Skocz do zawartości

Twory Prida ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze chciałem mieszkać w górach. Los pcha mnie na pomorze. He

Jeśli nie uda się w tym, to w przyszłym na pewno (będę już zmotoryzowany), chodź myślę, że w tym da radę.

Od dawna marzy mi się rasowy, muchowy wypad nad górskie rzeki. A u Ciebie jest tak cudnie! Nie wiem jak ty tam na spina łowisz. Wody w dołkach to chyba po pas :)

I takie kropy śliczne pływają! Bajka! A lipienie tam masz?

Może uda mi się przekonać Cię do muchówki bo spin na takiej wodzie to dla mnie profanacja :D

• Like 1

A ja za to zawsze chciałem połowić trochę na pomorskich rzekach :rolleyes: widać człowiek zawsze chce to czego nie ma :)
To już kiedy będziesz miał czas i chęci, ja jestem do dyspozycji przez większą część roku ;)

Jakoś daję radę, katuje ten ciurek od 4 lat, więc mniej więcej wiem co gdzie pływa, leży i spoczywa :D

Kropasów rzeczywiście jest sporo, ale...  ilości kleni nic nie przebije :ph34r:  chwilowo mnie olewają, ale jak ruszą to tematyka moich

zdjęć trochę się zmieni ;) Lipieni na Sękówce niestety nie ma, ale za to na Ropie są ;)

Haha raczej nie, spinning przesiąknął mi mózg :D

• Like 1

Nie ma problemu. Początkiem października przyszłego roku będę się zadomawiał w Olsztynie. Z tamtąd na pomorze to rzut beretem. Przyjedziesz! Z resztą mam siorkę w Gdańsku. W razie co jest się gdzie zatrzymać. Trotki czekają :P

Zobaczę jak będę stał z urlopem, wolnym w nim czasem i kasą, to będziemy myśleć. Planuję równiesz wyruszyć na zlot do Wrocka (wiesz jaki) więc muszę to jakoś sensownie zgrać czasowo. Chciałbym tam zostać też chwilkę dłużej, posiedzieć u rodzinki i przeczesać konkretnie tamtejsze wody bo w dwa dni to sobie można... Wybierasz się może?

Lipieni akurat u mnie sporo, z kropami gorzej. Straszne ciśnienie na nie jest. A jak mówisz, że kleni pod dostatkiem to może być niezła zabawa :P

he he też tak mówiłem, nie oddam spina. Sratatata. Jak mi kropas 40tak usiadł na muchówkę to myślałem, że posikam się ze szczęścia. Jak mam wybór to zawsze wybieram muchę. Niestety u mnie to albo akrobacje w krzakach ze sznurem żeby gdzieś nie zaczepić bądź dłubanie nimfami w dołkach. Takie muchowanie. A u Ciebie pełen luz. Jak bym miał taką rzekę pod nosem to by mnie siłą z niej wyciągali :D

Także Pride nie móch chop! Mucha uzależani wcale nie gorzej niż twarde dragi :P

No cóż @bielik, trzeba się było jakoś zrehabilitować po ostatnim niepowodzeniu :D nie ma problemu, zapraszam :D

Luzik @brown, przecież to tylko 900km, wpadam na dniach :D

Szczerze to jeszcze nie myślałem o tym zlocie, zobaczymy jak będzie ;)

Oj będzie, będzie, mój rekord dnia to ponad 40 ryb :ph34r:  hahaha to rzeczywiście nieźle, może kiedyś jednak spróbuję, kto wie ;>

Wpadniesz do mnie to się wyłowisz na zapas ;) i bede musiał uważać bo kolejne uzależnienie nie jest wskazane w moim przypadku :D

Pożyjemy zobaczymy... Może mi jeszcze podziękujesz za to uzależnienie. Tak jak ja mojemu muchowemu mentorowi, który łowi teraz kropasy 50taki w Norwegi w co 3 rzucie. Się porobiło.

