Pride Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Kolejna partyjka okoni 5cm skończona jedna sztuka taka jak zawsze, dwie dostały stery pod innym kątem etc- wersje testowe. Z pewnością ten model zagości na moim warsztacie na stałe z dwóch powodów- strasznie przyjemnie mi się je robi & drzemie w nich wielki potencjał.Postanowiłem też nadać im jakieś nazwy: Okoń lux: Okoń natural: Okoń aggressive: I reszta razem: Aparat zjadł kolorki, w realu są w kolorze limonki (połączenie żółtego z odrobiną zielonego). Nowe pędzle też muszę zakupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Mateusz sprubuj w tym okonku zrobić ciut mniej pasków gwarantuje że bedzie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Nie ma sprawy jak kupię pędzle to zrobię taką testową serię pod względem malowania dużo wąskich pasków, mało wąskich, dużo szerokich, mało szerokich.... i jeszcze jak poradził kiedyś @seemoore gąbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) Jeszcze jedna wersja kolorystyczna trochę pozbyta bo robiona na przyniszczonym korpusie, ale zostaje w moim pudełku więc Czarny trochę pochłoną ogień, ale przy następnych ten błąd nie zostanie powtórzony. Okoń ignis: Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez Pride 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dokopałem się do swoich starych filmików i kiedyś zrobiłem takiego oto jerko/slaidera na okonie Może warto byłoby poruszyć ten projekt na nowo?? jak będzie wolna chwila to może coś podziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zawsze warto ... Jerki bezsterowe mają swój urok. Ja właśnie walczę aktualnie z taką małą seryjką ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Nadpłynęła nowa ferajna dla relaksu i co by w wątku nudno nie było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ciekawie ten neonek Ci wyszedł ;P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Trwają prace nad kolejnymi okoniami, będzie to moja podstawowa przynęta na jesień. Tradycyjnie w granicach 4,5-5cm + jeden na próbę 3,5-4cm. A i jest jeszcze projekt raczka na okonie, to co widać na zdjęciu to tylko prototyp, w wersji finalnej będzie wyglądał inaczej i dojdzie wiele rzeczy do tego korpusu. Na warsztacie jest też pierwszy wobler na suma z Ropy :P Znalazłem dwa archiwalne zdjęcia wobków pod klenia i slidera na okonie Ps. taka oto rzeczka płynęła mi koło domu po wczorajszej burzy miałem wędkę zbroić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Okoń według zaleceń @Kanon123- z mniejszą ilością pasków jest jeszcze oklejany folią, ale wyszedł do dupy. Wiem gdzie popełniłem błędy. Jest jeszcze mała, nowa rzecz, która cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Osz w morde teraz to gitez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Mokre na mokre.Rzadko stosowana technika, dająca bardzo ciekawe efekty! Warto eksperymentować, jeśli opanuję się tą sztukę, można uzyskać jedyny w swoim rodzaju malunek i każdy wobler będzie dziełem sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 @woblery z Bielska dokładnie tej techniki użyłem teraz zamierzam przenieś ją na swojego okonka I chciałem jeszcze zaprezentować moją wizję raczka pod okonie solidnie dociążony, albo będzie kosił, albo będzie dno i 3kg mułu.Oczywiście jest to taki prototyp dla relaksu i co by w wątku nudno nie było 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Takie tam dwa okonki i sumówka w trakcie Pierwszy 4cm szkrab, dobrze dociążony. Drugi 5cm bąbelkowiec Sumówka 5cm, wyszła trochę podobna do czapli Tomka Miernika, ale nie było to zamierzone. ma w sobie ołowianą kulkę 6g, powinna być stabilna. A popos tych okonków to powstałe bąbelki nie były zamierzone, po lakierowaniu zapomniałem dokręcić zakrętkę słoika lakieru i sobie zaschnął. W sumie nic dziwnego, na strychu było koło 50 stopni. Zanurzyłem woblera i od razu "trochę" za gęsty mi się wydał. Nauczka na przyszłość, trzeba zakupić nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Doszły 3 okonie lux w z różnorakimi paskami jeszcze 2 są na warsztacie i chwilowo z nimi kończę, muszę pomyśleć nad czymś nowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Premiera mocno dociążonej piąteczki na sumy z rzeki Ropy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Dwa ostatnie okonie poszły rano w lakier, teraz wezmę się za coś innego. Wczoraj byłem ustawić cześć woblerów i sprawdzić czy raczek żyje dałem mu szerszy ster i muszę przyznać, że pracuje kapitalnie, nie wykłada się na boki, nie wyskakuje z wody, stabilny skurczybyk. Jak tylko woda na Ropie się oczyści to ruszam testować go na okoniach. Przy ustawianiu przyładował w niego dwudziestak pstrąg, więc nadzieje są. Klenie, pstrągi, okonie... a myślę, że i szczupaki mogą się nim zainteresować. https://www.youtube.com/watch?v=YW-Go426TNc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Piąteczki pod pstrąga właśnie poszły w lakier wiem, że nie wyglądają zbyt pięknie, ale pstrągi z Sękówki najlepiej reagują na takie brudaso-ciapańce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Okoń lux i okoń ignis ukończone teraz wezmę się... nie wiem za co żaby? traszki? woblery pod suma? Ps. ktoś kiedyś pytał o kalkowe okonie, informuję, że trafiły do wątku SPRZEDAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 teraz wezmę się... nie wiem za co żaby? traszki? woblery pod suma?Ja wiem, za moją obiecaną mysz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 @Piotrek Sukingaad o Twojej myszy pamiętam, aż nadto. Dawno polakierowana etc. muszę teraz upolować jakieś futro bo kaptur od mojej kurtki już jest za bardzo przetrzebiony. Muszę odwiedzić jakiegoś lumpexa w sobotę mam niby futro na strychu, ale klejenie tego do drewna do straszna męczarnia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 W lato to trudno w lumpie futro trafić, chyba że mówiąc o futrze masz na myśli jakąś zarośniętą szafiarkę hehehe ... z drugiej strony łysa myszka. Ruszaj w sobotę futro gromić na mieście! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Piotrze, Twój post wprowadził mnie w stan natchnienia twórcy i ot tak postanowiłem pomęczyć się z futrem ze strychu, ale nie tylko Na pierwszy ogień poszedł gotowy korpus, o taki: Po 30 minutach wyglądał już tak: Po kolejnych 20 minutach pomyślałem "po co myszka jak może być mysior?I w ten oto sposób powstaje mysior 6,5cm. Zejdzie z nim pewnie do poniedziałku- wtorku, ale czekać na pewno będzie warto Może jakiegoś szczupaka na niego skusisz? Są jeszcze pstrągóweczki po pierwszej warstwie lakieru: Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 No to gratuluję weny i czekam z niecierpliwością. Ja teraz nie mam czasu nawet materiałów zamówić bo cały czas muszę gdzieś ganiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi