Pride Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Nie ma problemu, koniec lata też może być w takim razie pokuszę Cię jeszcze trochę^^ ;> ostatni pstrąg to spory kloc jak na tą rzeczkę 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zawsze chciałem mieszkać w górach. Los pcha mnie na pomorze. HeJeśli nie uda się w tym, to w przyszłym na pewno (będę już zmotoryzowany), chodź myślę, że w tym da radę.Od dawna marzy mi się rasowy, muchowy wypad nad górskie rzeki. A u Ciebie jest tak cudnie! Nie wiem jak ty tam na spina łowisz. Wody w dołkach to chyba po pas I takie kropy śliczne pływają! Bajka! A lipienie tam masz? Może uda mi się przekonać Cię do muchówki bo spin na takiej wodzie to dla mnie profanacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 A ja za to zawsze chciałem połowić trochę na pomorskich rzekach widać człowiek zawsze chce to czego nie ma To już kiedy będziesz miał czas i chęci, ja jestem do dyspozycji przez większą część roku Jakoś daję radę, katuje ten ciurek od 4 lat, więc mniej więcej wiem co gdzie pływa, leży i spoczywa Kropasów rzeczywiście jest sporo, ale... ilości kleni nic nie przebije chwilowo mnie olewają, ale jak ruszą to tematyka moichzdjęć trochę się zmieni Lipieni na Sękówce niestety nie ma, ale za to na Ropie są Haha raczej nie, spinning przesiąknął mi mózg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 jak sie uwage zwrocilo to od razu fotki wypasione heheheh milo na to patrzec rybki fotki bardzo ladne a wobki dzialaja mowilem zreszta ze tak bedzie chyba tam sie wybiore do ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Nie ma problemu. Początkiem października przyszłego roku będę się zadomawiał w Olsztynie. Z tamtąd na pomorze to rzut beretem. Przyjedziesz! Z resztą mam siorkę w Gdańsku. W razie co jest się gdzie zatrzymać. Trotki czekają Zobaczę jak będę stał z urlopem, wolnym w nim czasem i kasą, to będziemy myśleć. Planuję równiesz wyruszyć na zlot do Wrocka (wiesz jaki) więc muszę to jakoś sensownie zgrać czasowo. Chciałbym tam zostać też chwilkę dłużej, posiedzieć u rodzinki i przeczesać konkretnie tamtejsze wody bo w dwa dni to sobie można... Wybierasz się może?Lipieni akurat u mnie sporo, z kropami gorzej. Straszne ciśnienie na nie jest. A jak mówisz, że kleni pod dostatkiem to może być niezła zabawa he he też tak mówiłem, nie oddam spina. Sratatata. Jak mi kropas 40tak usiadł na muchówkę to myślałem, że posikam się ze szczęścia. Jak mam wybór to zawsze wybieram muchę. Niestety u mnie to albo akrobacje w krzakach ze sznurem żeby gdzieś nie zaczepić bądź dłubanie nimfami w dołkach. Takie muchowanie. A u Ciebie pełen luz. Jak bym miał taką rzekę pod nosem to by mnie siłą z niej wyciągali Także Pride nie móch chop! Mucha uzależani wcale nie gorzej niż twarde dragi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 No cóż @bielik, trzeba się było jakoś zrehabilitować po ostatnim niepowodzeniu nie ma problemu, zapraszam Luzik @brown, przecież to tylko 900km, wpadam na dniach Szczerze to jeszcze nie myślałem o tym zlocie, zobaczymy jak będzie Oj będzie, będzie, mój rekord dnia to ponad 40 ryb hahaha to rzeczywiście nieźle, może kiedyś jednak spróbuję, kto wie ;>Wpadniesz do mnie to się wyłowisz na zapas i bede musiał uważać bo kolejne uzależnienie nie jest wskazane w moim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Pożyjemy zobaczymy... Może mi jeszcze podziękujesz za to uzależnienie. Tak jak ja mojemu muchowemu mentorowi, który łowi teraz kropasy 50taki w Norwegi w co 3 rzucie. Się porobiło.Wędkarstwo rozwija panowie. Normalnie to mnie z domu siłą, ale jak na ryby to nawet na koniec świata pojadę Dobra. Fajnie się gada ale wobki się same nie pomalują. Wieprz to nie Ropa. Tutaj jak wobek wpadnie w dziurę to albo wróci z rybą albo papa. Także trzeba się zbroić Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez brown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Może ;p 50-tki to ja na oczy nie widziałem, no chyba, że w internecie To widzę, ze mamy podobnie, jak trzeba iść do sklepu 300 metrów to nie bardzo się chce, a jak skoczyć na rybki 5-7km to maszeruję, aż miło Więc życzę udanego malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Byłem dziś chwilę nad rzeczką poustawiać woblery, ale gdzieś w połowie burza mnie przegoniła spotkałem za to paź królowej, ostatni