na imię mam Mateusz, ale wszyscy wołają na mnie Mati :D co do testowania wobków to nie musisz się spieszyć, jak będziesz miał czas to potestujesz ;)

dzięki @spidi :) heh. ten filmik to chyba nie był najlepszy pomysł ale to nic, może znajdzie się ktoś z bystrym okiem i dostrzeże w nim coś ciekawego :ph34r: jeśli uda mi się nabyć lepszy sprzęt to zademonstruję coś lepszego ;)

Kilka dokończonych ;) zdjęcia kiepskie, nie oddają nawet w połowie tego jak wyglądają woblery no ale cóż zrobić :ph34r:

ps. nie mam pojęcia dlaczego woblery oklejane folią wychodzą na fotkach takie pomarszczone i "brudne" :wacko:

post-56524-0-57210300-1397667544_thumb.jpg

post-56524-0-67240400-1397667546_thumb.jpg

post-56524-0-98778600-1397667547_thumb.jpg

post-56524-0-96749200-1397667548_thumb.jpg

post-56524-0-96297500-1397667549_thumb.jpg

post-56524-0-97116500-1397667550_thumb.jpg

post-56524-0-67474100-1397667552_thumb.jpg

post-56524-0-63343600-1397667553_thumb.jpg

Edytowane przez Pride
  • Like 2

Fajniutkie wobaski tworzysz. A co do zastygniętych kropel lakieru na dupce to fakt, że może nie wygląda to zbyt elegancko ale.......ostatnio z zapomnienia (czyt. notoryczny brak czasu) zostawiłem te kropelki, przy czym później dorzuciłem jeszcze 3 warstwy domaluxa i cóż się okazało - w pełnym słońcu te przezroczyste krople dawały efekt świecąco-błyszczącej powiedzmy żaróweczki a może bardziej soczewki rozszczepiającej światło. Próbowałem to uchwycić aparatem ale to nie to samo co widziałem gołym okiem. Kilka następnych, czarnych w żółte kropki, wobków celowo pozostawiłem bez "podcierania" z tym, że na tyłeczku tam gdzie zbiera się lakier dałem dodatkową żółtą kropeczkę i efekt jest jeszcze ciekawszy - przynajmniej dla mnie. Wobki jeszcze nie testowane więc nie mogę się jeszcze wypowiedzieć co do efektów połowów w porównaniu z "dopracowanymi" przynętami ale myślę, że w słoneczne dni może to wpłynąć na lepsze efekty - czas pokaże i może wyjdzie na to, że nie zawsze cieknący zadek musi być przyczyną wstydu ;)

• Like 1

@Joah12345 nie używam fleszu ale przy foceniu następnych spróbuję zmienić oświetlenie albo sesje zaplanować na słoneczny dzień i zdjątka pyknąć na tle używanych już nie raz świerków :D takich SDr-ów jeszcze nie robiłem ale kiedyś mogę spróbować ;) tylko wtedy byłby to pewnie tonący robal :)  obecnie jestem w czasie pracy przy kolejnych uklejach i imitacji różanki, ciekawe co mi z tego wyjdzie :P a i zapomniałem o pewnym projekcie na okonie, zapowiada się fajnie, prototyp już gotowy, zobaczymy co z tego wyjdzie B)

@MANTHEO przyznam szczerze, że w ten sposób nigdy o tym nie pomyślałem, kiedyś z pewnością będę musiał to wypróbować :o bardzo ciekawy pomysł :D

ps. jak dobrze, że są te święta, nareszcie można coś podgonić w warsztacie^^ ;D prawdziwe łowienie zaczynam już niebawem więc struganie zejdzie na drugi plan :ph34r:

Dupsko staram się podcierać ale czasem, nie wiadomo, w którym momencie, tworzy się taki pęcherz, który zastyga i jego usunięcie psuje wygląd :angry: dzięki @bielik, uganiam się głównie za kleniami więc insektów musi być najwięcej :D

Wbij robalowi w tyłek cieniutki drucik albo igiełkę. Lakier spłynie po drucie i będzie ok. Potem tylko delikatnie pędzelkiem pyknij, żeby zakryć dziurkę po igiełce. Czasami nie działa w przypadku zgęstniałych lakierów.

• Like 1

Wyskoczyłem dziś połazić chwilkę po mojej rzeczce i działo się, rybki może niewielkie ale zabawy kupa, woblery zdają egzamin ;)

attachicon.gif167183_DSC03878.JPG

attachicon.gif167185_DSC03884.JPG

attachicon.gif167186_DSC03885.JPG

fotki kropka bardzo ladne i jak widac wobki lowia co najwazniejsze

• Like 1

Coś pomyślimy ;) tymczasem takie potworki 3,5cm dalekiego zasięgu (jest ich cała partia), jak się dorobię odznaki "Twórca" to powędrują na giełdę :D

attachicon.gif149621_DSC03836.JPG

Żeby dać na Giełdę J.pl nie musisz być twórcą. Chyba, ze zależy ci na Giełdzie Twórców, to co innego ;)

• Like 1