Skocz do zawartości

Twory Prida ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj chwilka na Ropie, kilka kleni, woda jeszcze brudna, ale dobrze jest :) zabawa świetna, na zdjęcia nie miałem natchnienia, machnąłem tylko jedno.

post-56524-0-62087600-1403729162_thumb.jpg

Jeśli chodzi o warsztat to "Work in progress", mysiory się robią, dzisiaj odebrałem 10m drutu.

post-56524-0-87377400-1403729163_thumb.jpg

Ps. kusi mnie żeby zrobić mych taką pod 7-8 cm, na tajmienie, full wypas, łapki, ogon, wszystko by było.... :ph34r:

• Like 1

Tak jak wczoraj pisałem, powstaje mychior 8cm. Prawdopodobnie powędruje w świat, do Mongolii, na tajmienie. Tani raczej nie będzie, strasznie dużo zabawy, chcę go dopieścić na cudo ;) Prototyp już się robi, 10 min temu dostał stelaż (z jednego kawałku drutu, pancerny), obciążenie, jutro ciąg dalszy B)

post-56524-0-11740700-1403804238_thumb.jpg

Mysiory już pomalowane na brązowo, zalakierowane 3 warstwy hartzlacka i powstał problem... nie było ich czym okleić, z kołnierza kurtki więcej nie wytargam bo będzie do wyrzucenia. Kombinowałem i kombinowałem i oto wpadłem na pomysł przeszukania strychu, w łapy wpadł mi 30-letni kożuch (kupiony kiedyś za 100 000), brązowy, materia IDEALNY. Największy mysior oklejony w połowie, wygląda... jutro dokończę i zaprezentuję ;> jestem zadowolony B)

ps. jak uda się go ustawić to nie widzę możliwości żeby tajmienie w niego nie biły :)

Edytowane przez Pride

Tak jak wczoraj powiedziałem... mysior skończony B) 8cm z hakiem, waga jeszcze nieznana, ster będzie, albo i nie będzie- jeszcze nie wiem :) w realu wygląda o wiele, wiele lepiej niż na zdj.. :ph34r:  co o nim sądzicie?

Jak tylko praca będzie jak trzeba to jakiegoś tajmienia może by skusił ;> u nas to sumek albo szczupak pewno mógłby bo łyknąć :ph34r:

post-56524-0-21636700-1404053203_thumb.jpg   post-56524-0-04461700-1404053201_thumb.jpg

• Like 6

Praca "Mysiora". 

Jeśli ma to przypominać naturę, to na płaniach cała praca to kij i delikatne poszarpywanie. Spływ łukiem pod brzeg łowcy. W nurcie przyda się dodatkowy wyróżnik - coś, co pomoże w nadaniu ruchu i pokaże, że "Mysior" to nie spływający z nurtem śmieć a potencjalny smaczny kąsek. Ja zastosowałbym kolebanie na boki. Czyli ciężarek w d..., chciałem napisać w tylną część tułowia i niewielki, dość szeroki ster. Być może będzie konieczność niewielkiego podniesienia punktu mocowania "mysiora".

Konstrukcja bardzo mi się podoba. Brawo :)

Edyt - literówka ;)

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 1

Hmm.. o ile mnie wzrok, czucie i węch nie mylą to jest to 30 letni baranek :D

Jak grubo? - tak żeby szczelnie okrył korpus, żadnych prześwitywań ;) (korpusy maluję na brązowo żeby sobie ułatwić to zadanie).

Czy mocno ciągnie wodę?- przyznam szczerze, że nie sprawdzałem, może jutro z nim wyskoczę nad wodę to nagram pracę i napiszę coś więcej.

Ps. pozdro dla zaglądających :)

Edytowane przez Pride
  • Like 1