Wędkarstwo rozwija panowie. Normalnie to mnie z domu siłą, ale jak na ryby to nawet na koniec świata pojadę :D

Dobra. Fajnie się gada ale wobki się same nie pomalują. Wieprz to nie Ropa. Tutaj jak wobek wpadnie w dziurę to albo wróci z rybą albo papa. Także trzeba się zbroić :P

Edytowane przez brown

Byłem dziś chwilę nad rzeczką poustawiać woblery, ale gdzieś w połowie burza mnie przegoniła :ph34r: spotkałem za to paź królowej, ostatni raz widziałem ją ze 2 lata temu :huh: i udało mi się stworzyć woblera, który nie pracuje tak jak prawie wszystkie wychylając się na boki, tylko zamiata głową góra- dół ;) fajnie to wygląda :D

ps. mój najnowszy nabytek, wodoszczelna, full HD... itd. B)

post-56524-0-68479700-1398700299_thumb.jpg   post-56524-0-98957500-1398700334_thumb.jpg

@bielik ostatnio mi napisali, że nic nie widać na filmiku z pracy woblera to musiałem sie zrehabilitować i nabyć to cudo :D za motylem to się 20 minut uganiałem zanim przysiadł i mogłem podejść na odpowiednią odległość B) filmik z pracy woblera będzie, ale nie wiem kiedy, muszę jeszcze zamówić kartę microSD 32GB ;)

@Kanon123 kamerka będzie nagrywać pracę woblera, ryby pod wodą i pewnie filmiki wędkarskie... ale czy ujrzą one światło dzienne to jeszcze nie wiem ;)

Podczas ostatniego przeglądu przynęt znalazłem pudło z moimi pierwszymi i był tak taki oto zielony popperek (3cm), nigdy nie testowany, zaciekawił mnie na tyle, że postanowiłem wyskoczyć z nim na chwile nad rzeczkę popatrzyć jak robi.. efekt- jak ja żałuję, że nie przetestowałem go wcześniej! :ph34r: pięknie pracuje i to jedna z tych przynęt, którymi łowienie sprawia przyjemność :)

Oczywiście nie mogłem tego tak zostawić i powstaje stado popperków, stelaż mają pancerny :D

post-56524-0-25772700-1398936962_thumb.jpg   post-56524-0-11618800-1398936963_thumb.jpg  post-56524-0-98455400-1398936960_thumb.jpg

Oczywiście, że tak - malowanie "na żabkę" :D są już na wykończeniu, jutro ustawiam i może coś na giełdę poleci :) karta pamięci do kamerki powinna jutro dojść to spróbuję nagrać jak pracują w wodzie ;)

ps. przy popperkach udało mi się uzyskać bardzo ciekawy efekt, jutro zaprezentuję B)

Edytowane przez Pride

Postaram się ale to pewnie po weekendzie ;) ps. poppery zostały ukończone, 2-5-3cm, pływające, fajnie bombelkują, nurkują, odbijają na boki :) 4 warstwy lakieru, pierwsza normalna, druga z mikro bombelkami (daje fajny efekt) i dwie ostatnie normalne :D dzisiaj było ustawianie i chwilka łowienia, taki tam pstrunio :D

post-56524-0-90193400-1399035992_thumb.jpg  post-56524-0-76040100-1399035994_thumb.jpg 

post-56524-0-05790300-1399035991_thumb.jpg

• Like 1

Wszyscy łowią, a ja siedzę i dłubię sobie okonie szósteczki pod szczupaczka :D pracę mają naprawdę fajną, wagę baaaardzo porządną, coś tam powinny skusić :D jak już doczekam się tej karty pamięci do kamerki to coś pokręcę i wrzucę ;)

ps. dostałem cynka od Joaha12345, że robal połowił...boleni! :D jak wbije na forum to może podeśle jakieś fotki :D