raz widziałem ją ze 2 lata temu i udało mi się stworzyć woblera, który nie pracuje tak jak prawie wszystkie wychylając się na boki, tylko zamiata głową góra- dół fajnie to wygląda ps. mój najnowszy nabytek, wodoszczelna, full HD... itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 motylek fajnie wyszedl widze nie tylko fotki ryb dobrze ci ida .... no to teraz nowym nabytkiem pokaz prace tego wobka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Kamerka to będzie do nagrywania filmów wedkarskich czy raczej pracy woblera ? Ps: zdjęcie motylka super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 @bielik ostatnio mi napisali, że nic nie widać na filmiku z pracy woblera to musiałem sie zrehabilitować i nabyć to cudo za motylem to się 20 minut uganiałem zanim przysiadł i mogłem podejść na odpowiednią odległość filmik z pracy woblera będzie, ale nie wiem kiedy, muszę jeszcze zamówić kartę microSD 32GB @Kanon123 kamerka będzie nagrywać pracę woblera, ryby pod wodą i pewnie filmiki wędkarskie... ale czy ujrzą one światło dzienne to jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Podczas ostatniego przeglądu przynęt znalazłem pudło z moimi pierwszymi i był tak taki oto zielony popperek (3cm), nigdy nie testowany, zaciekawił mnie na tyle, że postanowiłem wyskoczyć z nim na chwile nad rzeczkę popatrzyć jak robi.. efekt- jak ja żałuję, że nie przetestowałem go wcześniej! pięknie pracuje i to jedna z tych przynęt, którymi łowienie sprawia przyjemność Oczywiście nie mogłem tego tak zostawić i powstaje stado popperków, stelaż mają pancerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 (edytowane) Krótki wypad nad rzeczkę pod wieczór i kilka pstrągów wyjechało część na woblera @tomasa24, część na swojego na fotki jakoś nie miałem natchnienia, więc zrobiłem tylko dwie na szybciora Edytowane 1 Maja 2014 przez Pride 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas24 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Ciekawy jestem malowania tych poperków.Masz jakąś koncepcje i pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 (edytowane) Oczywiście, że tak - malowanie "na żabkę" są już na wykończeniu, jutro ustawiam i może coś na giełdę poleci karta pamięci do kamerki powinna jutro dojść to spróbuję nagrać jak pracują w wodzie ps. przy popperkach udało mi się uzyskać bardzo ciekawy efekt, jutro zaprezentuję Edytowane 1 Maja 2014 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas24 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Wstaw koniecznie filmik z pracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Postaram się ale to pewnie po weekendzie ps. poppery zostały ukończone, 2-5-3cm, pływające, fajnie bombelkują, nurkują, odbijają na boki 4 warstwy lakieru, pierwsza normalna, druga z mikro bombelkami (daje fajny efekt) i dwie ostatnie normalne dzisiaj było ustawianie i chwilka łowienia, taki tam pstrunio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Wszyscy łowią, a ja siedzę i dłubię sobie okonie szósteczki pod szczupaczka pracę mają naprawdę fajną, wagę baaaardzo porządną, coś tam powinny skusić jak już doczekam się tej karty pamięci do kamerki to coś pokręcę i wrzucę ps. dostałem cynka od Joaha12345, że robal połowił...boleni! jak wbije na forum to może podeśle jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Okonki nabierają barw wiem, że oczka krzywe itd. ale robię je dla siebie, z takich różnych odpadków z wcześniejszych produkcji jak będą pracowały tak jak prototyp to szczupaki będą je w locie przechwytywały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 No to czekamy na fotki chopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Taki tam mały artykulik mojego autorstwa o łowieniu kleni w moim ciurku http://www.naklenie.pl/index.php/lowiska/314-sekowka-kraina-pstragiem-i-kleniem-plynaca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Że też w mojej okolicy tak krucho z pstrągiem i kleniem .Fajny ten Twój ciurek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Witam, oto kilka zaległych fotek, o których niedawno wspomniałem jak widać kol. @Joah12345 coś tam połowił na mojego robala 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Skończone okonki jutro zasuwam je ustawić, zdjęcia nie oddają ich prawdziwego wyglądu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi