Pride Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) Kalko-płotka 4 cm wiem, że nie jest idealna, ale przynajmniej wiem na co zwrócić większą uwagę podczas tworzenia następnych. Edytowane 14 Lipca 2014 przez Pride 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Podobna ale płotka też niczego sobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Okonie skończone zdjęcia beznadziejne, jak wyjdzie słońce to pstryknę coś przyzwoitego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 to kalkomania czy zwykly papier? fajnie ci powychodzily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Ani jedno, ani drugie drukowane jako naklejka, troszeczkę się różni od zwykłego papieru, barwy wydaje mi się są nieco bardziej blade, ale za to o wiele fajniej się przy tym pracuje.Cena jednej kartki (wystarcza na 18 woblerów) to jakieś 1,80zł. I dzięki za dobre słowo Na zdjęciach nie widać, ale woblery mają bardzo fajny połysk (tylko na przed ostatnim zdjęciu, na woblerze na dole, w okolicach pyszczka to widać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 znam temat kiedys mialem kilka takich probnych naklejek kalka lepsza ale tobie fajnie to wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Kalki jeszcze w ręce nie miałem więc nie wiem czym pachnie oklejanie to tylko chwilowe, takie zamówienie było to trzeba było się wywiązać jeszcze kilka okonków pyknę i wracam do plakatówek! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Dzisiaj ukończyłem takie oto stado okoni: +/- 4cm. Robię jeszcze jedną większą serię płotek/okoni, później pewnie wrócę do farbek. Popełniłem także takiego oto pstrągowego PROTOTYPA. Brzydal jak nie wiem, ale pracę ma taką że mmm... Oczywiście pstrągi to potwierdziły, 3 sztuki w przeciągu 5 minut. Dodam, że wcześniej w tym miejscu ustawiałem woblery. Zapewne byłoby więcej, ale jak to zwykle bywa w prototypach- coś poszło nie tak. Otóż zapomniałem o wklejeniu steru, był tylko na "wcisk". Nie chciałem ryzykować jego utraty, więc zapakowałem do pudełka. Oczywiście nie poddałem się i postanowiłem przetestować żuka dla kolegi z innego forum. Pierwszy rzut- nic, drugi- nic, trzeci- nic... piąty- jest, fajny pstrąg melduje się na brzegu. Schodzę niżej i wykonuje jeszcze jeden rzut pod zwisające gałęzie- bum, siedzi kleń pod 4 dychy, pstrąg musiał zahaczyć żyłką o kamień bo pękła jak mydlana bańka Kolega mnie zabije, to miał być jego robal. Trochę mnie to zniechęciło, ale to nic, porzucałem jeszcze swoim sprawdzonym killerem za kleniem. Coś tam skubało 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Fajne rybcie Mateusz.Wobki też ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Dzisiaj krótki wypad na pobliski ciurek, grzało niemiłosiernie więc po 3h zakończyłem łowienie. Efekty jakieś były, dalsze testy brzydala zapewniły 8 pstrągów (same kruciaki) i kilka kleni Później woblera zerwałem na zaczepie i założyłem swojego pewniaka black fury, klonki coś tak pogryzły, w tym jeden przyzwoity Wypad uważam za udany, spotkałem 2 dzięcioły, zaskrońca... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Okonie na okonie- part2 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Ładne pasiaczki Super, że wobki łowią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Piekne okonki gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Dzięki panowie dzisiaj strugnąłem "kilka" woblerów, paluchy booolą I jeszcze takie coś na deseczce kto zgadnie czym to/jak to? deska wgl. nie czyszczona papierem ściernym 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Kredki świecowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Decoupage.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Niet może ktoś jeszcze na coś wpadnie, na razie nie mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Jakies kredki pastelowe...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Wygląda jak po tatuażu na mokro odbite. Mój synek sobie takie robi i potem szpanuje w przedszkolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 @Dagon był najbliżej otóż jest do wydruk na drewnie nie mylić z kalką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Czyli w praktyce do wykonywania wobków się nie nadaje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Wręcz przeciwnie, nadaje się i to bardzo może napiszę w skrócie o co chodzi. Mówiąc o wydruku na drewnie miałem na myśli, to że na drewnie zostaje sam tusz. Proces wygląda tak, że drukujemy sobie wzór jak do kalki na drukarce laserowej (pamiętamy przy tym, aby był on odbiciem lustrzanym), przykładamy go do drewna i teraz najważniejsza część- nawilżamy szmatkę rozpuszczalnikiem nitro i jeździmy po naszym wydruku, trzeba dobrze dociskać. W ten sposób cały tusz przechodzi na woblera i przyznam szczerze, że jest to bardzo trwałe zobaczmy jak będzie po lakierowaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 dosyć fajnie to wyszło! jak wrzucisz to juz na jakiegoś wobka i polakierujesz licze na to że zobaczę tu fotke! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Tutaj wyszło słabo bo drewno wgl. nie było czyszczone papierem ściernym jak wypoleruje woblera jak trzeba i użyje świeżo wydrukowanego wzoru to będzie o wiele lepiej. Na pomysł trafiłem całkiem przypadkowo, błądziłem po zakamarkach internetu i znalazłem coś podobnego, tylko w innej dziedzinie.Tak sobie myślę, ze można by zrobić w ten sposób fajną szkatułkę na woblery. Jako prezent też mogłaby się nadać (pojemnik na zdjęcia czy coś). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 http://www.inspirello.pl/filmy/439-decoupage-krok-po-kroku-zdjecie-na-desce.html Po Nitro lubi się "rozmazać". Tą metodą jest OK. Jeśli ktoś takie rozwiązania lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi